Bir kap içine su doldurun ve suyun içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra güneşte kurumalıdır. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutabilirsiniz.
Süngeri her 3 ayda bir çay kaşığı karbonatla ılık suya batırmak, derin yıkamak ve tekrar yeni görünmesini sağlamak için süngeri sıkmadan kurutmanızı öneririz. Çok pis bir süngeri sıcak suda ıslatın, bebeek şampuanı, temizleme jeli yada yumuşak bir el sabunu gibi gerçek sabunla yumuşak hareketlerle arındırın.
Makyaj süngerini mutlaka ılık bir su ile yıkamalısınız. Çok soğuk suyla yıkamak süngeri zaman içerisinde sertleştirebilir. Çok sıcak bir suyla yıkarsanız da süngerin yapısına zarar verebilir ve parçalanmasına sebebiyet verebilir.
Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
İlgili 17 soru bulundu
Ilık su dolu bir bardağa süngerinizi batırın ve iyice şişmesini sağlayın. Ardından sıvı sabun ve zeytinyağı ile süngerinizi ovalayarak köpürtün. Süngeri yoğurdukça içindeki kirler dışarı akacaktır. Ardından süngeri bol suyla durulayın ve kağıt havluyla kurulayın.
İhtiyacınız kadar suya birkaç limonu güzelce sıktıktan sonra ufak bir sprey şişesine doldurun. Sünger yatakta sararmış bölgeye bu spreyi sıkarak ıslak bez ile silin. Bu şekilde sarı lekeler ortadan kaldırılabilir ve sünger yatak tertemiz hale gelebilir.
Makyaj süngeri temizleme esnasında ılık su kullanımına dikkat etmeniz gerekir. Soğuk su her zaman makyaj süngerini sertleştirir iken, sıcak su ise süngerin yapısına zarar verir ve zamanla parçalanmasına sebep olur. Böylelikle makyaj süngerini temizlemek için en güzel yöntem ılık su ve sabun kullanmak olur.
Makyaj süngerinizi her gün temizleseniz de üç ayda bir mutlaka değiştirin. Çünkü sünger eskidikçe parçalanmaya başlayacaktır.
Tıpkı makyaj fırçalarında olduğu gibi, makyaj süngeri temizleme işlemi de önem taşıyor. Özellikle nemli kullanılan süngerlerin her kullanımdan sonra temizlenip kurutulması hem cilt sağlığı için hem de ürünün uzun ömürlü olması için atlanmaması gereken bir adım olarak öne çıkıyor.
Bunun için ya önce yağ bazlı temizleyici ve ardından nazik bir temizleyici, ya da nazik bir temizleyici ve arkasından peeling veya köpüklü temizleyici sıralamasıyla temizlik yapılmalıdır. Yağ bazlı temizleyiciler makyajı çözmede mükemmeldir.
Makyaj süngeri kullanımı son derece basittir. Eğer fondöten sürmek için kullanıyorsanız bir miktar ürünü sünger üzerine sıkın ve yüzünüzün ana bölgelerine değdirin. Ardından sünger ile güzelce dağıtın. Eğer mat etkisi olan bir fondöten ya da bb krem kullanıyorsanız süngeri kullanmadan önce ıslatmanız yararlı olacaktır.
Öncelikle beyaz bir sabun ya da makyaj temizleyici spreylerden edinmelisiniz. Ardından makyaj süngerinizi suyun altında sabuna sürterek ya da spreyinizi kullanarak güzelce temizleyip durulamalısınız.
Zeytinyağı, makyaj süngeri temizlemede oldukça etkili bir yöntem. Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz.
Peki, makyaj süngeri nasıl temizlenir? Makyaj süngerini temizlemek için sabun ve ılık su hazırlayın. Küçük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve içine bir damla yumuşak el sabunu veya şampuan koyun. Suyun yüzeyinde köpük oluşana kadar karıştırın ve makyaj süngerini yıkayın.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Makyaj süngeri ne kuru, ne de ıslak kullanılmalı.
Kuru makyaj süngerleri hem bol ürün emer, hem iz bırakır. Süngerin en yumuşak haline gelmesi ve elbette ürün emmeyecek kadar dolup şişmesi için suya ihtiyacı var. Öyle spreyle ıslatmak yerine su dolu bir kapta ya da musluğun altında iyice ıslatmak gerekiyor.
Kullanılan fırça ve süngerlerin temiz olması gerekir. Bir kez kullanılan uygulama aparatı içerisinde kalan kozmetik ürünü, sonraki kullanıma kadar bakteriyel hale gelebilir hatta mantar bile oluşturabilir. Özellikle son yıllarda bir trend haline gelen makyaj süngeri, bu anlamda büyük bir tehlike.
Birçok yolla makyaj malzemelerinizi temizleyebilirsiniz. Mesela; saf alkol ya da alkol bazlı bazı ürünlerle, bebe şampuanı, sıcak su ve bulaşık deterjanı vb. Bu konuda önemli olan nokta kullandığınız ürün türüne uygun olacak bir temizleme biçimi seçmektir.
Beauty blender'ı suyun altında 1 dakika kadar tutun. Daha sonra üzerine şampuanı sıkın ve ılık suyun altında 45 saniye kadar ovalayın. Süngerin, sabundan iyice arındığından emin olduktan sonra fazla suyu kağıt havlu ile alın, kurumaya bırakın. Bu işlemi haftada 1 uygulayın.
Bu da cilt sağlığınız ve bakımınız açısından oldukça önemli bir durumdur. Bu yüzden, gün sonunda makyajınızı temizleme suyu ile temizlemeniz, cildiniz için seçebileceğiniz en önemli seçenek. Nemlendirir ve Onarır: Makyaj temizleme suyu, yalnızca makyajınızı temizlemenize yardımcı olmaz.
Eğer silme işlemi uygularsanız da iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Yatak temizliğinde karbonat, bulaşık parlatıcısı, çamaşır suyu, leke çıkarıcı, limon gibi seçenekler kullanılmaktadır. Yatağınızda bulunan lekenin boyutuna göre kendinize en uygun yöntemi tercih edebilirsiniz.
Ürün yapısının bozulmaması için için koltuk örtüsü yıkama işlemini en fazla 45 derecelik bir sıcaklıkta yapmalısınız. Yıkama modu daha yüksek sıcaklıklardaysa manuel olarak bu ısıyı düşürmelisiniz. Yıkama esnasında sıvı deterjan kullanmak daha iyi bir sonuç verecektir.
Hayır. Muyu yatağınızın sünger kısmını hiç bir şekilde suya maruz bırakmamalısınız. Fakat yatağınızın üst yüzeyi lekelendiyse ya da bir sıvı döküldüyse; kumaş/ koltuk yüzeyi temizleyicisi ve emici bir bez ile tampon hareketler uygulayarak yatağın kirlenmiş olan bölümünü temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri