Kuru bir sucuk ile sucuklu yumurta yapıyorsanız, sucukların daha yumuşak ve lezzetli olması için, sucukları tavaya koyduğunuzda üzerine az miktar da su gezdirin. Tavadaki su çekildikten sonra yağ ve yumurtaları ilave edip, sucuklu yumurtayı pişirebilirsiniz.
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın.
Sucukları yarım ay şeklinde keselim, tavaya yağımızı koyup eritelim.Eriyince sucukları koyup 2 dk kavuralım, sonra yumurtaları kırdığımız kaba pul biber, kekik, tuzu ekleyip yumurtayla birlikte çırpalım.Çırpınca sucukların olduğu tavaya döküp pişirelim.
Sucuklu yumurta pişirirken yanmaz yapışmaz tabanlı teflon, seramik ya da granit bir tava kullanıyorsanız yağ kullanmanıza gerek yok ancak Pazar keyfiniz ve kokusu için belki bir parça tereyağı eklemek isteyebilirsiniz.Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra da tavaya aktarabilirsiniz.Kalaylanmış bakır bir ...
Tavaya doğradığımız yarım kangal sucuğu koyup üstüne yarım çay bardağı ılık suyu koyup orta ısıda su çekene kadar kavuruyoruz. ( 3 dakika takribi ) Sucuk suyu çekip yağını salınca yumurtaları kırıp hafif hafif karıştırıp pişiriyoruz. Afiyet olsun.
İlgili 33 soru bulundu
Yağsız Tavada Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır? - Çırpılmış Sucuklu Yumurta Nasıl Yapılır? - Yağsız Sucuklu Yumurta. Yapışmaz vasıftaki tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir.
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine tuz ekleyip çırpın. Tereyağını eritip sucukları arkalı önlü pişirin. Çırpılmış yumurtaları sucukların üzerine döküp karıştırmadan pişirin.
Bir yüzü pişen sucuğu çevirerek diğer yüzünü de 7 saniye pişirin, İki yüzü de piştikten sonra ocağın altını kapatın, Sucukların üzerine birkaç damla su serpiştirin, Damak tadınıza göre birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
1 Porsiyon (Orta) Sucuklu Yumurta 241,65 kaloridir. Sucuklu Yumurta içeriğinde 3,38 Karbonhidrat(g), 13,48 Protein(g), 19,52 yağ(g), 0,48 lif(g), 780,48 Sodyum(mg), 264,68 potasyum(mg), 82,34 Kalsiyum(mg), 189,67 A Vitamini(ui), 2,77 C Vitamini(mg), 2,23 ve Demir barındırır.
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Sucuklu Un Karıştırması Nasıl Yapılır
Hafif kızartılır ve bir tabağa alınır. Aynı yağda un kavrulur ve içine biraz su ile tuz eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak, tabaktaki sucukların üzerine gezdirilir.
Sucuğu peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabı poşeti kullanacaksanız, poşetin ağzını mutlaka açık bırakın. Sucuğun nemini koruması, dayanıklılık açısından oldukça önemlidir. Yeterince hava almadığında poşette su birikmeye başlar ve sucuk küflenir.
Soğan, sarımsak ve sucuk gibi ağızda koku yapan yiyecekler tüketildikten sonra dişler ve dil fırçalanır. Daha sonra da ağzı süt ile çalkalamak veya süt içmek bu besinlerden kaynaklı kokuyu giderebilir.
Bu şekilde tek pişirimlik hazırladığınız sucuk içlerini buzluğa atın. Kullanacağınız zaman 2-3 saat önceden dolaptan çıkarın. Orta boy bir tavada kısık ateşte kavurarak 5 dakika pişirin.
Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor. ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor.
Buradan hareketle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinde kümelenen yağ türleri (böbrek yağı, gömlek yağı, kavram yağı, kuyruk yağı ya da iç yağı) sucuk yapımında kullanılan yağ türlerindendir.
getirilip sonra tuz ve diğer katkı maddeleri ile karıştırılıp bağırsağa doldurulduktan sonra doğal koşullarda veya hızlandırılmış yöntemlerle kurutulup, olgunlaştırılmasıyla elde edilen geleneksel çiğ üründür. Et kesimden sonra 1-2 gün dinlendirilmelidir. pH 5,4-5,8 arası olmalıdır. %10-20 arası yağ katılmalıdır.
Yumurtayı tavaya dökünve altı pişmeye başlayınca kenardan ortaya doğru sıyırarak yumurtayı karıştırın. Yarım çay kaşığı daha tuz ekleyip yumurtanız iyice pişmeden tavayı ocaktan alın. Yumurta kendi sıcağıyla biraz daha pişecektir. Çırpılmış yumurtanızı tavadan alıp üzerine karabiber ve ince kıyılmış taze soğan serpin.
Kaplarımızı yağlayalım sucuklarımızı dizelim. Üstlerine kaşar peyniriyle kapatalım en son yumurtalarımızı kıralım. Yumurtalarımızın üzerlerini de kaşar peynirle kapatalım. 200 derecede ki fırına sürelim üzerleri kızarana kadar 200 derecede pişirelim.
burada onore edilmesi gereken sucuktur, dolayısıyla doğrusu sucuklu yumurtadır. hem yumurta kim köpek oluyorki sucuğu betimleyebiliyor, ben bu oyunu bozarım arkadaş. üstteki bi arkadaşın dediği gibi hangi malzeme ağırlıktaysa onun adını alır. sucuklu yumurta demek içine bir miktar sucuk eklenmiş yumurta yemeğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri