“Ses Yalıtımı İçin İyi mi?” İster yumurta sünger ister piramit sünger olsun deseni ve formu hangi şekilde olursa sünger malzemelerin hiç biri komşunuzun duvarından yada üst ve alt kattan gelen sesleri engellemez. Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir.
Yapılan araştırmalar ve edinilen bilgiler akustik sünger sayesinde ses yalıtım işlemlerinin de başarılı olduğunu göstermiştir. Akustik süngerler aynı zamanda akustik ses yalıtımı sağlayabilen ortam akustiğini düzenlemeye yarayan ses yalıtım malzemesi olarak tanımlanmıştır.
En çok müzik stüdyolarında, sinema, tiyatro ve konferans salonlarında, yüksek ses çıkaran klima ve jeneratör kabinlerinde ses yalıtım süngerlerine ihtiyaç duyulmaktadır.
Akustik süngerler, ortamdaki ses dalgalarını düzenleyerek yankı ve eko oluşmasını önler ancak tek başına uygulandığında ses yalıtımı yapmaz .
İlgili 42 soru bulundu
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
Akustik sünger yapıştırma uygulamasını kendiniz yapabilirsiniz. Ancak ürünü kesmeniz gerekirse maket bıçağı kullanarak kesebilirsiniz, dikkat edin keserken mutlaka eşit kesmeniz gerekmektedir. Bir başka yapıştırıcı malzemesi ise silikondur. Silikon aracılığıyla da akustik süngerleri yapıştırabilirsiniz.
Bu sorunu ortadan kaldırmak için gürültü önleyici cam filmleri kullanabilirsiniz. Lamine camlar, dışarıdan gelen sesin yaşam alanlarınıza ulaşmasını önler. Ses geçirmez akustik levhalar ise ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılar. Bu ürünler sayesinde dışarıdaki gürültüler size rahatsızlık vermez.
Plastik köpük, cam yünü, yün ve kadife kumaş, sünger, çift katlı cam gibi maddeler ses soğurucu maddelerdir.
Bu ürünlerin yapacağı tek şey, odanızdaki sesin bir kısmını emmek ve yankılanmasını engellemektir. Komşularınızdan gelen sesi engellemez veya sizden komşulara giden sesi durdurmaz.
⇒Ses yalıtımı için yumuşak ve gözenekli malzemeler kullanılmalıdır. gibi malzemeler ses yalıtımında kullanılır. Fakat alüminyüm ses yalıtımında kullanımaz.Çünkü sesi iyi engellemez iyi iletir.
Gözenekli emiciler. Gözenekli emiciler, tipik olarak açık hücreli kauçuk köpükler veya melamin süngerler, hücre yapısı içindeki sürtünme ile gürültüyü emer. Gözenekli açık hücreli köpükler, geniş bir orta-yüksek frekans aralığında oldukça etkili gürültü emicilerdir.
Ses yalıtımına hastanelerde, ofislerde, sinema&tiyatro salonlarında, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için okul çevresinde, müzik stüdyolarında, apartman çevrelerinde, hava alanlarında, fabrika çevrelerinde ve yaşamın olduğu her alanda ihtiyaç duyulur.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Taş Yünü Kullanım Alanları
Dış cephe ısı, ses ve yangın yalıtımı uygulamalarında kullanılır. Bölme duvarlarında ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılır.
Bunlar taş yünü, ahşap yünü, akustik süngerler, paneller, bariyerli süngerler, bondex süngerler vb. Kullanılacak olan malzemeler ortamın ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir. Bu ortamlardan başka ortamlarda da (stüdyo, spor salonu, okul, hastane, tekne motor bölümleri vb.) ses yalıtımı uygulanır.
Bunlara örnek verecek olursak, keçe ve cam yünü, halı, pamuk, lastik gibi maddelerdir. Bu maddeler sesi en fazla soğurur yani sesi az iletmektedir.
Seste meydana gelen dalgalanmaların, çarptığı engeller aracılığıyla çıkacak olan enerjinin emilmesine sesin soğurulması denir. Ses pürüzlü, gözenekli ve yumuşak zeminlerde daha çabuk soğurulmaktadır.
Sesin yayılması için maddesel ortama ihtiyaç vardır. Yani boşlukta ses yayılmaz.
Duvarlarda alçıpan levhalar arkasında ses yalıtım malzemesi olarak kullanımı ile televizyon ve konuşma seslerini kesmek mümkün değildir.
Duvar, tavan ve zemin ses yalıtımı çalışmalarında ana ses kesici ürün olarak kullanılan bondex süngerpan sıkıştırılmış, yüksek yoğunlukta ortamdaki sesleri geçiş kaybına uğratan ses yalıtım malzemesidir.
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir.
Alt kat komşunuz rahatsız olmaz. Ama üst katta parke altına bir işlem yapmaya izin verilmiyor ise o zaman ters tavan izobozz keçe uygulaması yapılarak ses azaltılmaya çalışılır. Üst kattan gelen ses nasıl kesilir ? Şap altı parke altı şiltesi kullanılarak veya ters tavan uygulaması yapılarak azaltılır .
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri