Çiğ bademleri soymadan önce bir kaba koyun. Bademin miktarına uygun olacak şekilde suyu kaynatın. Sıcak suyu bademlerin üzerine dökün ve bu şekilde 15 dakika bekletin. Böylece bademler daha kolay soyulacaktır.
Suda bekletilmiş badem , besinlerinizi daha iyi sindirmemize yardımcı olacak olan sindirim enzimlerinin salgılanmasını destekler. Buna karşılık, bademleri en az 8 saat suda bekletmek, içindeki yağların sindirilmesinde bize yardımcı olan çok güçlü bir bileşen olan enzim lipazının salınmasına yardımcı olur.
Her gün yediğiniz 4 adet suda beklemiş badem;
Enerji verir. İçinde bulunan bakır, riboflavin ve magnezyum metabolizma hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Suda bekleyen badem; potasyum, tekli doymamış yağ ve protein yönünden güçlüdür. Badem, damarlara zarar veren iltihabı söker.
1 bardak bademi 1 bardak suyla geceden ıslatıyoruz. Sabah bademi süzüp, 2 bardak su ile rondoya koyuyoruz. 30 saniye rondoyu çalıştırsak yeter.
Kuruyemişlerin çeşitlerine göre uygun sürelerde tuz eklenen suda bekletilmesidir. Badem ve fındığı 8-12 saat, cevizi ise 4 saat suda bekletmek kuru yemişleri fitik asitten arındırmak için uygun sürelere örnektir.
İlgili 43 soru bulundu
Badem suyu ne işe yarar? Islatılmış bademleri günlük veya haftalık yemek programınıza eklemek, bu popüler kuruyemişteki tüm besin maddelerinin ve aktif bileşenlerden maksimum fayda almanızı sağlar. Cilde, saçlara, mideye, sindirim sistemine faydalı olan bademin hem kendisini yiyebilir hem suyunu içebilirsiniz.
Buzlu badem, badem ile buz ikilisinden oluşan ve çoğunlukla yaz aylarında tüketilen bir atıştırmalıktır. Kabuklarının kolay soyulması için çiğ bademler sıcak suya konur, kabukları soyulduktan sonra buzlu bir kaba aktarılır ve buzlu badem elde edilir.
Kabuklarının kolayca soyulması için bademleri 15 dakika sıcak su içinde bekletin. Bademleriniz ne kadar taze ise o kadar kolay soyulacaktır. Daha sonra bademlerin kabuklarını soyun. Derin bir kaba kabukları soyulmuş çiğ bademleri koyun.
Alkol almadan önce yenilen 3-5 badem sarhoşluğu engeller.
Peki günde kaç badem tüketilmeli? Bademin her gün 25 gram yani yaklaşık 20 adet tüketilmesini tavsiye eden Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “5-6 adet badem yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağına eşdeğer kalori içeriyor. Günde yaklaşık 20 adet bademi aşmamak gerekir.
Kaynamaya başladıktan tam 1 dakika boyunca bademlerin haşlanması gerekiyor. 1 dakika sonra bademler tencere içerinden alınarak, soğuk sudan geçirilmelidir.
Bademler küçük bir tencereye alınır. Üzerine su eklenir be kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika bekletilir altı kapatılır. Suyu süzülür direk soğuk su eklenir.
Cevizi suda bekleterek içmenin kötü kolesterolü düşürme, kan şekerini dengeleme ve sindirim konusunda düzenleyici olduğunu destekler. İbrahim Saraçoğlu'na göre de ceviz suyu zayıflamayı kolaylaştırır.
Suda bekletilmiş badem, besinlerin daha iyi emilmesine yardımcı olan sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırır. Bademi en az 8 saat suda bekletmek aynı zamanda lipaz enziminin salgılanmasına yardımcı olur. Bu enzim yağı sindirmenize yardımcı olan oldukça güçlü bir içeriktir.
Fındık ve bademin içeriğinde yüksek oranda yağ vardır. Bu nedenle oksidasyona açıktırlar ve hızlı bir şekilde bozulabilirler.
–Badem kavrulduğu zaman içerisindeki nemi kaybeder. Oluşan nem farkından dolayı gram başına düşen yağ miktarı çiğ bademe kıyasla kavrulmuş bademde daha fazladır. –Tansiyon sorunu olanlar içerdiği tuz miktarından ötürü kavrulmuş bademi değil, çiğ bademi tercih etmelidirler.
Aç Karnına Badem Yemenin Faydaları
Güne daha zinde ve enerjik başlamak için çiğ badem yenmesi önerilir. Sabah aç karnına çiğ badem yemek hem daha az yemek yeme istediği ortaya çıkararak zayıflamanıza hem de gün içinde enerjinizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır.
Kuruyemiş olarak görülen badem, çoğunlukla çiğ olarak tüketilmektedir. Hiçbir işlemden geçmemiş olan çiğ badem, afiyetle yenilebilmektedir. Yemeklerin içine konulabileceği gibi tatlıları süslemek için bademden faydalanmak mümkündür. Kötü huylu kolesterolü olanlar, badem tüketimine önem göstermelidir.
Bademi tatlılarda ve yemeklerde kullanmak için mümkünse çiğ ve zarı soyulmuş olan beyaz bademleri tercih etmelisiniz. Bademin dış kabuğu çerez olarak yerken farklı bir lezzet katsa da tatlıların içinde istenmeyen bir tat bırakacaktır. Bademin aynı zamanda çiğ olması da önemlidir.
Sabahları aç karnına 5 er adet ceviz fındık ve badem tüketmek, hem kalp sağlığımızı koruyacak, hem enerjimizi artıracak, hem de akıl sağlığımızı koruyacak. Badem: Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
Çağla, kayısı ve badem gibi meyvelerin yeşil ve körpe haline verilen ad.
Badem: Kabuklu badem (0) derece sıcaklık ve %60-75 nemde 20-24 ay, iç badem 15-16 ay saklanır. Normal oda koşullarında kabuklu badem 7-8 ay saklanabilir. Diğerlerine göre dayanıklı olmasına rağmen yüksek sıcaklıkta (26,5 derecede) 8 ay sonra tat ve lezzeti bozulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri