Bardak yerine sünnet bezi veya sünnet külotu plastik koruyucusu da kullanılabilir. Çift bez üstüste sarılması önerilir.
Pipiye sürülen losyonun bez tarafından emilmemesi için bez-külotun iç kısmında pipinin denk geldiği yere pişik kremi sürün. Bez-külot iyileşme sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle iyileşme süresinde bez-külot giyilmesi özellikle önemlidir.
Sandviç pansuman da pipi vücuda doğru kalın bir gazlı bezle hafif basınç altında sabitlenir. Basınç altındaki pipi hareket edemez ve etrafa sürtünemez. Pipi basınç altında olduğu için kanama ve şişme olmaz. Yara iyileşmesi daha hızlı olur.
Sünnet Külotu
Özellikle 6 yaş sonrası sünnet uygulanan büyük çocuklarda sünnet işleminin özellikle penis başında oluşturduğu hassasiyete bağlı olarak iç çamaşırına değme sonrası oluşabilecek ağrı duyusunu azaltmak için 7-10 gün süreyle kullanmanızda sakınca yoktur.
Sünnet esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi yaklaşık 2-3 saat sonra geçmeye başlayınca ağrı başlar. Bunun için çocuğunuza doktorunuzun yazdığı ağrı kesici şuruptan 1 ölçek içiriniz. 5-6 saat ara ile bu ilacı tekrar verebilirsiniz. Çocuğun ilaç kullanımında bir problem olursa ağrı kesici fitil kullanabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Hızlı iyileşme için çocuğa günlük ya da gün aşırı duş yaptırılıp, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler uygulanması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrası ilk bir hafta boyunca ani ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 10 gün sonra denize girilmesinde sakınca yoktur.
Unutmayın ki her geçen saat ağrı duyusu azalacaktır. Küçük Tuvalet Yapamama: Çocuğunuz en geç 12 saat içinde küçük tuvaletini yapmalıdır.
Sünnet külodu eczane dışında online alışveriş sitelerinde de satışa sunuluyor.
Hassas çocuklarda daha fazla olduğu gibi, uzun da sürebilir. Çiş yaparken yanma: Sünnet pipi ucu ile ilgili değildir. Yara yerine idrar değmesi, ilk günlerde yakabilir. Anestol gibi ağrı kesici kremler, en çok burada işe yarar.
Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Sünnet yenidoğan döneminde yapıldıysa ilk 48 saat pişik kremi kullanmak gerekebilir.
Sargıyı çıkardıktan sonra antibiyotik içeren krem ince bir tabaka halinde sadece dikiş yerine sürülmelidir. Günde bir defa olmak kaydıyla bir hafta boyunca kremin sürülmesi enfeksiyon riskini minimuma indirger. Bu nedenle mutlaka günde bir defa önerilen antibiyotik kremin kullanılması önerilir.
Kantaron yağı kullanımı: Sünnetten sonra çocuğunuzun penisinin çevresinde pansuman ped'i bulunur. Bu ped hem kanama ve ödem kontrolü hem de sünnet uygulanan kısma steril bir alan sağlar. Bu pedin üzerinden penis başına denk gelecek şekilde bebeklerde 5-8 damla büyük çocuklarda 10-15 damla kantaron yağı kullanılır.
Sünnet dikiş bölgesine, penisin baş kısmına ve bebek bezinin penise karşılık gelen iç kısmına, yapışmayı engellemek için günde birkaç kez kantaron yağı, antibiyotikli krem veya vazelin sürülür.Bu işlemi iyileşme dönemi boyunca, 4-5 gün süreyle tekrarlanır. Üçüncü günden itibaren ılık banyolar yaptırılabilir.
İlk 5 gün pipiye su değmemesi gerekir. Sünnet sonrası iki kez kontrolünüz var. Birincisi 5. gün yapılır bu kontrolde yara iyileşmesine bakılarak çocuğunuz için banyo izni verilir. İkincisi ise 1 yaş kontrolüdür ki bu kontrolde de pipide yapışıklık muayenesi yapılır, yapışıklık var ise elle o anda açılır.
Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.
Sünnet operasyonu sonrasında yeni doğanlarda yaraların iyileşmesi dört gün, ilerleyen yaşlarda ise yaklaşık on günde tamamlanmaktadır. Sünnet sonrası iyileşme süreci yaklaşık iki hafta sonunda tamamlanmaktadır.
Dikişsiz ve dikişli sünnetlerde bu dönemde 1 hafta karton bardak veya sünnet bezi plastik koruyucusu ile pipiyi korumayı öneriyoruz. Onun dışında sünnetten sonra ilk 12-24 saat ağrı kesici ve ilk 72 saat 8 saat arayla antibiyotikli krem muhakkak kullanın.
Sünnetten sonra hiçbir hareket kısıtlılığı gerekmez. Çocuk istediği şekilde yatabilir, hereket edebilir.
Penis başının tamamen kesilmesi, eğriliğe yol açılması gibi bir çok hata görülebilir. Bu yanlış sünnet işlemleri idrar yolunda darlığa, ikinci deliğe, peniste eğriliğe, yaranın kötü iyileşmesine, görüntü ve şekil bozukluklarına neden olabilir.
Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."
Sünnet sonrasında altına bez bağlanan çocukların bezinin hemen bağlanmasında bir sorun olmaz. Daha büyük çocuklar için ise korumalı sünnet iç çamaşırları önerilebilir.
Bizim yaptığımız araştırmalara göre sünnet külotu oldukça zararlıdır. Çünkü özellikle dikişli sünnetlerde, sert malzemelerden yapıldıkları için dikişlerin atmasına sebep olur. Sünnet sonrası kanamalar ve ailede paniğe yol açabiliyor" diye konuştu.
Bu yaş döneminde, genel anestezi altında olsa bile çocuklarda sünnet sonrası huy ve davranış değişiklikleri görülebilir.
Özel bir ayrıştırma yöntemi ile ayrıştırılan Sünnet Derisi Kök Hücreleri gerekli kalite kontrol testleri tamamlandıktan sonra, ailenin aksi bir beyanı olmadığı sürece -196oC azot saklama tanklarında yıllar boyunca saklanır.
Bu belirtilerin dışında aşağıda özetlenen belirtilerin varlığında sünnet sonrası iltihaplanma açısından profesyonel yardım alınması gerekebilir: İltihaplı yani koyu renkli, yeşil renkli, kötü kokulu akıntı olması Yara yerinde zamanla artan sıcaklık artışının eşlik ettiği kızarıklık. Hastada yüksek ateş olması
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri