Öncelikle sarımsak dişlerini sıcak suyun içinde bekleterek kabuklarını yumuşatıp kolayca soyabilirsiniz. Suda bekletmek istemiyorsanız sarımsakları kesme tahtasının üzerine koyup bıçağın yassı kısmı ile ezdikten sonra kolayca kabuklarını ayıklayabilirsiniz.
Sarımsakların kolay soyulabilmesi için kısa bir süre sıcak suda bekletilmesi yeterli. Sadece 1 dakika sonra, kabuklarından ayrılmaya başladığını göreceksiniz. Ardından, ellerinizi ıslatıp sarımsakları ovalayarak, kabuklarından ayrılmasına yardımcı olabilirsiniz.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ölçünüze göre bir kavanoz içine alın. Kavanozun yarısını zeytinyağı ile doldurun. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsakları anında kullanmak istediğinizde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz.
Silikon Sarımsak Soyucu Rulo'nun içine sarımsakları koyun ve ellerinizin arasında veya zeminde yuvarlayın. Saniyeler içerisinde sarımsaklar tüm kabuklarından ayrılacak ve elleriniz kokmadan, bıçak kullanmadan hazır olacaklar! 1 Adet rulonun içerisinde birden fazla sarımsağı aynı anda soyabilirsiniz.
Bunun için ilk olarak bir avuç kadar sarımsağın kabuklarını soyun. Ardından bir su bardağı içme suyunu cezveye alıp kaynatın ve sonra da ocağı kapatıp ılımaya bırakın. Ilıyan suyun içine soyduğunuz sarımsakları atıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sarımsak suyunuz hazır.
İlgili 15 soru bulundu
Limon Sarımsak Kürü İbrahim Saraçoğlu Tarifi
Limon sarımsak kürü nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu tarifi var mıdır diye de merak ediyor olabilirsiniz. 1 tutam maydanoz, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 diş sarımsak ve yarım su bardağı suyu robottan geçirin, 20 dk. beklettikten sonra sabah aç karnına bu karışımı için.
Sarımsak belirtiğimiz gibi sağlık için son derece yararlıdır. Ancak her şeyde olduğu gibi sarımsağın da fazlası zarardır. Sarımsak fazla tüketildiğinde özellikle tansiyon sorunlarına sebep olur. Bu nedenle uzmanlar günde 2-3 dişten fazla sarımsak tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor.
Öncelikle sarımsak dişlerini sıcak suyun içinde bekleterek kabuklarını yumuşatıp kolayca soyabilirsiniz. Suda bekletmek istemiyorsanız sarımsakları kesme tahtasının üzerine koyup bıçağın yassı kısmı ile ezdikten sonra kolayca kabuklarını ayıklayabilirsiniz.
Uzmanlar, kabukların atılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Sarımsağın kabukları, kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan "anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar" başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içeriyor.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın.
Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır. Dolayısıyla sarımsağın ömrünün en uzun olacağı yer kilerdir.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
İlk olarak sarımsak kabuklarına hafifçe zeytinyağı sürün üzerine sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Ama sarımsak özünün tadı kabuğunda da yer aldığı için sadece bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Gevrek cipslere dönüşene kadar 180 derecede ve 10 dakika içerisinde pişirin.
Sökülen ürünler, elle toplanarak demet yapılmakta ve kurutmak için toprak yüzeyine düzenli bir şekilde serilmektedir. Bu şekilde elde edilen demetlere halk arasında "elba" adı verilmektedir. İklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte, dekardan 700 - 1300 kg kuru sarımsak elde edilir.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir. Soğan ya da sarımsak kabuğu yakmanın kişileri çok kötü durumlarla karşı karşıya getireceğine , başına bir bela geleceğine inanılır.
Birçok faydası bulunan sarımsağın çok sık tüketildiğinde zararları da bulunuyor. Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Sarımsaktaki etkin sülfür bileşiği DADS'ın tansiyonu düşürür. Bu nedenle düşük tansiyon olan kişiler sarımsak tüketmemelidir. Ayrıca düzenli tüketmek kan damarlarının esnekliğini arttırır.
Üzerine istediğiniz miktarda tuz ve pul biber serpiştirin (damak zevkinize göre, ben 1 tatlı kaşığı koydum). Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup önceden ısıtılmış 180 derecede fırına yaklaşık 15dk pişirin. Sıcak servis edelim.
Sarımsakların yeşil tarafları hariç iki üç cm eninde doğrayalım yıkayalım. Tencereye üzerine geçecek kadar su koyalım 5 dk haşlayalım.
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Koku ilk başta sizi rahatsız etse de sarımsak sayesinde uykunuzu daha iyi aldığınızı fark edeceksiniz. Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri