Paket yaylı yataklar, vücudun değişik bölgelerine farklı miktarda basınç uyguladığından yaylı yataklara oranla daha uygun ergonomi sunar. Ama yaylı yataklar paket yaylılara göre her zaman daha ekonomiktir. Sünger yataklar ise kullanılan dolgu süngerinin yoğunluğu oranında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.
Sünger yatakların faydaları sağlıklı ve kaliteli bir uyku uyuyabilmek için önemlidir. Aşırı kilolu veya zayıf fark etmeksizin herkesin fiziksel durumuna hitap eden sünger yatak çeşitleri vardır. Sünger yataklar genellikle iskelet ve kas sistemini koruyan yapısı ile son derece sağlıklı bir kullanım avantajı sunar.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Sünger Yatak Özellikleri
Yaylı yataklara oranla fiyat olarak daha uygundur. Homojen yapısı sayesinde uyku aşamasında basıncı dengelemektedir. Malzemesi yalnız sünger olup blok süngerlerden oluşmaktadır. Kullanılan süngerin dolgunluğu konfor ve yatağın uzun süre kullanımı için önemlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Visco yataklarda, yaylı yataklar gibi hızla yıpranarak metal sesi gibi sesler duymazsınız. Kilonuz ile yatağınız uyumlu ise çökme sorunları da uzun bir süre yaşanmaz. Yaysız yapısı sayesinde ağrılara engel olur.
Yatak süngerlerinin başlıca sararma sebeplerini şu şekilde sıralamak mümkündür: Kullanıma bağlı olarak sararmalar ortaya çıkabilir. Günde en az 7 – 8 saat vücut ile temas eden yataklarda havasızlık, nem gibi etmenler sararmalara yol açabilir. Uyku sırasında açığa çıkan ter, bu tarz sararmalarda etkili olur.
Kaliteli bir yaylı yatak, 10 yıl veya daha fazla süre dayanabilir. 3. Yaylı yataklar terletir mi? Yaylı yataklar, visco yataklara göre daha iyi havalandırma sağlarlar. Bu nedenle, yaylı yataklar terlemeye ve nem birikimine neden olma olasılığı daha düşüktür.
İdeal yatak seçimi, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre değişiklik gösterebilir. Vücut hatlarınıza uyum sağlayan ve hareket transferini sınırlayan bir yatak istiyorsanız visco yatak; serin bir yatak yüzeyi ve ekonomik bir çözüm arıyorsanız yaylı yatak sizin için daha uygun olabilir.
Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca orta sertlikte bir yatak tercih etmenin önemi ön plana çıkıyor.
Uyku esnasında çok terliyorsanız doğal lifli yataklar tercih edebilirsiniz. Yaylı yataklar sizin yatağın içine daha çok gömülmenizi sağlar. Eğer yatağın içine gömülmek sizi rahatlatıyorsa yaylı yatak tercih edebilirsiniz. Yatağın içinde kullanılan malzemelerin doğal malzemeler olmasına dikkat edin.
Omurga sağlığı için doğru yatak tercihi, omurganın maksimum desteklendiği ve üzerine minimum basıncın bindiği yataklardır. Sağlıklı bir uyku için, seçtiğimiz yatağın ne çok yumuşak ne de çok sert olmaması gerekiyor. Orta sertlikteki ortopedik visko yatakları tercih edebilirsiniz.
Yatak ölçüleri muhakkak kişinin boyundan en az 20 cm uzun olmalı ve yatak genişliği kişi için en az 95 cm olmalıdır. Yatak çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır. Orta sertlikte yatak seçilmelidir. Marka güvenilirliği ve garanti süreside göz önünde bulundurulmalıdır.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Pedli yatakların bilindik en önemli özelliği uzun ömürlü ve ekstra rahat bir kullanım kolaylığı sağlamasıdır. Temizlik açısından da kolaylık sağlayan yatak pedleri derin bir uyku çekmenizde sizlere fayda sağlamaktadır. Hava akımı sayesinde geceleri terlemeden deliksiz bir uyku geçirmenizde yardımcı olmaktadır.
Bonel yay sisteminde ise bu hareketleri hissetmeniz olasıdır. Son olarak paket yaylı yatak sistemlerinin daha pratik temizlendiğini ve bu anlamda bonel yay sistemine göre daha hijyenik olduğunu söyleyebiliriz. Antibakteriyel özelliklere sahip paket yaylar uzun süre sonra dahi kötü kokuya sebebiyet vermez.
Yaylı yataklar genellikle 7 ila 10 yıl arasında kullanılır. Ancak lateks yataklar ya da köpük yataklar 10 ila 12 yıl arasında kullanılabilir. Bununla birlikte, yatağın malzemesi kadar kullanım şekli ve yatağın bakımı da son derece önemlidir. Yatak ömrüne etki eden bir diğer etken ise yatağın kullanım şeklidir.
Rahat ve konforlu olan, aynı zamanda uzun süreli kullanım olanağı sağlayan bu yataklar vücut sağlığı açısından önemlidir. Sünger yataklar, insanların günlük hayatta en çok kullandığı yatak türleri arasında yer alıyor.
Visco yatak kullanılan visco hammaddesi sayesinde hemen hemen herkesin uyku deneyimini iyileştirmeyi hedeflemektedir. Kimler kullanabilir sorusunun cevabı da aslında herkestir. Fakat kişisel istekler doğrultusunda yumuşak yatak sevmeyenler için uygun olmayabilir.
En az 2 cm olması gereken visco süngeri, maliyeti düşürmek adına daha düşük oranlarda kullanıldığında visco yataklar kullanıma bağlı olarak çökme yaşayabilmektedir.
Sünger Yatak: Sünger yataklarda dikkat edilmesi gereken en büyük nokta kullanılan süngerin kalitesidir. Üretiminde tek parça blok sünger kullanılır. Sünger kaliteli ve yoğunluğu yüksek ise yatak ağır ve vücudu saran, konforlu bir yapıda olur.
Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri