Süleymaniye Çorbası Nasıl Bir Tariftir? Süleymaniye çorbası, osmanlı mutfağına ait, oldukça meşakkatli ama bir o kadar da lezzetli ve doyurucu bir çorba tarifidir.
Tahmin edebileceğiniz üzere geçmişi Osmanlı sarayına dayanan enfes bir çorba Süleymaniye çorbası.
Havuç, kabak, domates ve patates rendelenerek sırayla tavaya eklenerek kavrulur. Yeterince su koyularak hafifçe pişirilir. Daha büyük bir tencereye tereyağı eklenir, eritilir üzerine un ilave edilerek un konusu çıkana rengi hafif dönene kadar kavrulur. Pişen sebzeler suyuyla birlikte bu tencerenin içerine aktarılır.
Çi börek ve köfteli kebabıyla bilinen Eskişehir mutfağından çıkma muhteşem bir çorba tarifi o!
Mülayim Çorbası Hangi Yöreye Aittir? Mülayim çorbası; Bolu, Konya, Karaman, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Kastamonu gibi illerimizde yapılan bir çorbadır.
İlgili 18 soru bulundu
Bursa'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan Muradiye çorbası, tavuk eti ve yoğurt ile hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen muradiye çorbası, kabak ve havuç gibi sebzelerle zenginleştirilir.
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Sivas'ta bahar aylarında hazırlayıp bütün kış tüketilen bir yoğurt türü çorbası olan Peskütan, hem saklama ömrünün uzun olması hem de eşsiz lezzetiyle, Sivas'ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor.
Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tadı vardır, taze sarımsağın kuru sarımsağa nazaran hafif olan tadını ortaya çıkarır.
Bereketli bir tatar çorbası olan paklalı lakşe çorbası fasulye ve erişteyle yapılıyor.
Prenses Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Tencereye yağı alıp eritin. Üzerine rendelenmiş havucu, kibrit kesimi irice kesilen piliç parçasını, ve irice doğranan mantarı ekleyip soteleyelim. Kaynar suyu ve tuzu, bulyonu ekleyip 10 dakika kadar pişirelim.
Şafak çorbası, içerisinde domates püresi, yoğurt, yumurta ve diğer çorba malzemeleri bulunan, kesilmeden hazırlanan bir terbiyeli çorbadır. Şafak çorbası, nereye ait olduğu tam olarak bilinmeyen ve ülkemizde hemen hemen her yörede hazırlanıp, servis edilen bir tariftir.
Hazır çorbanın ilk örnekleri ise 17. ve 18. yüzyıllarda özellikle yolcular tarafından kullanılan cep çorbası şeklinde görülür. Et artıklarından konsantre olarak sert yapıştırıcı kıvamında yapılan cep çorbası, senelerce dayanırmış. Parça parça koparılarak kullanılan bu çorba, sıcak suyun içinde eritilirmiş.
Gulaş (Macarca: gulyás), Macaristan'ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle dana eti, soğan, kırmızı biber ve biberden yapılır. Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeğidir.
Amasya İli Çorbaları:
çorbası, Yayla çorbası, Yoğurtlu pirinç çorbası, Uhut çorbası. Amasya ilinin 18 çorbası belirlenmiştir.
Mercimeklerin pişmesine yakın bulgur ve pirinçleri tencereye ilave edin. Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi de ekleyip karıştırın. Çorbanın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ekleyin. Bir taşım daha kaynayan ve kıvam alan çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Boşnak mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan begova çorbası karşınızda. İçerisinde tavuk eti, kurutulmuş bamya ve çeşitli sebzeler bulunduran bu çorba yavaş yavaş pişiyor ve tüm sebzeler ve tavuk suyunun da birleşimiyle adeta bir şifa kaynağı oluyor.
Lebeniye çorbası (Çoban çorbası) bir çeşit yoğurt çorbasıdır. Lübnan mutfağında ve Türk mutfağında bulunur.
Bitlis mutfağına ait bir çorba olan glorik çorbası Doğu Anadolu'da sıklıkla karşımıza çıkıyor.
Akşamdan ıslatılmış yarma ve mercimek sabahleyin pişirilir. İçine birkaç tane kemikli kıyma konulur. Peskütan soğuk su ile karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peskütan, yoğurdun pişirilmesiyle hazırlanır.) Soğuk su ile özelenen peskütan ilâve edilir, kararı kadar su ve tuz konulup pişirilir.
Bir çorba kaşığı katı yağda bir orta boy rendelenmiş soğan pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 litre su ilave edilip, bir çay kaşığı tuz eklendikten sonra 4 çorba kaşığı Eştana ( Güren – Kızılcık Tarhanası ) katılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika kendi halinde kısık ateş üzerinde bırakılır.
Toplamda 6 su bardağı olacak şekilde tavuk suyunu normal su ile tamamlayın. Ayrı bir kap içerisinde terbiyesi için yumurta sarısı, un, limon suyu ve yoğurdu çırpın. Tavuk suyundan bir bardak terbiyesine ekleyip, çırpın ve tencereye ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri