Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla çatışma bölgesinde profesyonel asker uygulamasına geçildiğini duyuruldu. Yeni uygulamayla kısa ve uzun dönem askerler, aktif çatışma görevlerinden çekildi. Çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak.
En İyi Cevaplar. Önlisans menzunu isen Astsubay olmak kolay. Operasyona Uzman Çavuştan-Yüzbaşı arası bütün rütbeler gider. Astsubayların pek fazla görevi yok.
Aynı zamanda TSK Personel Mevzuatında belirtilen şartları haiz olan astsubaylar arasından Subaylık Sınavında başarılı olanlar Teğmen rütbesine nasbedilerek görevine subay olarak devam etmektedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan subay ve astsubaylarda mecburi hizmet süresi 15 yıl olarak belirlenmiştir. 15 yıllık mecburi hizmet süresini doldurmadan tazminat ödeyerek ayrılma imkanları bulunmaktadır.
Öğrenciler Kara Astsubay Meslek Yüksekokulundan “Astsubay Çavuş” rütbesi ile mezun olmakta, sınıf okullarında aldıkları eğitimden sonra ise Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birlik, karargâh ve kurumlarda ihtisasları ve askeri meslek sınıfları dâhilinde görevler almaktadırlar.
İlgili 41 soru bulundu
Subaylığa geçiş yönetmeliğinde değişiklik: 'Evli olmama' şartı kaldırıldı
Evet. Harbiyeliler hafta sonu ve resmi tatillerde izinlidirler. Ayrıca, uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinin ulusal bayramlarını da Kara Harp Okulunda kutlamaktadırlar.
Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk ...
(1) Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman jandarmaların haftalık çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Türkiye'de subay olmak için 27 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir. Fiziksel Yeterlilik: Subay adayları fiziksel olarak askeri standartlara uygun olmalıdır. Bu nedenle subay adayları, belli bir fiziksel yeterlilik testini geçmek zorundadır. Bu gibi şartlar olmadığı sürece subay olmak mümkün değildir.
Yönetmelikle subay, astsubay olacakların cinsel hayatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme geldi. Evli olanlar, hamile olanlar ve çocuğu olanlar, sevgilisiyle aynı evde yaşayanlar, daha önce evlenip boşananlar, eşcinseller subay olamayacak.
I.
Madde 112- (Değişik: 26/3/1982 - 2642/15 md.) Muvazzaf subay ve astsubaylar subay ve astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen onbeş yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler. Astsubaylıktan subay olanlar hakkında bu yükümlülük astsubay çavuşluğa nasıp tarihinden itibaren hesap edilir.
Harp okullarına kayı olmak için yirmi yaş sınırı bulunmaktadır. Buna ek olarak üniversite sınavlarından yeterli puan almak, kilo ve boy şartını sağlamak gerekir. Lisans mezunu olan bireyler de en çok 27 yaşına dek subaylık başvurusunda bulunabilirler.
Bundan böyle çatışma bölgelerinde sadece profesyonel erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subaylar bulunacak. Kısa ve uzun dönem askerlik yapanlar ise çatışma bölgelerine gitmemekle birlikte, yine üs bölgelerinde görevlendirilmeye devam edecek.
Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.
Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan kuvvet komutanlıklarına bağlı olarak görevlerini yerine getirir. Subayların en önemli görevi ise başında bulundukları birlikleri, ordu hiyerarşisine göre sevk ve idare ettirmektir.
“Madde 5 – Türk Silâhlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubayların barışta her yıl 30 gün yıllık planlı izin hakları vardır. Bu müddete yol dahil değildir. Ayrıca kısa süreli mazeretlerde kullanılmak üzere 15 güne kadar yıllık mazeret izni verilebilir.
Subay Ne Kadar Maaş Alır? Subay olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Subay maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.500 TL civarındadır.
1- Subay Maaşı 2023
Buna göre 2023 yılında alınacak ücretler arasındaki farklar da oldukça açık. Subay maaşı 2023 yılında aşağıdaki gibidir: Temmuz ayında yapılan zamlar sonrasında en düşük subay maaşı 27.500 TL civarına yükselmiştir. Bu ücretler rütbeye göre 45.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.
Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm. Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm. MEZUNİYET TARİHİ ÖNEMLİ Mİ?
SUBAY OLMA ŞARTLARI
Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, kilo sınırı 60-82 ; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm, kilo sınırı 51-70 olarak uygulanacaktır.
MADDE 16- (1) Subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar, seyahat maksadı ile izin sıra cetveline tabi olarak yurt dışına izinli gidebilirler. (2) Bu madde gereğince verilecek izin, personelin yıllık izinlerinden sayılır ve otuz günü geçemez.
-KPSS ve ALES notu olmak, -Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, -Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, askeri okullar ile Jandarma ve Sahil -Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, -Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
Madde 21 – Nöbet, her gün saat 9.00 dan ertesi günü saaat 9.00'a kadar olmak üzere 24 saat devam eder. (Mesai saatlerinde değişiklik yapılması halinde, mesainin başlangıç saati esastır.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri