Diyette kabak yemeği yemek aslında kilo yapmaz. Kabak, kalorisi az ve çok sağlıklı bir sebzedir.
Kabak yemeği hazırlanırken salça, dereotu, domates ve sıvı yağ gibi pek çok malzeme kullanılır. Bu yemeğin içeriği zengin fakat kalorisi azdır. 220 gram yani 1 porsiyon kabak yemeğinde takriben 250 kalori vardır. 1 yemek kaşığı kabak yemeği ise 27 kaloridir.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
Bol lifli bir yapıya sahip olan kabak, diyet listelerinin en sevilen sebzelerinden biridir. Vücudu temizleyen ve sinirleri yatıştıran kabak, düşük kalorilidir. İçeriğinde demir, magnezyum, sodyum, potasyum ve fosfor mineralleri barındırır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
İlgili 22 soru bulundu
100 gram kabak için;
Toplam yağ 0,3 g. Doymuş Yağ 0,1 g. Trans yağ 0 g. Kolesterol 0 mg.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Diyet lifleri bakımından zengin olan kabak, zayıflamak isteyenleri uzun süre tok tutar. Kabağın kalorisi çok düşüktür. 100 gramlık kabak 26 kalori içerdiği için diyet beslenmesine uygundur.
Yemeklerden sonra da kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar. Kabağın faydaları, kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürür.
3- Kabak bağırsakların çalışmasına yardımcı
İçerdiği su miktarından zengin olması sayesinde bağırsak atılımını yumuşatır ve kabızlık ihtimalini azaltır.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Kabak kızartılarak tüketilebilir. Soğan ve zeytinyağıyla birlikte hafif kızartılıp tüketilmesi mümkündür. Tadı çok iyi olsa da bu şekilde tüketilmesi pek tavsiye edilmez. Kabağın antioksidan etkisinin çoğaltılması için haşlanarak tüketimi çok daha iyi olabilir.
1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir. Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir.
Kabak Besin Değeri
Karbonhidrat: 2,05 g. Protein: 1,6 g. Yağ: 0,4 g. Lif: 1,1 g.
Kabak yemeği hazırlanırken salça, dereotu, domates ve sıvı yağ gibi pek çok malzeme kullanılır. Bu yemeğin içeriği zengin fakat kalorisi azdır. 220 gram yani 1 porsiyon kabak yemeğinde takriben 250 kalori vardır. 1 yemek kaşığı kabak yemeği ise 27 kaloridir.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Kabak da lif bakımından zengin meyve ve sebzeler arasında yer alır. Bu yüzden kabak tüketimi kabızlığı önleme konusunda etkili olabilmektedir.
Maydanoz özellikle çiğ tüketildiğinde besin içeriği en zengin sebzelerden biri. Yapısında bulanan bol lif ve C vitamini, çiğ yenildiğinde ya da haşlanıp suyu içildiğinde ödemin atılmasında çok etkili.
Potasyum zengini: Muz
Vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olmaya niyetli bir diğer meyveden bahsedelim. Muz, içerdiği potasyum ile vücuttaki ödemleri yok etmeye kararlıdır. Aynı zamanda vücudunuz ihtiyacı olan doğal şekerin alınmasını sağlar.
Yoğurt; Zengin probiyotik içeriği ile yoğurt hem vücudun dezenfekte olmasına yardımcı olmakta hem de ödemlerin giderilmesinde destek sağlamaktadır. Özellikle de az yağlı yoğurt, ödem oluşumunun atılması açısından daha etkilidir.
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
1 Porsiyon (Orta) Kabak (Pişmiş) 28,50 kaloridir. Kabak (Pişmiş) içeriğinde 3,08 Karbonhidrat(g), 2,40 Protein(g), 0,60 yağ(g), 1,71 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 250,50 potasyum(mg), 48,00 Kalsiyum(mg), 87,00 A Vitamini(ui), 13,34 C Vitamini(mg), 2,13 ve Demir barındırır. Kabak (Pişmiş) kalorisi ve besin değerleri…
1 Porsiyon (Orta) Yoğurtlu Kabak Çorbası 56,99 kaloridir. Yoğurtlu Kabak Çorbası içeriğinde 6,88 Karbonhidrat(g), 3,93 Protein(g), 1,28 yağ(g), 1,89 lif(g), 216,20 Sodyum(mg), 387,73 potasyum(mg), 120,67 Kalsiyum(mg), 128,79 A Vitamini(ui), 23,86 C Vitamini(mg), 2,08 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri