Şubat ayında tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, lahana, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, brüksel lahanası, pazı, havuç, şalgam, pancar, bal kabağı Şubat ayında tüketilmesi gereken meyveler: Mandalina, portakal, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, kestane.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
ŞUBAT AYINDA HANGİ MEYVELERİ TÜKETMELİYİZ? Armut, cennet hurması, nar, elma, greyfurt, nar, portakal, mandalina, ayva, kestane.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
İlgili 17 soru bulundu
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber. Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.
KIŞ AYLARINA YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ
Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin, havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir.
C vitamini, A vitamini, E vitamini ve çinko alınımı bu dönemlerde artırılmalıdır. Beslenmemiz günlük ihtiyacımızı karşılayacak enerjiye sahip olmalıdır. Kış aylarında C vitamini yönünden çok zengin olan kuşburnu, yeşil biber, maydanoz, mandalina, portakal, kivi tüketimimi biraz daha artırılmalıdır.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Şubat ayında tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, lahana, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere, brüksel lahanası, pazı, havuç, şalgam, pancar, bal kabağı Şubat ayında tüketilmesi gereken meyveler: Mandalina, portakal, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, kestane.
Nisan ayı meyveleri: Çilek, çağla, can eriği, karadut, limon.
Domates yılın tüm aylarında tüketilen bir sebzedir. Yaz aylarında açık tarlalarda yetiştirilen domates kış aylarında da korunaklı alanlarda yetiştirilebildiği için kış aylarında da domates tüketilebilir.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Ülkemizde çıkan yaz sebzeleri; sivri biber, taze fasulye, dolmalık biber, salatalık, patlıcan, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce ve bamya.
Hâlbuki doğru olan yazın yaz sebzelerini kışın kış sebzelerini tüketmek. Dolayısıyla kalorisi çok düşük olsa da domates, salatalık, biber gibi yaz sebzelerini kışın salataların içinde kullanmamak gerekiyor.
Fındık, yaz sonu ve sonbahar başında hasat edilir.
Genellikle yaz aylarında yetişen ve yaz sebzeleri erik, enginar, bezelye taze fasulye gibi sebzelerin türleridir. Yaz sebzeleri genellikle pişirilebilen sebzelerin türleridir. Bunun dışında salata yapılırken kullanılan marul, taze soğan gibi sebzelerin üretimi de yaz aylarında yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri