Su borcunu süresi içinde ödemeyen abonelerin suyu kesilir, borcu ödedikten sonra kapama ve açma ücreti alınarak açılır.
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
En az 2 fatura toplamı 50O TL ve üzeri su/veya atıksu borcunu ödemeyen abonenin su ve/veya atıksu bağlantısı kesilebilir. Ödenmeyen borç için (tüm resmi kurumlar hariç) 6183 sayılı Kanun'un 51 inci maddesinde öngörülen gecikme zammı uygulanır.
Borçtan Dolayı Kesilen Su, Borç Ödemesi Yapıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Açılır? Borç ödendiği veya taksitlendirme yapıldığı takdirde aynı gün içinde su kullanıma açılır.
Mevzuata göre aboneliğinize ait sayacın okunma günü ile son ödeme tarihi arasında 10 gün bulunması zorunluluğu vardır. İçinde bulunulan aydaki faturanızla ilgili ödeme gününü seç hizmetinden yararlanamazsınız. Düzenleme bir sonraki dönem faturanız için uygulanır.
İlgili 42 soru bulundu
Borçlarını süresi içerisinde ödemeyen abonelere 7 gün zarfında borçlarını ödemelerini bildiren ihbarname verilir. 7 günün sonunda borcunu ödemeyenlerin suyu kapatılır ve borcu yasal takibe alınarak tahsil edilir.
1-Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi halinde, aboneye kısa mesaj ve mail ile, faturanın son ödeme tarihi + 1. günden sonrave kısıtlama tarihinden de en az 7 gün önce olacak şekilde aboneliğin kısıtlanacağına dair bilgi verilir.
"Fatura kaç gün içinde kesilir?" sorusu birçok kişinin netleştirmek istediği bir konu. Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Konutlarda su aboneliği açtırma ücreti 2023 yılı için 618 TL'dir.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden yapılabilmektedir.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Borçlarını üst üste üç dönem ödemeyen abonelerin başkaca bir işlem yapılmaksızın abone bağlantısı kesilir, suyu kapatılır ve borcun tahsili için “Borçlar Kanunu”na göre cebri tahsil yoluna gidilir.
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.
Ancak genel olarak abonelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde su aboneliğiniz açılacaktır. Özel bir durumunuz ve aciliyetiniz olması durumunda başvuru esnasında veya müşteri hizmetlerine ulaşarak, durumunuzu bildirip yardım talep edebilirsiniz.
Peşin ödemelerde yüzde 90 oranında gecikme zammı indiriminden yararlanabilir ya da borcunuzu 48 ay taksitlendirebilirsiniz. Yapılandırma için www.iski.istanbul adresini ziyaret edebilir ya da size en yakın İSKİ şube müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2023."
Emlak verginizi bağlı bulunduğunuz belediyenin resmi web sitesinden, belediye çağrı merkezinden, belediye ofislerinden ve e devletten öğrenebilirsiniz.
Maximum Mobil ile Su Faturası Ödeme İşlemi
Maximum Mobil uygulamasını iOS cihazlarınız için App Store, Android cihazlarınız içinse Google Play Store üzerinden indirin. Uygulamanın talep ettiği bilgileri ilgili ekranlara girerek sisteme giriş yapın. Ekranda yer alan seçeneklerden “Fatura Ödeme” seçeneğine tıklayın.
Faturaların son ödeme tarihine kadar ödenmemesi durumunda, takip eden okuma döneminde borç ihbarı verilmekte ve bu ihbarı takip eden 3 iş günü sonunda da en az 2 fatura 80 TL veya tek fatura 120 TL üzeri borcu bulunan abonelerin suları, su sayaçlarına aparat takılmak sureti ile kesilmektedir.
Sayılan gruplarda yer alan tüketicilerin elektriği, tek kullanım yerine ait faturaların üç dönem boyunca zamanında ödenmediği durumda kesilebilir. Elektriğin tüketiciye bildirildikten sonra kesilmesi zorunludur. Bu tüketiciler, elektrik faturası borçlarını azami 4 aya kadar taksitlendirerek ödeyebilir.
Bir satışın gerçekleştiğine dair kanıt niteliğinde bir belge olan faturanın kesilmesi kanuni olarak zorunludur. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu 353. maddesine göre satış yapılmasına rağmen fatura kesilmemesi hem satış yapan hem de alıcı için cezai işlem uygulanmasını gerektirir.
Aksi takdirde kişiler yasal pürüzler ile karşı karşıya kalabilir. Geriye dönük kesilecek faturanın satış tarihinden sonraki 7 gün içerisinde kesilmesi zorunludur. Bu süre zarfını aşan geriye dönük elektronik faturalar geçersiz sayılır ve para cezasına konu olur.
"Birçok tüketici, çok yüksek meblağlarda olmayan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, uydu tv gibi borçları yüzünden icralık olabiliyor. Tüketici Kanunu, 3 bin 480 liraya kadar olan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvurulmasını zorunlu kılıyor.
Zira az önce de bahsettiğimiz gibi açık fatura, bedelin henüz ödenmediğine karine teşkil etmektedir. Özetle, faturaya dayalı icra takibi başlatırken, takip öncesi faiz işletmek için faturanın borçluya tebliğ edilmiş olması gerekmekte ve tebliğ tarihinden itibaren borçluya 8 gün süre tanınmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri