Sağlıklı beslenmenin yanı sıra bol su içmek cildin nemli kalmasına destek olur, böylece gözenekleri sıkılaştırır.
Doğal yöntemlerle gözenekleri sıkılaştırmak mümkündür. Bunlar arasında buz uygulaması, limon suyu, bal, elma sirkesi, yeşil çay, papatya çayı, nane yaprağı gibi doğal malzemeler kullanmak yer alır. Ayrıca düzenli egzersiz yapmak, yeterince su içmek, sağlıklı beslenmek de gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur.
Su cildi toksinlerden arındırarak gözeneklerin nefes almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca suyu sadece içerek değil, cilde doğru şekilde uygulayarak da cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak su buharı yaparak cilt gözeneklerinin açılması, cildin sıkılaşması için kolaylıkla uygulanan bir yöntemdir.
Elbette önce sormamız gereken soru: "Gözenekleri sıkılaştırmak mümkün mü?" Bu sorusunun cevabı "aslında hayır" olacaktır. Gözenekler yapıları gereği genişleyen ya da küçülen yapılan değiller, ancak mümkün olan gözeneklerin görünürlüğünü azaltmak...
İlgili 24 soru bulundu
Gözeneklerde yapısal ve kalıcı bir değişiklik yapmak mümkün değildir. Kısa ve uzun vadeli çözümler ile gözenek görünümü azaltılabilir. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip ve aşırı makyaj ile yaşamaya alışmış kişilerde geniş gözenekler bir problem olabilmektedir.
Gözenek büyüklüğünü etkileyen en büyük faktör genetik özellikler olmakla birlikte yağ üretimi fazla olan yağlı ciltlerin gözenekleri geniş olurken, yağ üretimi az olan ciltlerin gözenekleri küçük olmaktadır. Ciltteki kirlerin birikmesi de gözenekleri tıkayarak genişlemesine neden olabilmektedir.
Gözeneklerde yapısal ve kalıcı bir değişiklik yapmak mümkün değildir. Kısa ve uzun vadeli çözümler ile gözenek görünümü azaltılabilir. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip ve aşırı makyaj ile yaşamaya alışmış kişilerde geniş gözenekler bir problem olabilmektedir. Dikkat edin bir problem diyorum hastalık değildir.
Doğal ürünler, kremler veya besinler gözeneklerin sıkılaşması için uygulanan tonikler gibi pek çok uygulama yapılabilir. Fakat büyük gözeneklerde ve kesin çözüm isteyen durumlarla, lazerle tedavi uygulanır. Geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında lazer sistemleri etkilidir.
Gözenekler, cildin dışarıdan nefes almasını sağlayan çok önemli hücrelerdir. Gözenekler dolduğu zaman, ciltte kirlenmeler meydana gelir. Bunun sonucunda da cildinizde delik deşik bir görüntü meydana gelir. Bu şekilde bir kötü görüntünün oluşmaması için gözeneklerin sıkılaştırması gerekir.
Soğuk suyun artıları eksileri
Sıcak su gibi gözenekleri açmanın aksine gözenekleri kapatarak saç derisinin daha uzun süre daha temiz kalmasını sağlar fakat bu durum saç derisini yağ ve kire karşı daha az savunmasız hale getirir.
Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder ve cildinin gerilmesi ve sarkması yüzdeki gözeneklerin daha büyük görünmesine neden olur. Güneşe daha uzun ve korunaksız maruz kalınması da cilt gözeneklerinin daha büyük görünmesine neden olabilir. Güneş ışınları cildi kalınlaştırır, bu da daha büyük gözeneklere neden olur.
Limonu direk olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilir, gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Gözenekleri sıkılaştırmak için buz yöntemini deneyebilirsiniz. Buz soğuk bir uygulama yöntemi olduğu için ciltte şok etkisi yaratır.
Geniş gözenekler, yağlı ve sivilceli bir cildin varsa günde iki kere mutlaka tonik kullanmalısın. Tonik ile cildini temizlemek gözeneklerinin sıkılaşmasına ve küçülmesine yardımcı olur. Geniş gözeneklere sahip olanlar için önereceğimiz en etkili tonik: La Roche Posay Effaclar sıkılaştırıcı mikro-soyucu tonik.
Cildinizdeki gözenekler çok fazla sebum ürettiğinde ortaya tıkanmış gözenekler çıkar. Kir, ter ve ölü deri hücreleriyle birleştiğinde gözenekleri tıkayabilir. Ayrıca gözeneklerin büyümesine neden olabilir. Cildinizi her gün temizlemek gözeneklerin açık ve temiz kalmasına yardımcı olur.
Her gece uykudan önce bir pamuğa soğuk süt dökün ve bu pamukla tüm cildinizi silin. Özellikle de burun üzerine geldiğinizde peeling hareketlerini deneyin. Süt, cildin yağlı dokusunu alır ve gözeneklerin içinin rahatlamasına yardım eder. Düzenli uygulama sonucunda gözenekler sıkılaşarak daha iyi bir görünüm kazanılır.
Güneş kremi de gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Akne eğilimli ve yağlı ciltler için yağsız güneş kremi tercihi, en doğru seçenektir. Hafif dokulu ve çinko içeren güneş kremleri, cildinizdeki gözeneklerin açılmasını önlüyor.
Nemlendirici cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar ve ciltteki gözeneklerin büyüklüğünü azaltır.
Yüzünüzü yıkadıktan sonra buz küpü uygulamak bu kirleri gözeneklerinizden uzak tutar. Ayrıca yüze buz uygulamak gözeneklerinizin sıkılaşmasına da yardımcı olur.
Evde gözenek sıkılaştırıcı maske tarifi
Malzemeler: 2 çay kaşığı limon suyu, 1 adet yumurta akı. Limon suyu ve yumurta akı bir kase içerisinde köpürene kadar çırpılır. Daha sonra fırça yardımıyla karışım istenilen bölgeye uygulanır. Karışımın uygulandığı bölgeye ince kağıt peçeteler bölünerek yapıştırılır.
Cildimizin sağlıklı çalışabilmesi ve sebum üretiminin devam etmesi için gözeneklere ihtiyacımız vardır. Gözenekler tıkandığında ciltte akne, siyah nokta, beyaz nokta gibi cilt sorunları oluşabilir. Ayrıca cilt nefes alamadığı için sebum üretimi aksar ve ciltte aşırı kuruluk/yağlanma gibi sorunlar baş gösterir.
Sıkılarak çıkarılmış siyah noktaların yerlerinde oluşan boşlukların hızlı bir biçimde kapanması için, düzenli olarak cildinize tonik uygulaması yapmanız önemlidir. Kullanacağınız toniğin mutlaka cilt tipinize uygun olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, tonikle mutlaka temizlemelisiniz.
Gözenekler cildimizin doğal yapılarıdır ve gözenekler her cilt tipinde görülür.
Gözenekleriniz, tıkalı olduklarında çok daha belirginleşeceklerdir. Evde alfa hidroksi veya glikolik asit içeren bir nemlendirici ya da peeling maskesi kullanarak sorunu hafifletebilirsiniz. Her akşam yatmadan önce cildinizi anti-aging özellikleri bulunan arındırıcı bir ürünle temizlemeyi sakın ihmal etmeyin.
Gözeneklerini açmak için şu dört teknikten birini dene: buhara tutmak, peeling yapmak, yüz maskesi kullanmak ve gözenek açıcı bir tedavi uygulamak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri