Centipat. Sucuğun dışındaki şey plastik değil, hayvanın bağırsağı. Bir şey olmaz.
Tıpkı diğer pişirme yöntemlerinde olduğu gibi, sucuğu mangalda pişirmenin de püf noktaları vardır. Mangalda lezzetli bir sucuk pişirmek istiyorsak, sucuğu nasıl kestiğimiz önemlidir. Öncelikle sucuğun dışındaki zarı soymak gerekir.
bilindiği üzere sucuk yiyeceğinin üzerini kaplayan bir zar vardır. sucuğu yemek için bu zarı soymak gerekmektedir. zarlı yenmez.
Sucuğu hızlı ve pratik soymak için ılık veya sıcak suyun altında 10-15 saniye bekletilir ve ardından rahatlıkla sucuğunuzu soyabilirsiniz.
Her yiyecek gibi sucuğun da doğru bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Aksi halde ürün sertleşebilir, bozulabilir ya da dış yüzeyinde beyaz tabakalar meydana gelebilir. Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer siz de sucuğun dışı küflenirse yenir mi diye soruyorsanız, ben tavsiye etmiyorum çünkü ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Sonuçta dışından küflenmeye başlamış ve içine de geçmiş olabilir. İnsanlar dışını soyup hemen pişiriyor ama içine geçtiyse sağlık açısından problemler yaşayabilirsiniz.
-Geleneksel sucuk ve sosis sadece doğal bağırsakla üretilir.
Rengi parlak ve doğal olan kaliteli sucuk 0 dana etinden yapılmış olmalıdır. Dana etinin dışında, gerekli baharatlar bulunmaktadır. Dışarıdan bakıldığında sucuğun rengi, kırmızımsı kahverengi olmalıdır. Kesildiğinde çevresinde veya ortasında farklı renkler ortaya çıkmamalıdır.
Kasap sucuğu (fermente) veya kendi yaptığınız sucuğu kurutulurken dikkat edilecek kurallar 1 Güneşte ve sıcakta sucuk kurutulmaz 2 Yağmurlu havada sucuk kurutulmaz 3 Yaz aylarında dolabın normal bölmesinde kurutulur 4 Kurumaya aldığınız sucuk en fazla 7 gün kurutulur.
sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
Çiğ Sucuk Yemenin Zararları
Çiğ sucuk yemek, bağırsaklarda kurt oluşumuna neden olabilmektedir. Bağırsaklarda meydana gelen rahatsızlıklar ise kalıcı başka hastalıklara davetiye çıkarabilir ya da bağırsak geçirgenliğini bozabilir. Çiğ sucuk yemek mideye ciddi derecede zarar verir.
Hayvanın bağırsağı o. Bir şey olmaz ama yerken çıkarmakta fayda var.
Sucuk yüzeyinde bulunan maya ve coclar, yüzeyde hızlıca ürer ve bu sebeple sucuk yüzeyinde beyaz ve kokusuz bir tabaka oluşmasına sebep olur. Bu tabakanın oluşması sucuğun bozulmasına veya küflenmesine sebep olmaz, ancak görsel olarak kötü gözükmesine ve sucuğun lezzetinin azalmasına sebep olur.
Eğer ip ile asacak imkan yoksa, sucuklar gazete kağıdına sarılarak da kurutulabilir. Gazete kağıdı, sucuğun neminin alınmasına yardımcı olacaktır. Kurutma yönteminde önemli olan bir diğer işlem ise sucuğun kurutulmasının ardından hemen buzdolabında muhafaza edilmesidir.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Eğer elinizdeki sucuk miktarı fazla ise sucuğu derin dondurucuda tutarak veya kurutarak saklamanız da sucuğu en verimli şekilde kullanmanıza olanak sağlayacaktır.
Nem miktarı %40, ph değeri de %5.4 ila %5.8 arasında olmalıdır. Etiketine bakmadan görebileceğimiz bir "iyi sucuk nasıl anlaşılır?” ayrıntısı da ürünün renginde saklıdır. Sucuğun kırmızıya çalan bir kahverenginde olması iyi sucukta aranan özelliklerdendir. Bu renk sucuğu kestiğimizde de kendini koruyor olmalı.
- Öncelik yatacak ve güneş almayan bir ortam belirlenmelidir. - Daha sonra bu ortamda sucuklar asılmak suretiyle kurutulmaya bırakılabilir. - Eğer asacak yer yok ise, o vakit bir gazete üzerine sucuklar serilebilir. - Özellikle gazete sucuğun nemini alarak kısa süre içerisinde kurutabilmektedir.
Hazır aldığınız paketleri sucukları en doğru saklama yöntemi buzdolabında saklamaktır. Paketli sucuklar buzdolabında son tüketim tarihine kadar dayanabilir. Açılmış paketli sucuklar da buzdolabında saklanabilir fakat açılmış sucukları buzdolabına atmadan önce hava almayacak hale getirmelisiniz.
Kasap sucuk ürünü ısıl işlem görerek üretilen fabrikasyon sucukları gibi değildir. Tam kıvamında yağ oranı ile midenizi rahatsız etmez. Et oranı daha yoğundur. %50 dana eti ve %50 kuzu eti tercih edilerek üretilen kasap sucuk içerisinde sadece kuzu yağı kullanılmaktadır.
Özellikle insanların, kasaptan aldığı eti baharatla karıştırıp harmanladıktan sonra iftar sofrasında tükettiği vazgeçilmez lezzetlerden biri. İçine tercihe göre 7 ya da 9 çeşit baharat katılır. Tatlı biber, acı biber, kimyon, karabiber, zencefil, tarçın, kişniş gibi baharatlar katılır.
İyi bir sucukta yağ oranı yaklaşık %30 olmalıdır. Nem miktarı %40 , tuz oranı %5 ve ph değeri de 5.4-5.8 arası olmalıdır. Fermente üretilmiş ürünler tercih edilmeli, sucuk ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Eğer sucuğun üzerinde içerikleri belirtilmemişse, tercih edilmemelidir.
En sağlıklı sucuk katkısız sucuktur. Kaliteli bir sucukta yağ oranının yaklaşık %30 olması beklenir. Nem miktarının ortalama %40, pH değerinin de 5.4 ile 5.8 arasında olması gerekir. Sağlıklı ve doğal sucuk en güvenli şekilde doğal şarküteriden alınmalıdır, fermente olarak üretilmiş ürünler tercih edilmelidir.
Kurutulmuş Sığır Bağırsağı sucuk üretimi için en kaliteli bağırsak tipidir. Bağırsak içleri özenle temizlendikten sonra suda bekletme yöntemi uygulanır. Temizlenip hazır hale getirilen sucukluk bağırsaklar kurumaya bırakılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri