Su bazlı olması sebebi ile herhangi bir kimyasal olmadan duvara yapışan boyalar, doğal bir deneyim isteyen kişiler için de idealdir. Aynı zamanda küf engelleme özelliği sayesinde, yaşanılan ortamı daha sağlıklı hale getiren bu ürünler, temiz ve kullanışlı olarak da bilinir.
Su teması kesildikten sonra nem ve rutubetin önlenmesi için özel olarak üretilmekte olan DRYFİX NM-S 10 nem boyası uygulanarak kalıcı çözüme ulaşılabilir.
Antibakteriyel boya olarak da bilinen rutubete dirençli boya, uygulandığı yüzeydeki bakterileri içerisinde bulunan biyosit kimyasalı ile öldürerek o bölgede oluşması muhtemel olan rutubetin veya küfün meydana gelmesini önler.
Küf problemi için özel üretilen tavan boyası ile çözüm çok kolay! Küf önleyici boya kullananların tavsiye ettiği Polisan, 3.5 litre seçeneğiyle ihtiyacınızı karşılar. Su bazlı boya, tavanlardaki küf oluşumunu engeller ve duvarları korur.
İlgili 42 soru bulundu
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır.
Evde, ofiste, binalarda hemen hemen her yerde nem yüzünden oluşan küflere rastlayabilirsiniz. Siz de bu küf sorunuyla karşı karşıyaysanız ve düzenli sildiğiniz halde bile kurtulamıyorsanız küflü duvara boya işlemi uygulayabilirsiniz. Yapacağınız boya işlemi küf oluşumunun tekrar etmemesinde önemli bir rol oynar.
Bildiğimiz gibi, su ve nem duvar yalıtımına zararlıdır.Silikonlu duvar Boyaları nem problemine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür. Nefes alabilirliği, su ve nemin boya yüzeyinden kaçmasına izin verir ve boya içindeki silikon su buharını ittiği için nemin geçmesini önler.
Çamaşır suyu kullanmak küf mantarlarını öldürecektir ve tekrar ortaya çıkmasını engelleyecektir. Çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi 10 dakika gibi süreyle bekletin. Son bir işlem daha... hafif ıslak kalan küflü bölgeyi kuru bir bezle tekrar silin.
Rutubet kaldırılma İşleminden Sonra, boya Başlasın
Küflenmeye dayanıklı boya, uygun şekilde düzeltilmemiş bir alan için güvenli olmasa da, alan küfsüz olduğunda ekstra bir önlem olarak iyi çalışır.
Küf, nemi seven bir organizma olarak nemli ve havasız alanlarda büyür. Bu durum, özellikle banyo, mutfak, kiler gibi yerlerde yaygındır. Rutubet ise bir nem sorunudur ve havadaki su buharının yoğunlaşarak sıvı formda biriktiği bir durumu ifade eder.
Nem ve Rutubet Boyası
Reçine esaslı, binaların iç ve dış duvarlarında nem ve rutubet kaynaklı sorunların önlenmesi için özel polimerler ile güçlendirilmiş solvent içerikli tek komponentli yalıtım boyasıdır. Uygulanan yüzeylerde nem ve rutubete karşı koruyucu katman oluşturur.
Rutubet giderici ortamdaki nemi içine hapseden tabletler aracılığı ile nemin azalmasına yardımcı olur. Rutubet giderici cihazlar, kullanımı kolay ve pratik ürünler arasında yer alır. Bulunduğunuz ortamın nem oranını dengelemek için ekonomik bir yöntem arıyorsanız rutubet giderici ürünler kullanabilirsiniz.
Çözüm. Bu durum, bodrum duvar ve zeminlerinde negatif basınca dayanıklı su yalıtım harçları uygulaması ile önlenmelidir. Yüzeyler, tüm tuz birikintileri, boya, kireç ve diğer tüm kaplamalar kazınarak çimento esaslı sağlam yüzeye ulaşıncaya kadar temizlenmeli ve yıkanmalıdır.
Güneş ışınlarının boya filmini deforme etmesini ve renk değiştirmesini önleyerek, uzun süreli kullanıma olanak verir. Yüksek alkali direncine sahip olması sayesinde rutubetli hava koşullarına, neme ve tuzlu suya karşı dayanıklıdır.
Su bazlı boya, suyun boya pigmentleri ve bağlayıcılarla karıştırılarak elde edilen bir boya türüdür. Bu boya türü, solvent bazlı boya türlerine göre daha çevre dostu ve sağlığa daha uyumludur. Su bazlı boyalar, iç mekanlarda sıklıkla kullanılırken, dış mekanlarda da tercih edilebilir.
Mükemmel alkali ve nem dayanımı sayesinde duvarlarda rutubet ve nem oluşumunu engeller, varsa yok eder.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Küflü duvarı temizlemelisin
Küflü duvara boya yapmadan önce küf oluşumunun meydana geldiği duvarı küften arındırarak tamamen temizlemelisin. Aksi taktirde küf oluşumuna sebebiyet veren mikro organizmalar üremeye devam eder ve sadece boyama ile küfün neden olduğu kötü görüntü kapanmaz.
Küf önleyici boya ürünleri, zamanla duvarlarda oluşabilecek küflerin önüne geçilmesinde kullanılan, sağlıklı ve kaliteli malzemeler olarak bilinir. Bu boyaların kullanımı ile evlerde yer alan ve sağlığa zararlı olan küflerden kurtulmak da mümkün hale gelir.
Su bazlı boyadan yağlı boyaya geçişte astara gerek duyulmaz. Küf önleyici ve antibakteriyel olan türleri vardır. Birkaç saatte kurur, koku bırakmaz. Kapatma gücü yağlı boyaya göre daha zayıftır.
Tavandaki küfün engellenebilmesi için belirli aralıklar ile evin havalandırılması evde yalıtım problemi varsa bir an önce bu probleimin çözülmesi gerekir . Tavanın temizlenmesi pek mümkün olmasa da küf oluşan kısımların çamaşır suyu ile temizlenmesi küfün üremesini ve yayılmasını engelleyecektir .
Islak, nemli ve sıcak ortamlar küf oluşumuna müsaittir. Bu nedenle banyoyu kullandıktan sonra havalandırma kesinlikle açık olmalı. Nemli veya ıslak kalan yerler de temizlenmeli ve içerideki nem de giderilmeli. Ayrıca banyo perdeleri de küf barındırabileceği için düzenli olarak temizlenmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri