Kaynamış suyun içine kabakları bırakıp 2 dakika boyunca kaynatıyoruz. Süzdükten sonra havluyla kurulayıp ve porsiyonlar halinde poşetleyip, ağzını sıkı bir şekilde kapatarak derin dondurucuya kaldırıyoruz. Bunun yanında şoklama yapmadan kızartarak, soğuttuktan sonra aynı şekilde derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Bir tencereye su koyarak kaynatın. Ayrı bir kaba buzlu su hazırlayın. Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır. Üzerinde oluşan küfleri zaman zaman oksijenli suyla silebilirsiniz.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
İlgili 33 soru bulundu
Balkabağını daha sonra kullanmak üzere dondurucuya yerleştirin. Dondurucu torbalarından veya donduruculara dayanıklı kaplardan faydalanabilirsiniz. Bu şekilde bal kabaklarını 8-10 ay taze tutabilirsiniz.
Su kabağı yıkandıktan sonra sapı kesilir, gövdesi ikiye ve sonra dilimlere bölünür, çekirdekleri iyice ayıklanıp kabuğun yeşil kısmı soyulur, küp küp doğranır.Et kuşbaşı doğranır. Lezzetini ayarlamak için nar suyu kullanılacaksa, narlar tanelerine ayrılır, süzgeçten geçirilip suyu çıkarılır.
Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.
İlk olarak fırın 50 ya da 60 ° C'de ayarlanır. Fırının üzerine yağlı kâğıt serilir ve dilimlenmiş olan kabaklar bir santimetre aralıklar ile koyulur. Daha sonra ise her 30 ya da 40 dakikada bir olacak şekilde kabaklar ters çevrilir. Bununla beraber kabaklar buruşuk bir hal aldığında fırından çıkarmak gerekmektedir.
Su kabağının kuruması aylar sürer, iyice kuruduğunda hafifler, dış kısmı küflenir ve hızlı salladığımızda içindeki çekirdeklerin seslerini duyabiliriz. Su kabağı nasıl kurutulur ?
Yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, evlerde şekerlik, kolonyalık ve çiçek saksıları olarak yerini almıştır. Günümüzde abajur, aplik, saklama kapları, kalemikler, mutfak, büro malzemeleri olarak değerlendirilmekte..
Su kabağı Boyamada Akrilik Boya Kullanımı
Akrilik boya yapı marketlerden temin edebileceğiniz bir boya türüdür ve su kabağı avizenizi dilediğiniz renge boyamak için kullanılan bir yöntemdir.
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğruyoruz. Kabaklarımızı istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın ister yemek ister çorba olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak Buzluğa Atılır mı? Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
Ocağın altı kısık bir şekilde kaynar kaynar kavanozlara doldurulur. Önceden suda kaynatılan kapaklar güzelce kapatılıp ters çevrilir. Bir gece bu şekilde beklenir. Ertesi gün kapaklar kontrol edilip serin bir yerde muhafaza edilir.
Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.
Farklı renk ve türlerde yetiştirdiğiniz süs kabakları ile bu yaz herkesin gözü bahçenizde olacak, yeter ki siz hasattan birazını komşularınızla paylaşın. Tohumları 10–14 gün arasında filizlenmeye başlar, meyveleri 10-13 cm ulaştıkça toplayabilirsiniz. Bol güneş alan, verimli topraklarda en iyi sonucu verirler.
Kabak Haziran ayından başlayarak, ilk donlara kadar sürekli meyve verir. Kaliteli, nemli, havalandırılmış ekim toprağına tohumları 1 cm derine ekin. Sulayın. 24°C de tohumlar 6-10 günde hızla filizlenir.
Su kabağı (Lagenaria siceraria), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitkidir. Sarılıcı bir bitki olduğu için, asma kabağı olarak da bilinir.
Kabukları israf etmekten kaçınınız. Kabağın vitaminin kabuğunda olduğunu da unutmayınız. - Kabuğu soymak istemiyor iseniz ucu sivri bir bıçağı kabağın üzerinde törpü yapar gibi sürtme işlemi yapınız. Bu sayede kabuğu tem temizlemiş hem de pürüzsüz hale getirmiş olabilirsiniz.
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk, sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Su Kabağı Yemeği Tarifi Yapılışı
Su kabağının dışını soyun karpuz gibi dilimleyip küp küp kesin (resimdeki gibi). Domateslerin dışını soyup doğrayın, rondadan geçirip, sıvı hale getirin. Sonra resimdeki gibi süzgeçten geçirin, kalan tortuya 4 su bardağı suyu ekleyerek tekrar suyunu çıkarın.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüğün sesi geldikten sonra 25 dk pişirin, sonra kapağını açın. Kıvamı tutana kadar önce kısık ateşte sonra harlı ateşte pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri