Su pireleri benim kendi kanaatim 45-50 gün yaşıyorlar.Araştırmalarım sonucu her pire 1 haftada erişkin olup,yavru vermeye başlıyor ve ortalama günde 21 adet yavruluyor her pire.
Pireler suda yaşayamadıklarından hayvanınıza her gün banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir. Hayvanınızı fırçalarken, ölü veya yapışan pirelerin su dolu bir kapta toplandığından emin olun ve bunların tekrar sıçramalarını önlemek için kabı hemen tuvalete boşaltıp, sifonu çekin.
Çalışmada su sıcaklığının T. tubifex' in yaşama oranını önemli ölçüde etkilediği tespit edilmiştir (p<0.05). Sonuç olarak, bu çalışma 18°C ile 24°C arasındaki sıcaklıkların T. tubifex yetiştiriciliğinde en uygun sıcaklıklar olduğunu göstermiştir.
Pirenin hızı saniyede 2 m/s, saatte 7 km/h dir. Pireler kendi boyutuna göre en uzağa zıplayan canlıdır.
Bir su piresinin ortalama ömrü 40-45 gün. Yeni doğmuş su piresi ortalama 7 günde yetişkin olup üremeye başlar. Dişiler yine ortalama 4 günde bir doğururlar.
İlgili 34 soru bulundu
Daphnia Türkçe tabiriyle su piresi sanıldığı gibi insanlara zararlı bir canlı değildir.
Akvaryum suyu ile doldurulmuş ağzı açık kaplarda (min 5-6lt ) ve ideal oda sıcaklıklarında üreme ve gelişimlerini sürdürebilirler... Su pireleri tatlı su canlıları olduğundan yenmemeleri halinde ölmeyecek ve suyu bozmayacaklardır. Aksine suda beslenerek suyu da temizlerler.
1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Doğal pire ilacı sayılabilecek ürünler arasında diatom toprağı yer alır.
Beyaz ve küçük bir kabı (örn dondurma kasesi) suya ters ya da yan gelecek şekilde koyun ve yüzdürün. 15-20 dakika sonra su piresi kültürünüzün %30-50'si yavrularda dahil bu kabın ya içine girecek ya da dışında debeleniyor olacaktır.
Su pirelerinin ömrü 40-45 gün civarı ve 1 haftada büyürler diyor yapılan araştırma ve kaynaklar.
Uygun sıcaklıktaki (15-22 derece) su birikintilerinde, nehir kenarlarında, tatlı su ve göllerde, bataklıklarda yaşar. Bahar aylarında partenogenez olayı ile ürerler ve bu üreme, yaz sonuna kadar devam eder. Akvaryumcular tarafından canlı yem olarak kullanılırlar.
Vatozları akvaryumda bırakıp pipo filtre koyup içine su pirelerini atacağım.Su pireleri büyüyüp ölünce dibe çökecek ve vatozlar yiyecek sonra küçükler büyüyecek yerine küçükler doğacak derken döngü oluşacak.Ayrıca akvaryum bitkili olduğu için nitratta azalır.
Pirelere karşı savaşma konusunda en etkili çözüm hiç kuşkusuz ki evi günde 2-3 kez süpürüp silmektir. Ayrıca temizlik yaptığınız suyun içerisine sirke, çay ağacı yağı, lavanta esansı ya da limon suyu ekleyerek pirelerin evinizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Pireler bu kokuları sevmezler.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Pireler okaliptüs yağını sevmediklerinden oradan kaçacaklardır. Yerleri, halıları, koltukları okaliptüs damlamtılmış su ile durulayabilirsiniz. Çamaşır suyu ile silerbilirsiniz. Bir kovaya çamaşır suyunu çok az damlatarak hazırlayabilirsiniz.
Yıkama esnasında makinenin deterjan gözüne birkaç damla okaliptüs yağı damlatılması pirelerden daha hızlı bir şekilde kurtulmaya katkı sağlar. Evin zemini, halıları, koltukları içine okaliptüs damlatılmış olan su ile durulamak iyi bir çözümdür. Silme işlemi çamaşır suyu ile de yapılabilir.
İçerisine yarı yarıya su ve elma sirkesi koyun, iyice çalkalayın. Evde beslediğiniz kedi ve köpeğinizin üzerine sıkın. Evcil hayvanınız üzerine sıkılan sirkeli suyu yalama eğiliminde olacaktır fakat merak etmeyin, sirkeli su kedinizin veya köpeğinizin üzerindeki pirelere nüfuz edecektir.
İnsan derisi ve benzeri hayvan derileri üzerinde yaşayan fare piresi, köstebek piresi, su piresi veya insan piresi gibi farklı pire türleri vardır ve ısırır.
Ergin pireler gözle görülürler. Pire siyah renktedir. Pupa ve yumurtalarını göremeyebilirsiniz.
Güneş Işığı: Pireler güneş ışığını sevmezler. Karanlık yerlerde üreyen ve geceleri ortalığa çıkan pireler için ışık alan ve havalandırılan ortamlar kabustur. Sıcak su: Sıcak su pirelerin düşmanıdır. Pire sorunu ile karşı karşıyaysanız kıyafetlerinizi, halıları, çarşafları sıcak suyla yıkayın.
Pireler, lavanta kokusundan hiç hoşlanmaz. Bu yüzden lavantayı suyun içinde kaynatın.
Evini Böcek İlacıyla İlaçlamak
Yetişkin bir pire, konağından kan emmeden ortalama iki ila üç ay, hatta 100 güne kadar yaşar. Öte yandan, yumurtadan yeni çıkan bir larva üç gün içinde beslenmezse açlıktan ölür.
Bunları yok etmek için kullanabileceğiniz en doğal yöntem karbonat ve tuzdur. Hem karbonat hem de tuz pireyi kurutup, öldürür.
Pireleri erkenden fark etmenin en kısa yolu, küçük dostunuzun hareketlerini gözlemlemektir. Eğer evcil hayvanınız her zamankinden daha çok ve şiddetli kaşınıyorsa, buna ek olarak kaşıdığı yeri ısırıyorsa bu ne yazık ki pire sorunuyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir.
2. Su piresi artemiadan besleyicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri