VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) internet hizmeti ise çok yüksek hızlı dijital abone hattı anlamına gelmektedir. VDSL internet, bakır kablo altyapısını kullanır. Yönlendirici, omurga, Switch gibi ağ cihazları üzerinden evlerimize kadar gelen VDSL, veri ve ses aktarımı yapar.
Hız da fiber ile VDSL farkı arasında. Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir.
Yüksek hızda internet sağlayan bu iki teknoloji arasında ince farklılıklar olduğunu söylemek mümkün. VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
Vplus (VDSL2 profili 35b) bilgisi
Vplus, ultra geniş bant dağıtımlarını hızlandıran yeni bir FTTX teknolojisidir. Daha hızlı VDSL2 ve daha hızlı ve daha fazla müşteriye hizmet veren G.fast'a göre, Vplus boşluğu doldurur ve 300 Mbps'lik toplam hızlara olanak tanır.
ADSL, asimetrik bir bağlantı olduğundan download (indirme) hızı upload (yükleme) hızından daha yavaştır. VDSL ise daha yüksek bir hızda veri aktarımı sağlar. Ayrıca VDSL asimetrik olmayan bir bağlantıdır; yani download ve upload hızları daha dengelidir.
İlgili 40 soru bulundu
DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'ye kadar hıza ulaşılabilir.
İlk olarak, modem kutusu üzerinde VDSL etiketi veya logosu olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer VDSL uyumlu bir modem satın alıyorsanız, genellikle bu modemlerin kutusunda bu bilgi yer alacaktır. Ayrıca, modem marka ve model numarasını araştırarak, ürünün VDSL uyumlu olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.
Profil 8b uzun mesafe veri iletimi için en uygun profildir.
Nedir? Turkcell Superonline VDSL, 100 Mbps'ye (yerel operatörün desteklediği altyapıya göre değişebilir) hız sunan internet erişim seçeneğidir. Hem kablolu hem kablosuz şekilde kullanılabilen VDSL, internet ihtiyacınızı başarıyla karşılar.
VDSL internet ve fiber internet hizmeti arasında temel olarak altyapı farkı vardır. Bu nedenle de VDSL bir modem fiber internet bağlantısı için kullanılamaz. Optik kablolardan neredeyse ışık hızında gelen sinyaller, VDSL modemlerde veri kaybı yaşanmadan elektronik sinyallere dönüştürülemez.
VDSL bağlantı kullanıyorsanız ADSL modemi kullanamazsınız.
Altyapının uygun olduğu bölgelerde bulunan ev ve iş yerlerinde yüksek veri transfer hızından faydalanmak isteyenler de VDSL2 modem çeşitlerini tercih eder. Bu modemler, aynı zamanda ADSL, VDSL ve fiber altyapı bölgelerinde de kullanılabilir.
VDSL İnternet Bağlantısı İçin Telefon Hattı Şart Mı? Hayır, VDSL internet bağlantısı için telefon hattı şart değildir. Ev veya iş yerinizde sabit telefon hattı bulunmasa bile bölgeye gelen bir bağlantı altyapısı mevcuttur.
ADSL altyapıda 16 Mbps'ye kadar, VDSL altyapıda ise müşterinin altyapısına göre 100 Mbps'e kadar (100 Mbps dahildir) tüm hız paketleri verilebilmektedir.
VDSL “Very High Speed Digital Subscriber Line” cümlesinin kelimelerinden oluşan bir terim. Çok yüksek hızda dijital abone hattı olarak kullanılan bu kelime, internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte insan hayatına girdi.
Tipik olarak, veri gönderirken çıkış gücü yaklaşık 10 dBm'dir. Sinyal güç kaybı nedeniyle bu değer daha düşük olabilir. Sinyal zayıflaması — modem DSL anahtarıyla senkronize olurken hattaki sinyal zayıflamasını gösterir (bu parametre 45 dB'den az olmalıdır).
Bunun için de VDSL modeminizi köprü moduna alıp OpenWrt destekli bir router alıp OpenWrt kurup SQM'i açtıktan sonra aldığınız router cihazını ana dağıtıcı cihaz olarak kullanmanız gerekebilir. Bufferbloat sorununu çözdükten sonra artık rahatlıkla yayın açabilirsiniz.
ADSL, en yüksek ortalama 16 Mbps indirme ve 1 Mbps yükleme hızına kadar çıkabiliyorken, VDSL 5 kat daha fazla indirme ve 10 kat daha fazla yükleme yapabiliyor. Dolayısıyla VDSL uygun altyapıda sinyal güçlü olarak iletilebildiği için 100 Mbps indirme hızına kadar ulaşabiliyor.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında kablosuz ağ simgesini tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası sinyal gücü ölçeri temsil eder; ne kadar çok çubuk yanarsa sinyal gücü de o kadar güçlü olur.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
MW300RE Model Sinyal Güçlendiricinin Menzili Ne Kadardır? Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
VDSL'in ADSL den en belirgin farkı iletim mesafesinin azlığındadır. 13 Mbps hız için 1.5 km, 55.2 Mbps için 300 m lik mesafelerden daha öteye erişememektedir. VDSL'in temel bir kullanım alanı, FTTN (Fiber to The Neighborhood) uygulamalarında görülmektedir.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
Altyapılar arasındaki temel fark
xDSL tabanlı ADSL ve VDSL altyapılarında veri bakır kablolar ile iletilirken, fiber internet altyapılarında veri fiber optik yani cam kablolarla iletilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri