Sucuklu yumurta içerisinde protein, potasyum, demir gibi sağlıklı besin değerleri bulunur. Fakat içerisinde aynı zamanda kolesterol, yağ oranı da oldukça yüksektir. Bu sebeple sucuklu yumurta kolesterol, hipertansiyon gibi kronik rahatsızları bulunan kişilere önerilmemektedir.
Yüksek kaloriye sahip ve yağlı olan sucuk, uzmanların görüşleri ile diyetteyken yenmemesi önerilir. Yenilecekse de porsiyon kontrolü sağlanarak ve pişirilme şekline dikkat edilerek yenmeli.
Dünya Sağlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti. Bu yiyecekler her gün tüketildiği takdirde kanser riskini yüzde 20 artırıyor.
1 Porsiyon (Orta) Sucuklu Yumurta 241,65 kaloridir. Sucuklu Yumurta içeriğinde 3,38 Karbonhidrat(g), 13,48 Protein(g), 19,52 yağ(g), 0,48 lif(g), 780,48 Sodyum(mg), 264,68 potasyum(mg), 82,34 Kalsiyum(mg), 189,67 A Vitamini(ui), 2,77 C Vitamini(mg), 2,23 ve Demir barındırır. Sucuklu Yumurta kalorisi ve besin değerleri…
Sucuklu yumurta, özellikle hafta sonu kahvaltılarında tercih edilen, oldukça lezzetli bir kahvaltılık tariftir. Bu tarifte olduğu gibi sucukların üzerine yumurtalar bütün olarak kırılabileceği gibi, yumurtalar ayrı bir kapta çırpılarak da sucukların üzerine eklenip, pişirilebilir.
İlgili 44 soru bulundu
Sucuklu yumurta pişirirken yanmaz yapışmaz tabanlı teflon, seramik ya da granit bir tava kullanıyorsanız yağ kullanmanıza gerek yok ancak Pazar keyfiniz ve kokusu için belki bir parça tereyağı eklemek isteyebilirsiniz.Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra da tavaya aktarabilirsiniz.Kalaylanmış bakır bir ...
Hafta sonlarının vazgeçilmez kahvaltı bileşenlerinden olan sucuklu yumurta, yüksek besin değerleri ve lezzetiyle dikkat çekicidir. Yüksek protein ve kalori içeriğine sahiptir. Kullanılan sucuk ve yumurta oranı, kalorisini etkiler. Bir orta porsiyon yani, 100 gram sucuklu yumurta; yaklaşık olarak, 242 kaloridir.
Sağlıklı bir zayıflama diyetinde hiçbir besinin kesinlikle yasak olması önerilmez. Önemli olan beslenme programındaki kalori dengesinin bozulmamasıdır. Haftanın bir veya iki günü ve sadece tek bir öğünde yaklaşık 1 porsiyon yani 50 gram sucuk tüketilebilir.
Bu sebeple kahvaltı, atlanmaması gereken temel bir öğündür. Kahvaltıda ortalama olarak 350 kalori almanız gerekmektedir.
Bu sebepten diyetteyken az yağlı peynirler ile tam buğday ekmeğine yapılan tostları tercih edebilirsiniz. Bu tostların kalori miktarı kaşarlı tosttan daha az olmakla birlikte daha fazla lif içerdiği için uzun süre tokluk sağlayabilir.
Sucuklu yumurta ramazan sofralarımızın vazgeçilmez tadımlık lezzetlerden biridir. İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin.
Sucukları küp küp doğrayın. Bir tavada kızartın, az kızardıktan sonra istediğiniz kadar beyaz peynir koyun. Bir kasede yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Sonra da tavanın içine dökün ve pişmesini bekleyin.
Tavaya doğradığımız yarım kangal sucuğu koyup üstüne yarım çay bardağı ılık suyu koyup orta ısıda su çekene kadar kavuruyoruz. ( 3 dakika takribi ) Sucuk suyu çekip yağını salınca yumurtaları kırıp hafif hafif karıştırıp pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kokusuyla da enfes lezzetiyle de ağız sulandıran ama bir o kadar da yağ içeren sucuklu yumurta kalori değeri ortalama bir porsiyon için 242 kcal içerir.
Sucuklu yumurtanın 100 gramında 242 kalori bulunmaktadır. Sucuklu yumurtanın 1 parçası (50 gr) 121 kaloridir.
Yani, 70 kilogram olan biri, kilosunda kalabilmek için her gün en az 2.200 kalori almak durumunda ise, kilo vermek için her gün maksimum 2.000 veya 2.000'den daha az kalori almak durumundadır.
Besin Değerleri 1 fincan sade Türk Kahvesi 7 (kcal) kalori değerine sahiptir. 1 fincan Türk Kahvesi (sade) 0.06 gram karbonhidrat içerir. 1 fincan sade Türk kahvesinde 0.42 gram protein ve 0.52 gram yağ bulunur. 1 fincan sade Türk kahvesinde 2.63 gram lif bulunur.
24 saatin 24 saatinde de yaşıyoruz, bir an bile durmadan. Vücudumuz bizi yaşar halde tutabilmek için sürekli çalışıyor ancak düşük enerji tüketiyor tabii, bu da gün boyu 1500-2.000 kaloriye denk geliyor.
Sucuk kilo yapar mı diye düşünüyorsanız, kalori açısından yüksek olan sucuğun düzensiz bir şekilde tüketilmesi sonucu diyet yapanlar zamanla kilo almaya başlar. Bu yüzden yağ oranını dengelemek için sucuğun en fazla haftada bir defa olmak şartıyla tüketilmesi gerekir.
13) Sucuk-Salam-Sosis
Bu tür et ürünleri tuz doludur ve nitrat içerirler. Bunların yerine piliç çevirmeyi tercih edebilirsiniz ya da seçiminizi tavuk ve hindi göğsünden yana yapabilirsiniz.
Zeytin, peynir, cipsler, tuzlu çubuk krakerler, hazır soslar, kalori/sucuk-yagli">sucuk gibi fermente gıdalar, kavrulmuş tuzlu kuruyemişler, hazır çorba ve kek gibi besinler de yüksek oranda tuz içermeleri sebebiyle vücutta ödem oluşmasına yol açarlar.
Nedeni içeriğindeki koruyucu maddeler. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerini kanserojen olarak tanımladı. Raporda, günde 50 gram işlenmiş et tüketenlerin bağırsak kanserine yakalanma riskinin yüzde 18 arttığı vurgulandı.
Sucukları yarım ay şeklinde keselim, tavaya yağımızı koyup eritelim.Eriyince sucukları koyup 2 dk kavuralım, sonra yumurtaları kırdığımız kaba pul biber, kekik, tuzu ekleyip yumurtayla birlikte çırpalım.Çırpınca sucukların olduğu tavaya döküp pişirelim.
Çok ince olmak kaydıyla dilimlediğiniz sucuk dilimlerini sadece domates ve biberle yumuşatarak kahvaltılık öğününüzde yer verebilirsiniz. Böylelikle mevcut olan kalori daha da azalıyor ve sucuk yeme keyfinden geri kalmamış oluyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri