Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir.
özetleyecek olursak çoğunlukla hava yolu şirketleri en fazla 8 kg ağırlığındaki el bagajlarını uçak içerisine kabul ediyor. Yani, 8 kilodan daha ağır bagajlarını kontuarda uçak alt bagajına teslim etmek zorunda kalabilirsin.
Uçuş sınıfına göre kabin bagaj özellikleri
Business Class ile yolculuk yapan bir kişinin adedi 8 kg olmak üzere 2 adet el bagajı taşıma hakkı bulunur. Comfort Class ve Economy Class uçuşlarda standart el bagajı limitleri geçerli olup, yolculara sadece 1 adet 8 kg'lik el bagajı taşıma hakkı tanınır.
Yurt içi uçuşlarında kabin bagajı ve uçak altı bagaj haklarında bir değişiklik yoktur. Mevcut kurallarımız uygulanmaya devam edecektir. Uçak içine yalnızca 1 adet en fazla 55*40*20 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında kabin bagajı getirebilirsiniz.
Tüm uçuşlarda Business Class'ta uçuyorsanız 32 kg'a kadar ücretsiz bagaj hakkınız bulunurken ekonomide ise 23 kg bagaj taşıyabilirsiniz.Tüm uçuşlarda bebekli yolcular 115 cm'yi geçmeyen puset taşıma hakları bulunuyor.
İlgili 35 soru bulundu
Sırt çantaları genelde el bagajı olarak kabul edilir.
Kabin bagajı olarak taşınmasını istediğiniz bagajınızın, başüstü dolabına ya da koltuk altına sığabilecek ölçülerde ve ağırlıkta olması gerekir. Bu ölçüler, 23x40x55 cm ve 8 kg olarak belirlenmiştir. Kendi güvenliğiniz için bagajlarınızı kendiniz hazırlamanız ya da hazırlanmasına nezaret etmelisiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
Kabin bagajı ise maksimum 1 adet 8 kg ağırlığında ve 55x40x23 cm ölçülerinde olmalıdır. Kabinde bagaja ek olarak; el çantası/ fotoğraf makinesi/ kamera/ dizüstü bilgisayar/ bebek arabası/puset/ sivri uçlu olmayan şemsiye gibi kişisel eşyalardan herhangi biri taşınabilir.
Kabin bagajı olarak da bilinen el bagajı, uçakta yanınıza alabileceğiniz eşyaları kapsayan bagaj anlamına gelir. El bagajını, uçakta baş üstü dolabınıza koyduğunuz bagaj olarak da tanıyabilirsiniz. Kabin bagajının boyutu, baş üstü dolabınıza sığacak boyutlarda olmalı.
İç hat-iç hat bağlantılı uçuşlar için: Ek bagaj hakkı, Pegasus internet sitesi- mobil uygulaması veya seyahat acentelerinden talep edildiği takdirde, ek ücret 10TL/KG 30TL/KG aralığında iken, çağrı merkezinden talep edilen ek bagaj ücreti 12TL/KG-17TL/KG arası değişmektedir.
Evet. Kurallara, sıvı kısıtlamalarına ve bagaj hakkınıza uyduğunuz sürece el bagajında yiyecek taşıyabilirsiniz. Kek, bisküvi, kurabiye gibi tam katı yiyecekler ile toplamda 1 litreyi aşmayacak şekilde, 100 ml. ' lik kaplarda muhafaza ettiğiniz, yasaklı olmayan sıvı içecekleri el bagajında taşıyıp yiyebilirsiniz.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
23 kg – 32 kg arası 1 parça Ekstra bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir. Ağırlık veya parça konsepti fark etmeksizin taşıyacağınız bagajlarınızın bir parçasının maksimum 32 kg olması gerekir. 32 kg'yi aşan bagajınızı iki veya daha fazla parça halinde taşımalısınız.
Hangi Eşyalar El Bagajında Taşınmaz? Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Gevşek veya yedek piller, taşınabilir şarj aletleri, elektronik sigaralar, elektronik pipolar veya diğer kişisel buharlaştırıcılar yalnızca kabin bagajınızda taşınabilir ve check-in bagajına konmalarına izin verilmez.
Yurtiçi direkt uçuşlarda Business Class, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly uçuş sınıflarının tümünde bagaj hakkı aşımlarında kilogram başına 12 Türk Lirası ödenmesi gerekmektedir. Yurtiçi aktarmalı uçuşlarda ise bagaj aşımı tutarı kilogram başına 18 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer.
Kabin bagajına alınabilecek sıvılar için genel olarak ölçü dışında bir sınırlama bulunmuyor. 100 mililitreyi aşmayan sıvıları ve diş macunu gibi ürünleri yanınıza alabilirsiniz.
Uçağa sokacağınız el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her bir yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir. Poşet olarak 1 litrelik kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Hemen hemen tüm havayollarında el bagajları konusunda aynı kurallar geçirlidir. Örneğin Business Class ile yolculuk yapan yolcuların adeti 8 kg geçmeyecek şekilde 2 adet el bagajı hakkı bulunurken, Comfort Class ve Economy Class tarifelerinde yolculuk yapan yolcuların 1 adet 8 kg'lık el bagajı taşıma hakları var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri