Sultanahmet Camii Haftanın yedi günü ziyarete açıktır. Sultanahmet Camiine son ziyaretçi giriş saati kapanış saatinden 30 dakika öncedir.
Sultanahmet Cami Ziyaret Saatleri
Sultanahmet Cami ibadete sabah ezanı ile açılıyor, yatsı namazı bitimi ile kapanıyor. Cuma Günü Uyarısı: Cuma günleri ise caminin ibadete ayrılan bölümü ziyarete kapatılıyor, 14.30'da açılıyor ve ziyaretçilerden anlayış göstermeleri rica ediliyor.
4- Sultanahmet Camii kaça kadar açık? Sultanahmet Camii'ni 7 gün 24 saat ziyaret edebilirsin. Önemli: Daima ziyarete açık olsa da özellikle Cuma namazı başta olmak üzere 5 vakit ibadet saatleri süresince ziyarete kapalı.
Biletler: Sultanahmet Camii'ne giriş ücretsizdir.
21.04.2023. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore ettirilen Sultanahmet Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.
İlgili 18 soru bulundu
İstanbul, yedi tepeli şehir olarak da bilinir ve Sultanahmet, İstanbul'un ilk tepesidir. Sultanahmet bölgesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Hipodrom ve Yerebatan Sarnıcı gibi popüler turistik mekanlara sahiptir.
Soğukçeşme Sokağı'ndaki iki ya da üç katlı cumbalı ahşap evler sarı, yeşil, açık mavi tonlarındadır. Biri eğlence mekânı diğeri atıl vaziyette olan iki sarnıç da bu sokağın tarihsel değerini artıran diğer unsurlardır.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' açılış konuşmasında önemli açıklmalarda bulundu. Görmez, "Caminin mesai saatleri yoktur. Din gönüllüsünün mesai saatleri yoktur. Cami devlet dairesi değildir.
4- Ayasofya Camii kaça kadar açık? Müzeden camiye dönüştürüldüğü için 7 gün 24 saat ziyaret edebilirsin. Hafta sonu veya hafta sonu fark etmeksizin daima açık.
a. b. c. Gerekli güvenlik önlemleri alınmak kaydıyla tarihî ve merkezî camiler sürekli açık bulundurulabilecektir.
İstanbul Ayasofya giriş ücreti, camiye çevrilmeden önce 100 Türk Lirası idi. Ancak günümüzde Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek ücretsizdir. Aynı şekilde Ayasofya'nın yan bahçesindeki “Padişah Türbeleri” de ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Ayasofya Müzesi pazartesi günü hariç her gün açık bulunmaktadır. Saatleri ise yaz ve kış dönemlerinde farklılık göstermektedir. Ayasofya Müzesi yaz döneminde 1 Nisan ve 31 Ekim ayları arasında saat 09:00 da açılmakta ve 19:00 saatinde kapanmaktadır.
Sultanahmet Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün cuma namazının ardından ibadete açıldı. Restorasyonu 2018'den beri devam eden cami dronla görüntülendi.
Sultanahmet Camii Ziyaret Saatleri
Yaz dönemi (1 Nisan - 30 Eylül) 08:30 & 19:00 saatleri arasında ziyarete açıkken kış dönemi (1 Ekim - 31 Mart) 08:30 & 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Son ziyaretçi kapanış saatinden 30 dakika öncesinde kabul edilir.
Sultanahmet Camii'nin restorasyonu 5 yıllık çalışmanın ardından tamamlandı. Cami, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı cuma namazıyla yeniden açıldı.
Sorumuz açısından incelediğimizde ise insanın yapmış olduğu mimari eserler estetik konusuna girdiği gibi güneşin batımı da insanların vermiş olduğu duygusal bilgi açısından estetiğin konusu olarak değerlendirilebilir.
Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya için üç tip özel para basıldı. Tedavüle girecek para 1 TL değerindeyken, koleksiyonerlere yönelik gümüş para 185 TL, bronz para 55 TL'den satılacak.
II. Selim, III. Murad, III. Mehmed, I. Mustafa ve Sultan İbrahim'in türbesinin bulunduğu Ayasofya.
Müze girişinden veya İnternet üzerinden bilet alınabileceği gibi, müze kart sahipleri ücretsiz olarak Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edebilmektedir.
Olumsuz hava şartları: İnsanı sıkıntıya sokacak derecede yağmur, çamur, şiddetli soğuk, kar, ayaz, şiddetli sıcak, zifiri karanlık ve geceleyin şiddetli rüzgâr gibi hava şartları, vakit namazlarına olduğu gibi cuma namazına katılmamak için de birer mazerettir.
Cami, devlet dairesi değildir, cami Allah'ın evidir ve Allah'ın evi 24 saat her kardeşimize kapısını açık tutmak durumundadır."
- Camilere başı açık ya da kısa kollu tarzı şeylerle girilebilir mi? Değerli kardeşimiz, Bir kadının başı ve kolları açık olarak dışarıda gezmesi ile camiye girmesi arasında, günah bakımından fark yoktur.
Meydan içindeki piramit ve sütunlar, meydanı çevreleyen Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Hürrem Sultan Hamamı ve Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Sultanahmet meydanı her daim canlı ve hareketli.
Cami; mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ile büyük kubbesinin içi de yine mavi ağırlıklı kalem işleriyle süslendiği için Avrupalılar tarafından "Mavi Camii (Blue Mosque)" olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri