Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Süt/su ile pişirerek
Yiyeceğin miktar yulaf ve sütü veya suyu minik bir tencereye koyup, üzerine yine istediğin aroma için tarçın, kakao veya keçiboynuzu ununu ekleyip lapa kıvamına gelene kadar “karıştırarak” pişirmelisin.
Yulaf birçok şekilde tüketilebilir. Yulaf ile ilgili tariflerde süt ya da su kullanılabilir. Genellikle süt tercih edilen bu tariflerde inek sütüne alerjiniz varsa ya da yeni şeyler denemek istiyorsanız badem sütü, soya sütü gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz.
Yulaf lapası yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Bir tencereyi orta ateşe koyun, yulaf ezmesini içine dökün ve hemen üzerine suyu ekleyin. Kaynattıktan sonra ısıyı azaltın, tuzu koyun ve yulaf lapasını sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
İlgili 18 soru bulundu
Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir.
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Küçük bir tencereye 1,5'ar su bardağı su ve sütü koyun. Üzerine 1 su bardağı Eti Lifalif Yulaf Ezmesi ve 1 tutam tuzu ekleyin. Orta ateşte sürekli aynı yönde karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 10 dakika sonra Eti Lifalif Yulaf Ezmesi iyice açılacak ve kıvamlanacaktır.
Bir tencerede, bir porsiyon için 3 yemek kaşığı yulaf, bir çay bardağı su olacak şekilde porsiyon sayısı ayarlanır.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır.
Beta glukan bakımından zengin olan yulaf, sayısız faydası sayesinde düzenli tüketildiğinde hem kronik rahatsızlıkların belirtilerinin azalmasına yardımcı olabiliyor hem de beslenme rutinini daha düzenli ve etkili bir hale dönüştürebiliyor.
Gerekenler; 1 bardak yulaf ezmesi, 3 bardak su ve 4 çay kaşığı arpa misosu. Suyu kaynatıp altını kapatın ve yulafı kaynamış suya döküp 30 dakika yulafın suyu çekmesini bekleyin. Ardından arpa misosunu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra yulafı ince bir elek kullanarak tercihen cam bir kaba süzün.
Yulaf samanının en büyük özelliği kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalıklarının düzelmesini sağlar. Ayrıca erozyon gibi doğal afetlerden korunmaya yarar. Zeka gelişiminde önemli olan yulaf samanı çayı, sinir sisteminden mide ve bağırsak sistemine kadar birçok soruna iyi gelir.
Bir porsiyon veya yaklaşık 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi, vücudunuza önerilen günlük protein miktarının yüzde 15'ini verir. İçeriğindeki E vitamini, kas liflerini daha hızlı yenilemeye yardımcı olur. Antioksidan özelliği taşır.
Yulaf ve yulaf ezmesi lif ve protein bakımından yüksektir. Yulaf, suda kolayca çözünen çözünür lif bakımından yüksektir. Çok fazla lif tüketmiyorsanız ve aniden yulaf da dahil olmak üzere birçok lifli gıda yemeye başlarsanız, bunun mide şişkinliğine, gaza ve kramplara neden olabileceği bilinmektedir.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri