İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir. Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Bitüm kauçuk esaslı su yalıtımı en çok kullanılan zemin su yalıtım tiplerinden biridir. Bu kauçuk kaplamalar, peyzaj alanlarında, su tanklarında, bodrum katlarında ve bodrum duvar su yalıtımı alanında sık sık kullanılır. Çevre dostu bu ürünün insan sağlığına hiçbir zararı da bulunmamaktadır.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir diye soranların değerlendirebileceği bir basa ürüne gelelim simdi… Silikon dolgu, su yalıtımı icin etkili olan malzemelerden bir tanesidir. Silikon dolgu macunları, betonu korumak ve su geçirmez hale getirmek amacı ile etkin bir şekilde kullanılabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Islak hacimlerde su yalıtımı şu şekilde yapılmaktadır:
Çimento esaslı su yalıtım malzemesi henüz yaşken alkali dayanımlı sıva filesi, zemine döşenir. ilk kat kuru-yaş (yüzey kurusu) duruma geldiğinde ikinci kat çimento esaslı elastik su geçirmez yalıtım malzemesi sürülür ve yalıtım tamamlanır.
Betonları su geçirimsiz duruma getirmek amacı ile su yalıtımı sağlayan akrilik ya da poliüretan içerikli malzemeler beton üzerine direk uygulanabilmektedir. Ayrıca su geçirmez çimento çeşitleri kullanılarak betonun su geçirmemesi sağlanabilmektedir.
Genellikle su geçirmez bazı yüzeyler arasında ahşap, beton ve tuğla bulunur. Malzeme tipine bağlı olarak, malzemenin kalınlığını ve dayanıklılığını korumak için çeşitli uygulamalar gerekebilir. Ayrıca, aileniz ve hayvanlarınız için güvenli bir kaplama seçtiğinizden emin olmalısınız.
Kalekim su geçirir mi sorusu aklınıza takılıyorsa kısa süre içerisinde donduğunu ve 2 saat sonra suya karşı tamamen dayanıklı hale geldiğini söyleyebiliriz.
Temel beton imalatlarında su yalıtımı betonun içerisine karıştırılabilecek bazı ürünlerle ( Örneğin, Su geçirimsizlik Harç katkısı Weber 20 Extra ) zemine ve perdelere dökülecek beton mikserlerine katılarak uygulana beton su geçirimsizliğini artıran yöntem ile yapılabilir.
Standart poliüretan köpükler ses ve ısı yalıtımı sağlamaktadır. Poliüretan köpükler ses yalıtımı için kullanıldığı zaman kapı ve pencerelerin arasındaki boşluklara doldurulmaktadır. Bu sayede de kusursuz bir şekilde yalıtım sağlanmaktadır. Poliüretan köpük malzemesi su geçirmezdir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
Şeffaf su yalıtımı, suyun geçişini engellemek ve suya dayanıklılığı artırmak amacıyla kullanılan bir tür yalıtım malzemesi veya kaplama yöntemidir. Bu yalıtım yöntemi, özellikle binaların dış cephelerinde, teraslarda, havuzlarda, su depolarında ve benzeri yerlerde suyun nüfuz etmesini önlemek için tercih edilir.
Dış cephe su yalıtımı, evin her yerinde temel duvarlarının derinliğine kadar kazınarak, drenaj panelleri ile kaplanmış su geçirmez bir kaplama veya membranın monte edilmesini içerir. Paneller, suyun, kuruluşunuzun dibindeki bir dış drenaj kanalına akması için kolay bir yol sağlar.
Her sürüşte m² başına 400 gram kullanılır. Su ve bitümün, özel yöntemler kullanılarak karıştırılması ile elde edilen, kullanıma hazır bir su yalıtım malzemesidir. Bünyesindeki su buharlaştıkdan sonra, sürüldüğü yüzeyde su geçirmez bir tabaka oluşturur.
Renklı Uygulamada 18 kğ ile Ortalama 30 m2 alan yapılır.
Betonun suya maruz kalması ve kılcal kanallar ile içerisine sürekli su nüfuz etmesi, binaya geri dönüşü olmayan şekilde zarar verir. Suyun bu yıkıcı etkisinden betonun her zaman korunması gerekmektedir. Bu nedenle binalar su yalıtımına ihtiyaç duymaktadır.
Gri renkli toz görünümündedir. Açılmamış ambalajında muhafaza ederseniz raf ömrü 12 aydır. Çimento esaslı olduğundan tozunu solumayınız, cilde ve göze temas ettirmeyiniz.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
İzolasyonun tam sağlanabilmesi ve izolasyon kaçaklarının ileride tekrar tekrar sorun çıkarmaması için izolasyon işlemlerinizde İzolem'i tercih edebilirsiniz. Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır.
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Bunu engellemek için; bina çevresine drenaj hattı yapılmalıdır. Drenaj hattı sayesinde, yağmurlu havalarda toprak içinde biriken fazla su drenaj borularına akar. Drenaj boruları toprak altına döşenen, üstü delikli borulardır. Topraktaki fazla su, borunun üstünde bulunan bu deliklerden boruya akar.
Drenaj hattı sayesinde, su kaçağı olduğunda veya yağmur suyudan dolayı bina temeline gelecek olan su drenaj boruları aracılığı ile bir kuyuya aktarılır. Bu işlem, bina inşaat halinde iken ve temel atılacağı sırada yapılmalıdır. Bina bitmişse ve kullanılıyorsa, bodrum kata bir kuyu kazılır.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri