Öncelikle kediniz bir erkek ise ideal kısırlaştırma dönemi 5-6 aylık olduğu süreçtir. Dişi kedilerde pediatrik kısırlaştırma 8 ile 14 haftalıkken öneriliyor. Bazı veteriner hekimler dişi kedilerin 5-6 aylıkken kısırlaştırılma işleminin uygulanmasından taraftardır.
Ne zaman kısırlaştırılmalı Veterineriniz kedinizi kısırlaştırmanız için size en uygun zamanı önerecektir, ancak genellikle cinsel olgunluğa ulaşılmadan önce yaklaşık altı aylıkken yapılır. Bununla birlikte, bulunduğunuz ülkeye ve veterinerinizin tavsiyesine bağlı olarak, sekiz haftalık bir sürede yapılabilir.
Kedimi ne zaman kısırlaştırabilirim? İster erkek ister dişi olsun, kedinizin ergenlik çağında sterilize edilmesi uygun olur. Dişi kediler için bu dönem altı yedi ay arasında değişse de bu işlem üç aylıktan itibaren güvenle yapılabilir.
Çoğu veteriner, kedilerin daha kaliteli bir yaşam sürebilmeleri için cinsel olgunluğa eriştikleri andan itibaren kısırlaştırmaları gerektiğini vurguluyor. Bu da çoğu kedide 4 ila 6 aylık döneme denk geliyor.
Peki kısırlaştırma ne zaman yapılmalı? Bu konuda uzmanların farklı önerileri ve yorumları mevcut. Genel kanı erkek kedilerin 6 ila 12 aylık arasındaki dönemde kısırlaştırılmasının uygun olacağı yönünde olmakla birlikte kısırlaştırma için uygun zamanın erkek kedi 4 aylık olduğunda yapılmasını öneren bir kesim de var.
İlgili 43 soru bulundu
Cat Hospital Kedi Hastanesi olarak yukarıda anlattığımız tüm bu komplikasyonların önüne geçmek ve aşağıda sıraladığımız hepsi bilimsel olarak kanıtlanmış sağlık avantajları için anne olması düşünülmeyen her dişi kedinin 6 aylık yaştan itibaren mutlaka ve mutlaka kısırlaştırılmasını öneriyoruz.
Öncelikle kediniz bir erkek ise ideal kısırlaştırma dönemi 5-6 aylık olduğu süreçtir. Dişi kedilerde pediatrik kısırlaştırma 8 ile 14 haftalıkken öneriliyor.
Dişi kedi kısırlaştırma ameliyatı ciddi bir işlem gerektiriyor. Bu yüzden diğer operasyonlara göre oldukça uzun sürer. Kısırlaştırma ameliyatı yaklaşık 4 saat sürer. Kediye cerrahi işlem uygulanacak olan bölgeler traşlanır.
Ancak, pansumanların düzenli yapılması kısa süreli iyileşme açısından önemlidir. Herhangi bir komplikasyonun gelişmemesi durumunda, yara iyileşmesi 8-10 günde tamamlanır. Bu süre sonunda dikişler alınabilir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma Fiyatı 2023
Erkek kedi kısırlaştırma ücreti 1800 tl olmuş ancak yine anestezi, malzeme, ilaç ve konaklama ücretleri dahil değil. Erkek kedi sahipleri de 2300 tl gibi bir rakam düşünebilir.
9- Operasyon süresi 30-60 dakika arası sürebilir. ( Operasyon komplikasyonları ve beklenmedik durumlar harici olarak ) 10- Operasyona hazırlık zamanı süresi ve dişi kedinin uyanma evresi kullanılan sedasyon ve anesteziye göre değişkenlik gösterebilir.
Operasyondan bir önceki gece 00:00'dan sonra mama yememesini sağlamak. Kediniz veya köpeğinizin ulaşabileceği yerlerde gıda maddesi bırakmamak. Kısırlaştırma operasyonuna gelmeden 6 saat öncesinde de su kabını kaldırmak gerekmektedir. İkisi de hayati öneme sahiptir!
Kısırlaştırmadan önce genel bir muayene edilir ve anesteziye uygun uygun olup olmadığını veteriner hekim tarafından değerlendirilir. 2. Veteriner Hekim, dişi kedilerinizde gözle görülmeyen olası hastalıklar için ve operasyon riskini azaltmak için.
Kedi kısırlaşma ameliyatından sonra gerekli bakım ve kontrolleri yapıldığı zaman 15 gün içerisinde iyileşir. Kedi Kısırlaştırma Sonrası Dikişler Ne Zaman Alınır? Kedinin dikişlerinin, kısırlaştırma ameliyatı sonrasında 10 ve 14 gün içinde uzman veteriner hekim tarafından alınması gerekir.
Hormon uygulamalarına 2 veya 3 kızgınlık dönemi yapıldıktan sonra mutlaka ara verilmelidir. Kızgınlık döneminde kısırlaştırma yaptırabilirmiyim? Çok zorunlu olmadığı sürece kızgınlık döneminde operasyondan kaçınılmalıdır.
Kedilerin kısırlaştırılması ise alternatif bir çözümdür ancak kesin sonuç vermez. Çünkü operasyon sürecine bağlı olarak stres ya da endişe atakları gözlemlenebilir ki bu durumda da tüy dökülmesi artabilir. Bazı kedilerde ise kısırlaştırma işlemi sonrasında neredeyse hiç dökülme yaşanmaz.
Kediniz kısırlaştırma operasyonundan sonra eve döndüğünde iyileşebilmesi için ona sakin, güvenli, sıcak ve yalnız kalabileceği bir alan yaratmış olmanız gerekir. Eve geldikten ilk 24 saat kediniz için önemlidir.
Kısırlaştırma operasyonu sonrasında eğer kedinizde dikiş varsa dikişlerin takip edilmesi önemlidir. Yara tamamen iyileşene kadar bir yakalık kullanmak çok iyi bir tercih olacaktır.
Kedi kısırlaştırma operasyonu sonrası kedilerin davranışlarında ilk sürelerde durgunluk gözlenebilir. Yeni hormanel düzeylerine alışana kadar hasta sahibine karşı hassas davranabilir, içine kapanabilir. Hormonel düzeyler stabilleştiğinde durum hızlıca düzelir. Yani geçici bir durumdur.
Evet. Randevu alınarak, Geçici Hayvan Bakımevlerimize getirdiğiniz sokak hayvanları için kısırlaştırma hizmeti verilmektedir. İlçe Belediyenizde Geçici Hayvan Bakımevi var ise aynı hizmeti ücretsiz olarak oradan da alabilirsiniz.
Hatta bazı veteriner kliniklerinde kısırlaştırma sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler diye broşürler olmaktadır. Siz de gittiğiniz yere böyle bir broşürleri olup olmadığını sorabilirsiniz. Ameliyattan 6 ile 8 saat sonra kediniz mama yiyebilir duruma gelebilir.
Erkek Kedi Kısırlaştırma: 1250 TL. Erkek Köpek Kısırlaştırma: 1100-1500 TL. Dişi Kedi Kısırlaştırma: 1800 TL. Dişi Köpek Kısırlaştırma: 2450-3900 TL.
Kedinizin kısırlaştırmadan sonra davranış değişikliği ilk olarak ürkek tavırlar sergilemesi yönünde olur. Bunun etkisi vücudundaki narkoz ve muayenehanedeki yaşadığı travmayı atana kadar sürebilir.Fakat operasyona dair etkilerin geçmesinden sonraki değişiklikler sizi ve kedinizi oldukça memnun edebilir.
Kısır kedi/köpekler çiftleşir mi? Kısırlaştırılmış hayvan genellikle çiftleşmez. Ancak çok nadir olmak üzere böbrek üstü bezlerinden salgılanan cinsiyet hormonlarının etkisiyle çiftleştikleri görülebiliyor fakat hiçbir şekilde yavrusu olmayacaktır. Dişilerde çiftleşme için kızgınlık dönemine girilmesi gerekir.
İnsanlar gibi tüm hayvanların da üreme ve çoğalma hakları vardır. Hayvanların yeme içme ihtiyaçlarının teminini engellemek uygun olmadığı gibi üreme özelliklerini ortadan kaldırmak da uygun değildir. Gerekli ve meşrû bir sebep bulunmadıkça hayvanların kısırlaştırılması da câiz değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri