sorusuna gelirsek; evin yasal sahibi olarak ev sahibinin ödemesi gereklidir diyebiliriz. Evin yapımı sırasında tesisatı yaptıran ve mülkiyet tamamen kendisine ait olduğu için ev sahiplerinin üzerine yasal sorumluluklar da eklenmiştir.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Günümüzde halen patlak boru tamiri için mahalle tesisatçısı çağırılır ve gelen tesisatçı, patlak su borusunun tam olarak yerini bilmediği için şüphelenilen alanı kırmaya başlar.
Patlayan borunun tamiri için önce suyunuzun tamamen kesilmesi gerekir. Daha sonra ustayı çağırırsınız onunda ilk önce kırılmış boruyu yenisiyle değiştirip tesisatı tekrar düzenlemesi sonrada yeni sıva ve alçı yapıp boya sürmesi gerekir. Yerden geçen su borusu patlamışsa laminat parke veya fayans ile kapatılır.
Kiracıların daire içinde meydana gelen su sızıntıları için herhangi bir ücret ödemesi gibi bir sorumluluğu yoktur. Daire içinde olmayan, binanın genel hattını ilgilendiren bir sorunda ise meydan gelen arızadan tüm bina sakinleri sorumludur.
İlgili 22 soru bulundu
Evdeki eşyaları ve malzemeleri çeşitli risklere karşı teminat altına almak için konut sigortası yaptırılabiliyor. Poliçe kapsamına dahil edilmiş olması şartıyla evi su basması durumu da konut sigortası dahilinde güvence altına alınabiliyor.
TBK madde 317'ye göre kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Burada kullanım giderlerinden kasıt; elektrik, su, doğal gaz veya temizlik bedeli gibi gider kalemleridir. Dikkat edilirse bunlar, kiracının kullanımına bağlı olan giderlerdir.
185 Arıza İhbar Servisini aramadan önce su abone numaranızı mutlaka yanınızda bulundurunuz ve güncel adresinizi mahalle, cadde, sokak ve bina numarası olarak bildiriniz.
Donmada meydana gelen basınç, genleşme basıncıdır. Düşük ısılarda su kristalleri donar ve hacim kazanırlar. Hacmi artan su molekülleri, su borularının cidarlarına yani iç yüzeylerine basınç yaparlar. Basınca dayanamayan su borusunun moleküler yapısı çözülmeye başlar ve sonuçta patlama ya da çatlama meydana gelir.
Boru anahtarıyla demirin çürüme yapmış bölgelerini sıktığınızda çürümeden dolayı yumuşak bir yapı ile karşılaşılır. Ancak sökerek tamir yerine Sun-fix denilen kimyasal ile borunun deliğini tıkanıp kapatılabilmektedir. Sun-fix ile patlayan demir borularda tamir olanağı çok yüksektir.
Evi su basması, Evin içinde küf, rutubet kokusu olması, gibi belirtiler su sızıntısı, su kaçağı, su borusu patlağı olduğunu gösterir.
Termal kamera ile sıcak su borusu duvardan geçiyorsa eğer duvarda su borusu tespiti, zeminden geçiyorsa eğer zeminde su borusu tespiti mümkündür. Termal kamera, ultraviyole ışınlar aracılığı ile sıcak olan cisimlerin görünmesini sağlar.
Plastik su borusunda delik oluştuysa yapmanız gereken şey daireye gelen ana su vanalarını kapatmaktır, ardından hasarın boyutuna göre yapılacak iş belirlenmelidir. Borudaki deliğin boyutu bu aşamada önemlidir, zira boruda açılan delik büyük ise hasarlı olan kısım kesilerek maşon ile ek yapılmalıdır.
Evin demirbaşı olan ısıtma, soğutma sistemlerinde meydana gelen arızalara ait masraflar, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi tesisatlarda oluşabilecek arızalar, iç cephe duvarları ve dış cephe duvarlarında meydana gelebilecek olan dökülmeler ev sahibi tarafından karşılanması gereken masraflardır.
Gider Borusu Tıkanıklığı Kimin Sorumluluğundadır
Bina hattının genel sorumluluğu tüm bina sakinlerindedir. Eğer bu tıkanıklık veya kaçak bina kanalında fakat sorun sadece sizin dairenizi etkiliyorsa yine sorumluluk tüm apartmana aittir.
Temiz su tesisat kaçağı tespiti daire için: 450 TL. Pis su tesisatı kaçağı daire için: 450 TL. Su kaçağı tespiti denildiğinde (temiz su+ pis su) tüm tesisat kontrol edilir: 450 TL.
Kombinin arızalanması doğalgaz su borusu patlarsa ne olur? sorusuna cevap olarak verilebilir. Bahçe ve zeminde su borusu patlaması ile bina kolonlarının zarar görmesi, Toprağın suya doyması sonucu zemin kata su basması, su sızıntısı gibi birçok problem ile karşılaşabilirsiniz.
Plastik boruların yaklaşık 35 yıllık ortalama çalışma ömrü mevcuttur ve yılda % 3'lük bir teknik amortisman payı vardır. Bu durum dikkate alındığında, boru imalatında plastik kullanımının, kaynakların verimli kullanılması açısından son derece ekonomik olduğu görülmektedir.
Borunun belirli bir basınç dayanımının bulunması nedeniyle plastik borulara çok yüksek miktarda basınçla su aktarılmamalıdır. Öte yandan kullanılan boruların taşıma esnasında kılcal çatlaklara maruz kalması da plastik boru çatlağına neden olan durumlar arasındadır.
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Tüm telefonlardan 185'i tuşlayarak İSKİ Alo 185 Servisi'ne ulaşabilirsiniz.
Türk Telekom özel servislerde 11 Şubat 2020 tarihi itibarıyla ücretsiz olmaktadır.
185 İSKİ (Su kesintisi sorgulama, arıza ve şikayet iletme vs.)
Avukat Kısacık: Kiracı, sadece olağan yönetim giderlerinden sorumludur. Yatırım ve demirbaş niteliğindeki harcamaların bedelini malik öder. Kiracı bu tür giderleri ödemez. Örnek verirsek; havuzdaki esaslı bakım onarım ve yenilenmesi gideri kiracıdan istenemez.
Bu yollar şunlardır: İki ihtarla tahliye: Aynı kira yılına ait iki kira bedelinin ödenmemiş olması halinde kiracıya iki tane ihtarname gönderilmelidir. 2 tane ihtarname gönderildikten sonra kira yılının bitiminden itibaren 1 ay içerisinde tahliye davası açılması gerekir.
Kiracı eğer ki evde musluk bozulursa bu durumu ev sahibine bildirmesi mümkün olmadığı gibi kendinden kaynaklı sorunlar nedeni ile bozulduysa kendisi yaptırmak ile yükümlüdür. Eğer ki eve girdiğinde musluk bozuk ise bunu ev sahibinin yaptırması gerekmektedir. Ev kiralamalarında, taraflar arasında bir sözleşme yapılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri