Güneş ışınları, nem ve diğer atmosferik koşullara dayanıklı, su itici özelliğe sahip koruyucu parlak ahşap verniğidir. Yumuşak ve sert tüm iç, dış ahşap yüzeyler, kapı, pencere, ahşap bahçe mobilyaları ve diğer ahşap malzemelerde dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılır.
Taş Vernik Seramik, karo, fayans, taş gibi yoğun kullanımı olan suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur. Çok yoğun trafik olan yüzeylerde 2 kat önerilir. 12 saatte kullanıma hazır hale gelir.
Su bazlı vernikler, en az diğer vernik çeşitleri kadar dayanıklıdır. Özellikle en dayanıklı su bazlı vernik hangisidir derseniz; Cadence taş vernik ve ultimate glaze kalın sır vernik ürünlerini kullanabilirsiniz. Özellikle taş vernik hiçbir şekilde ısıdan, sudan, soğuktan etkilenmez.
Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Mobilyacıların ve profesyonellerin kullandığı vernik çeşidi olan poliüretan verdik, en dayanıklı vernik tanımı ile bilinmektedir. Çünkü çizilmelere, çarpmalara, darbelere, kimyasal maddelere, iklim şartlarına karşı fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Su bazlı beyaz vernik modelleri, kullanıldığı alanlarda parlak bir koruyucu tabaka oluşturur. Reçine özlü ve su bazlı olan bu modeller, kuruduktan sonra kalıcı hale gelerek uzun yıllar etkisini gösterebilir. Farklı yüzeylere uygulanabilir olması ile geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Su bazlı boyalar, yapısında su olan, içeriğindeki suyun buharlaşması ile kuruyan, esnan sağlığına zarar vermeyen boya çeşitleridir. Su bazlı boya ne denildiğinde, sentetik boyalardan daha üstün bir yapıda olan bir boya çeşididir denilebilir. Sentetik esaslı olan boyalar kururken içeriğindeki kimyasallar açığa çıkar.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Hazır olarak uygulanabileceği gibi inceltilerek de uygulanabilir. Su bazlı vernik için su ile, sentetik vernik sentetik için tiner, selülozik vernik için de selülozik tiner kullanarak doğru şekilde inceltici kullanılmalıdır.
Su bazlı vernik; özellikle sanatsal faaliyetlerde kullanılan, ahşap, cam, plastik, metal tabanlı yüzeylerin daha parlak görünmesini sağlayan bir malzemedir. Hobi aktivitelerinde de sık kullanılan bu ürünler, yağ bazlı verniklere oranla çok daha hızlı korur. Ayrıca kokusuzdur veya az kokar.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
CUBO Su Bazlı Vernik 2.5lt-iç-dış Tüm Ahşap Yüzeylerde Kullanılır-ahşabı Dış Etkenlerden Korur 10613294.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Özellikle su bazlı boya kullanacaksanız sünger rulo iyi bir seçim olacaktır. Sünger rulo ile her türlü akrilik boya çalışması ve akrilik vernik uygulaması yapılabilir.
Pistole kullanıldığında, 2 veya 3 kat çarpraz olarak uygulanır. Katlar arasında 10-15 dakika beklenmelidir. İNCELTME / KARIŞIM ORANI : Selülozik Tiner ile %10 - 15 oranında inceltilir.
SEBEBİ: Dik ve eğimli yüzeylere bir defada çok kalın boya uygulanması, uygun olmayan tiner kullanılması, boyanın tatbikat viskozitesinin çok düşük olması, tabancanın yüzeye dik açı yerine çeşitli açılarda ve şekillerde tutularak boya veya verniğin bir noktada yığılması.
Vernik ve cila arasındaki farkı bilmenin bir yolu, ürün fırçalanmaya hazırsa, genellikle vernik olmasıdır. Üzerine püskürtülmek üzere formüle edilmişse, genellikle ciladır. Esasen, ahşap yüzeylere parlak bir görünüm kazandırmak için hem vernik hem de cila uygulanabilir.
Su bazlı olan kremlerin, yağ bazlı nemlendiricilerden en önemli farkı, kremin içindekileri incelediğinde en üst sırada aqua yani su yer alır. Su bazlı nemlendiricilerin üzerinde oil free veya yağsız ibareleri yer alabilir.
Taze ve henüz kurumamış su bazlı boyanın lekesiyle karşılaştığınızda, fazla boyayı hızlıca emmek gerekir. Ardından ılık su ve sabun kullanarak nazikçe silip lekeyi çıkarabilirsiniz.
Çift aşamalı temizlik uygulamasında ilk önce yağ bazlı bir temizleyici ile cildinizi arındırmalısınız. Daha sonra su bazlı temizleyiciler ile cildinizi tazelemeniz mümkün. Yağ bazlı temizleyiciler cildinizdeki gözeneklere nüfus ederek arındırır ve su bazlı temizleyiciler cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
İlk kat, verniğin ahşap gözeneklerine iyi bir şekilde nüfuz etmesi için ÜNLÜ Sentetik Tiner (911-0111) ile % 10-15 oranında inceltilerek uygulanır.
Bunun için ağacın cinsine göre Keten yağı veya tik yağı kullanılabilir. - Meşe, dişbudak ve ceviz ve benzeri çok bulunan ağaçlarda Keten yağı mükemmel sonuç verir. Keten yağı ahşabı rutubete karşı koruma amaçlı sürülür. Terlans Ağartılmış Keten Yağı bu amaçla kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri