Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır. Kullandığınız yumuşatıcı konsantre ise ya da kıvamında katılaşma olduysa, akışkanlığını kaybettiği için makineniz yumuşatıcıyı alamaz.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir. Yumuşatıcı dolum bölmesi genellikle makine üst kısmında veya çekmecenin en son bölümünde bulunur.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
İlgili 40 soru bulundu
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Çamaşır Makinesi Hassas Durulamada, yıkama döngüsündeki su seviyesi yaklaşık iki litre yükseltilir ve eklenen durulama döngüsüyle durulama süreci en ideal koşulara ulaştırılır. Bu sayede çamaşırlar deterjandan tamamen arındırılarak çamaşır üzerindeki deterjan kalıntıları yok edilir.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkararak temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmış olabilir bu durumda sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
su esliginde tabak, camasir gibi daha once muhtelif kalintilar tasiyan nesnelerin tam anlamiyla temizlenmesi. bulasik ve camasir yikama islemlerinde kirlerin cikarilmasindan sonraki safhadir.
Yıkamaya başlamadan önce mutlaka ters çevirin. Siyah kumaşlar için özel üretilmiş deterjanları kullanın. Siyahlarda yumuşatıcı kullanmayın çünkü yumuşatıcıların siyahları soldurma gibi bir dezavantajı var.
Doğal kokular içerisinde yer alan lavanta, nane, limon, çam ve narenciye gibi notaları evin güzel kokması için tercih edebilirsiniz. Ev nasıl güzel kokar diye düşünüyorsanız aromatik kokuları yaşam alanınızın farklı yerlerine yerleştirerek ortamın havasını ferah ve hoş kokular ile doldurabilirsiniz.
Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır.
Çamaşır makinesinin nemli ve karanlık tamburu, iç aksamı kötü kokuya neden olan bakteriler için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle makinenizi de düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Çamaşır sıklığına göre ayda ya da birkaç ayda bir çamaşır makinenizi yüksek ısıda boş olarak çalıştırın.
Sonuçta durulama işlemi, zararsız su filminin zararlı proses çözeltisi filmiyle yer değiştirmesi suretiyle parça üzerine bulaşmış zararlı filmin uzaklaştırılmasıdır. Yüksek kalitede kaplama yapmak ancak temiz katodun, saflığı kontrol edilen elektrolit içerisinde kaplanmasıyla mümkündür.
Durulama / Sιkma / BoşaltmaO/0 /[ Çamaşırları durulama ve sıkmanın ardından deterjanlı suyu boşaltmak için kombine ekstra program. Bu programda İlave durulama tuşu fabrika tarafından önceden ayarlanmıştır. Sadece durulama yapılacaksa, sıkma devir sayısı 0 veya - - - olarak belirlenmelidir.
Sıvı durulama maddesi, sanayi bulaşık makinelerinde kullanılan, içeriği yüzey aktiflere temizleme yaparken, yapısındaki alkol ile durulama yapan asidik homojen sıvı durulama ve parlatma maddesidir.. Uyarı ve Önlemler Çocukların erişemeyeceği yerde saklayınız.
Yumuşatıcı kullanmak çamaşırların yumuşaklığını ve hoş kokusunu artırarak ütü işlemini kolaylaştırır. Ancak zorunlu değildir. Kişisel tercihlere göre kullanılabilir.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Doğru yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri