Bu yüzden su kabaklarından en doğru kurutma yöntemi birbirine temas etmeden asılarak kurutulmasıdır. Su kabağınızı sap kısmından bağlanarak asılmalıdır. Su kabağının kuruması aylar sürer, iyice kuruduğunda hafifler, dış kısmı küflenir ve hızlı salladığımızda içindeki çekirdeklerin seslerini duyabiliriz.
Kabakların ortalama kuruma süresi ise 7 ile 8 saat arasında değişmektedir. Bunun dışında bu süre fırının özelliklerine göre de değişmektedir. Eğer bu sürenin ardından parçalar istenilen kuruluğa ulaşmamış ise bu durumda birkaç saat daha söz konusu olan kabakların kurumaya bırakılması gerekmektedir.
Su kabağını kesimi bahçe makasıyla veya bıçakla sap kısmının boğumlu yerinden kesilerek yapılır. Boğumlu yer daha soran kurutma aşamasında ip bağlanabilmesi ve bağlanan ip ile asılabilmesi için kullanılacaktır Nisan ayında başlayan ekim, Kasım ayında hasat ile tamamlanır.
Kabakları yıkadıktan sonra 1 santimetre kalınlığında dilimleyin. Daha sonra güneş alan bir yere temiz bir bez örtün ve dilimlediğiniz kabakları da bu beze dizin. Birkaç günde kuruyan kabaklarınızı bez torbalarda veya buzdolabı poşetinde saklayabilirsiniz.
Yağ, un gibi malzemeleri saklamak için kullanılmış, evlerde şekerlik, kolonyalık ve çiçek saksıları olarak yerini almıştır. Günümüzde abajur, aplik, saklama kapları, kalemikler, mutfak, büro malzemeleri olarak değerlendirilmekte..
İlgili 36 soru bulundu
Kaynamış suyun içine kabakları bırakıp 2 dakika boyunca kaynatıyoruz. Süzdükten sonra havluyla kurulayıp ve porsiyonlar halinde poşetleyip, ağzını sıkı bir şekilde kapatarak derin dondurucuya kaldırıyoruz. Bunun yanında şoklama yapmadan kızartarak, soğuttuktan sonra aynı şekilde derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Sapı iyice kuruyup, kahverengi olduktan sonra, üzerinde uzunca bir sap bırakacak şekilde kesip, kabağı saplarından bağlayıp havadar bir yere asın. Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır.
Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.
Kabak kurutmak için ideal zaman, yılın en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarıdır.
Sıcak kaynar suya attığınız kabakları kevgir yardımı ile alın ve buzlu soğuk suya atın. Kabakların suyunu süzün ve iyice kuruladıktan sonra dondurucuya porsiyonlar halinde kaldırın. İsterseniz kabaklarınızı kek yaparak ya da sebze sotelerinin içerisine koyarak değerlendirebilirsiniz.
Bu yüzden su kabaklarından en doğru kurutma yöntemi birbirine temas etmeden asılarak kurutulmasıdır. Su kabağınızı sap kısmından bağlanarak asılmalıdır. Su kabağının kuruması aylar sürer, iyice kuruduğunda hafifler, dış kısmı küflenir ve hızlı salladığımızda içindeki çekirdeklerin seslerini duyabiliriz.
Su kabağı; bilimsel adı Lagenaria siceraria olup özellikle Şanlıurfa'da su kabağı genotiplerinin olgunlaşmamış meyveleri sebze olarak yetiştirilmekte ve tüketilmektedir.
Su Kabağı Yemeği Tarifi Yapılışı
Su kabağının dışını soyun karpuz gibi dilimleyip küp küp kesin (resimdeki gibi). Domateslerin dışını soyup doğrayın, rondadan geçirip, sıvı hale getirin. Sonra resimdeki gibi süzgeçten geçirin, kalan tortuya 4 su bardağı suyu ekleyerek tekrar suyunu çıkarın.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır.
Farklı renk ve türlerde yetiştirdiğiniz süs kabakları ile bu yaz herkesin gözü bahçenizde olacak, yeter ki siz hasattan birazını komşularınızla paylaşın. Tohumları 10–14 gün arasında filizlenmeye başlar, meyveleri 10-13 cm ulaştıkça toplayabilirsiniz. Bol güneş alan, verimli topraklarda en iyi sonucu verirler.
Kabak çekirdeği, hücrelerinizi hastalığa neden olan hücrelerden korur ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Böylece vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Kabak çekirdeğinin içeriğinde magnezyum yüksektir. Magnezyum içeriği, kan şekerinizin düzenlenmesine yardımcı olarak diyabet riskini azaltabilir.
Kabak çok çabuk kurur. Etkili sıcakta,en geç iki gün içerisinde kabaklar kuruyacaktır. Kuruyan kabakları temiz bir bez torba içinde kuru bir yerde saklayın. Cam bir kavanoza da koyabilirsiniz.
Kabakta Sulama
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.
Bal kabağı bitkisini olabildiğince güneş gören bir yere konumlandırmanız gerektiğini de unutmayın. Sulama: Bal kabağı bitkisi sulama ihtiyacı yüksek olan bir bitki. Bu sebeple toprağının her zaman nemli olduğundan emin olmalı, sulama düzenini asla aksatmamalısınız.
Kabak bitkisi gübreyi çok sever. O yüzden çiftlik gübresi de kullanılabilir.
Ankete katılan çiftçilerin yaklaşık %50'si en yaygın üretim sorununun çürüme olduğunu belirtmiştir. Üreticilerin %60'ı kabak meyvelerinde çürümeye neden olan faktörün yabancı otlar olduğunu ifade etmiştir. Bölgedeki yaygın yabancı otlardan demir dikeni (Tribulus terrestris L.) ve domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.
Buzluk poşeti
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.
Su kabağı Boyamada Akrilik Boya Kullanımı
Akrilik boya yapı marketlerden temin edebileceğiniz bir boya türüdür ve su kabağı avizenizi dilediğiniz renge boyamak için kullanılan bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri