Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
Karbonat tek başına kullanıldığında bile sünger yatakların sararmış lekelerini çıkarmada etkilidir. Bu yüzden sünger yatak temizliği yaparken biraz karbonatlı suyla karıştırıp lekelerin üzerine uygulama yapın. Karbonatlı suyu macun hale getirip sarı lekelere sürdükten sonra 1 saat kadar beklemeniz tavsiye edilir.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
Bulaşık süngerini kısa sürede bulaşık makinesinde kolayca temizleyebilirsiniz. Bulaşık makinesinin yüksek sıcaklığı, bulaşık süngerinde yer alan kiri ve mikropları yok edecek kadar etkilidir. Yoğun yağlı bir bulaşık temizliğinden sonra, bulaşık süngerinizi makineye atarak yenilik katabilirsiniz.
Özellikle hayvan tüyleri, yıkama esnasında kumaşlara yapışabilir ve daha sonrasında bunları temizleme işlemi zorlu hale gelebilir. Minder kumaşınızı kullanma talimatına göre çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta ve uygun devir programında yıkamaya bırakabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Çamaşır makinesinde yıkarsanız zarar görebilir. Vakumlama, visco yastıklar için en iyi temizleme tekniğidir. Yastığın iç kısmı nemli bir bezle de temizlenebilir. Ancak yastığınız çok kirli olduğu için nemli bir bezle silmenin yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, soğuk suda yıkayıp kurutabilirsiniz.
Pamuk yastığınızı makinede yıkamayı düşünüyorsanız kaz tüyünde olduğu gibi düşük sıcaklık ve hassas yıkama programını tercih etmeniz gerekiyor. Yıkama, durulama ve sıkmanın ardından yastığı doğrudan güneş almayan bir noktada doğal yollarla kurutmalısınız.
Elyaf Sepeti Kırpıntı Süngeri:
30 C de makinada yıkanabilir. Kuru temizleme yapılabilir.
Sünger yatağın evde yıkanması yatağın deforme olma riskine karşı doğru değildir. Bunun yerine nemli bir bez ile sünger yatak üzerindeki kir ve tozlar temizlenebilir.
Sihirli sünger; banyoda oluşan kireç, sabun ve küf lekelerini çıkarmak için de kullanılabilir. Duş kabini, küvet, lavabo, musluk, tuvalet ve ayna gibi banyo eşyalarının temizliğini sağlayabilirsiniz.
Makyaj süngerini, bebek şampuanı ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Öncelikle süngeri biraz temiz suyun altında tutup, sonrasında sünger kendi rengine dönene kadar iyice ovalamanız gerekir. Sonrasında makyaj süngerin üzerine biraz bebek şampuanı dökerek yaklaşık olarak 45 saniye ovalamaya devam edebilirsiniz.
Suyun süngere dolmasının sebebi adezyon kuvvetinin fazla olmasıdır. Süngerin içi çok küçük ve fazla sayıda boşluklar ve girintilerle dolu olduğu için su kılcallık sayesinde süngerin icine dolar.
Hafif, yıkanabilir, hijyenik, antialerjik, anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Kılıfı çıkartılıp çamaşır maksimum 30 derecede yıkanabilir.
Koltuk minder kılıflarının büyük kısmı çamaşır makinesinde yıkanabilmektedir. Çamaşır makinesinde yıkanırken hassas programda ve yıkama talimatında verilen derecede yıkanmalıdır.
Süngerinizi bulaşık makinesinde yıkayın
Bulaşık süngerini bulaşık makinesinde normal programda yıkayın. Makinenin yüksek ısısı, sünger üzerindeki tüm mikropları öldürecektir.
Sünger dolgusu olan minderler eğer fermuarlı ise sadece kılıfı yıkanarak temizlenebilir. İnce süngerli şilte ve minderler çamaşır makinesinde düşük sıcaklıkta yıkanabilir. Minder makinede yıkamaya uygun değilse geniş bir kap içinde deterjanlı suyla elde yıkanarak kirlerden arındırılır.
Zamanla süngerin rengi neden sararır? Tüm süngerler zamanla okside olurlar ve sararırlar. Bozuk paranın zaman geçtikçe koyulaşması gibi. Bu tamamen doğal bir proses olup, süngerde buna dahildir ve bu etkiyi azaltabilecek hiçbir yol yoktur.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Yatak yıkama ipuçları: Yatağınızda geçirdiğiniz ortalama 8 saat boyunca vücudunuz terler ve cildinizde ölü deri hücreleri birikir. Bu nedenle yatağınızı düzenli olarak yıkamak, sağlıklı bir uyku ortamı sağlamanız için önemlidir.
Klasik yastık çeşitleri standart yıkama talimatları ile gelir, ancak sünger ve köpük dolgulu yastıklar zarar görebileceği için tamamen suyla temas etmemesi ve sıkma esnasında formunu kaybetmemesi için makinede yıkanması tavsiye edilmez.
Bu yöntem, süngerleri kurutmak için geleneksel yöntemlere göre daha hızlı ve verimli bir çözümdür. Süngerler, mikrodalgaların enerjisi sayesinde içindeki su moleküllerinin titreşimini hızlandırarak, su buharlaşmasına neden olan bir prosesle kurutulur.
Küflenmiş makyaj süngerini ya da fırçalarını antibakteriyel sabunlarla temizleyebilirsiniz. Fırça temizleme işleminde nötr bir sabun kullanabilirsiniz. Bu sırada sıcak su kullanmak fırçaya zarar verir, bu nedenle ılık bir sıcaklık kullanın.
Minder kılıfları elde yıkanacak sa soğuk su ile yıkanılması önerilir. Makinada yıkamalarda kullanım talimatına uyularak yıkanması önerilir. Elde yıkamada minder kılıflarının suya sokulmadan önce sudaki deterjan ya da sabun her ne kullanıldıysa su içinde iyice çözülmesi beklenir.
%100 pamuklu scrubs kıyafetler soğuk suyla yıkanır, Kumaşın parlaklığını korumak ve aşınmayı önlemek için ters çevrilerek yıkanır, Kurutma makinalarında en düşük kurutma ayarında kurutulmalıdır.
unutmayın, yastığınızın iç visco süngeri asla makineye atılmaz, su ile temas ettirilmez ve yıkanamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri