Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 40,00 TL alınır.
Bozulan, patlayan, camı kırık ve mührü kopuk vb. su sayaçlarının mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi durumlarda abonelerimiz, su faturası ile SASKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Daire Başkanlığı 1 nci kattaki Saha ve Sayaç Kontrol Şefliğine başvurmak zorundadırlar.
Tarife kapsamında, su sayaçlarının ayar ve parça değişimi gerektirmeyen tamir ücreti, anma debisine göre 48 lira ve 67 lira olacak. Elektrik sayaçları ayar ücretleri, tek fazlı sayaçlar için 37 lira, üç fazlı sayaçlar için 48 lira olarak uygulanacak.
Sayaç değişimi veya sökme takma işlemlerinde dağıtım şirketi tüketiciden herhangi bir bedel talep edemez. Yalnızca, tüketicinin ölçüm değerlerinde hata olduğunu kontrolünü talep etmesi durumunda sayacın sökülmesi takılması gerekirse, tüketiciye sayaç sökme-takma bedeli yansıyabilir.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
İlgili 21 soru bulundu
Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
Önceki açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi; eski su sayaçlarının değiştirilmesi, teknolojik ve yasal bir zorunluluk değildir. Su tüketim faturalarında da belirtildiği üzere su sayaçlarının mülkiyeti aboneye aittir.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
10 yıllık kullanım süresi (periyodik muayenesi) dolmamış kartlı sayaç abonelerinin sayaçları ise İdaremize başvuru yapmaları halinde, mekanik sayaç bedeli (45,01 TL), sayaç takma bedeli (17.70 TL) ve güvence bedeli (67,72 TL*) olmak üzere toplam 130,43 TL (Güncel fiyatlandırma yapılacaktır) ödenmek üzere mekanik sayaç ...
Daha önce dijital sayaçlardan 430 lira, mekanik sayaçlardan ise 325 lira alınan ücret, 10 yılını doldurmuş sayaçlar için artık alınmayacak. 1 Ağustostan itibaren geçerli olacak uygulamada, sayaçlarını değiştirmek isteyen vatandaşlar DİSKİ Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunarak sadece 45 lira bakım ücreti ödeyecek.
2-Kartlı sayaç montajı için gerekli başvuruyu yaptırdım,sayacım ne zaman takılır? Gerekli müracaat yapıldıktan sonra,bilgileriniz sisteme aktarılır ve bir aksilik olmaması durumunda ertesi gün (24 saat) içerisinde servis elemanları sayacınızın montajını gerçekleştirir.
Abone tesisatlarına takılı olan mevcut su sayaçları; çalışmama, patlak olma, periyodik muayene yapılmama (10 yılda bir muayene edilip damgalanmama), standart dışı olma, yüksek tüketime itiraz edilme gibi nedenlere bağlı olarak İdare tarafından değiştirilmektedir.
Abonelerimiz bozuk olan su sayaçlarını İSU'ya bildirmeden değiştirmeleri halinde İSU Tarifeler Yönetmeliğimize göre ortalama tüketim miktarı üzerinden iki katı bedelle ceza tahakkuk ettirilir.
Sayacın ekranında ARIZA M, ARIZA V, ARIZA E ibarelerinden biri belirir, bu durumda ALO 185'i arayabilirsiniz. Sayacın pil seviyesini gösterir. Sayacın vanası kapalıdır.
Sayaç Değiştirme İşlemi
Yüksek tüketimli aboneler ile idareler, sayaçların arıza yapma ihtimaline karşı yedek sayaç bulundurur.” hükmü gereğince aboneye sayaç temin etmek KASKİ Genel Müdürlüğüne ait olup abonelerin sayaçlarıyla ilgili temin ya da herhangi bir tercih hakkı bulunmamaktadır.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Su sayacının bozuk olduğunu anlamanın en kolay yolu sayacın normalden daha fazla dönmesidir. Sayacın bozuk olup olmadığını anlamak veya su kaçağı olup olmadığını anlamak için; dış tesisatın vanalarını kapatınız, eğer vanaları kapattığınız halde halen sayaç dönüyorsa kesin olarak su sayacınız bozulmuş demektir.
* Abonelik başvurularında adres uyuşmazlığı söz konusu olması halinde Numarataj belgesi idarece talep edilebilir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vefat eden kişi adına yapılıyor ise Veraset İlamı getirilmelidir. * Başvuruya konu iş ve işlemler vekâleten yapılıyor ise Vekâletname evrakı getirilmelidir.
Abone sahibi tarafından tüm su borcu ve kapatma-açma ücreti ödenir.
Su aboneliği bulunan bir konut ya da iş yerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Sıfır daire elektrik aboneliği ücreti 2023 yılı için damga, bağlama ve kesme bedelleri dahil ortalama 644.5 TL'dir. Sıfır daire elektrik aboneliği başvurusunun incelenmesi ve değerlendirilmesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gerçekleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri