Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sürekli Beddua etmek günah mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sürekli Beddua etmek günah mı?

Bu istek, beddua şeklinde olabilir, 'ah'lanma şeklinde olabilir. Nasıl olduğundan ziyade insanın işi Allah'a havale etmesi önemlidir. Uygun olan beddua etmemektir. Fakat beddua etmek günah değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Islamda Beddua etmek günah mı?

Dinin zulüm ve haksızlık saydığı geçerli sebeplere dayanması şartıyla beddua etmenin câiz olduğunu gösteren âyet ve hadisler vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamansiklopedisi.org.tr

Beddua eceli değiştirir mi?

Mesela zulme uğramış bir insan zalime ölmesi için beddua ederse kabul olur mu? Değerli kardeşimiz, Ecel denen husus, Allah'ın ilminde mevcuttur ve her ne olursa olsun onun ölüm vakti ve dolayısıyla da ömür müddeti Allah tarafından takdir edilmiş olup bunun değişmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Kimlerin bedduası tutar?

(Ana-baba, mazlum ve misafirin duası kabul olur) demek, (Ana-babanın çocuğuna yaptığı hayır dua, mazlumun [kâfir bile olsa] kendine zulmeden zalime yaptığı beddua, misafirin ev sahibine yaptığı hayır dua kabul olur) demektir. Yoksa misafirin, suçsuz olan ev sahibine yaptığı beddua kabul olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Beddua ne zaman kalkar?

Değerli kardeşimiz, Dinimizde beddua kaldırmak diye bir şey yoktur. Dini kullanarak insanları soyan bu madrabazlara fırsat ve imkan vermek caiz değildir. Zulme uğrayan bir kimse zalime beddua etmiş ise ettiği zaman ya yerini bulur veya Allah Teâlâ makul ve adil bir sebeple bedduayı kabul etmez yahut gereğini erteler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Can Yakan Kişiye Beddua Etmek Günah Mıdır? | Prof. Dr. Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Seni Allaha havale ediyorum beddua mı?

Allah'a havale etmek beddua mıdır? İnsanları Allah'a havale etmek, mesuliyet gerektiren bir husus değildir. Ancak uygunsuz ifadelerle, Hakk'a havale edilen şahısların müstahak olmadıkları hususları ifadede mesuliyet olabileceğini söylemek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.memurlar.net

Peygamber efendimiz hiç beddua etti mi?

Peygamber, İslam'a düşmanlık edene bile beddua etmemiştir" açıklamasını yaptı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Hz Muhammed kimlere beddua etti?

Rivayetlerde Hz. Peygamber (asm)'in Bi'r-i Maûne olayında şehid edilen Müslümanlar nedeniyle Rıl, Zekvan, Lıhyan ve Usayya oğulları aleyhinde kırk sabah lânet okuyarak beddua ettiği bildirilir (bk. Buhari, Cihad 17).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Beddua Eden bulur mu?

Beddua iki tarafı keskin bıçak gibidir. Boşu yoktur. Ya yapılana gider, ya döner yapana isabet eder! Yapan haklıysa, yapılan gerçekten zulmetmişse, Allah da dilerse yapılana gider. Yapan haksız ise, İlahî adalet işler, döner yapanı bulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Haklının bedduası tutar mı?

KİŞİ HAKLI OLSA BEDDUA YAPMALI MIDIR? Kişi haklı olsa bile, eğer insaf sahibi ise bedduaya yol vermez. Ya ıslahı için dua eder. Ya da, çok incinmiş ise, sabrı ve insafı kalmamış ise, onu, Allah'ın adaletine, cezasına, celâline, kahrına ve kibriyasına havale etmekle, yani Allah'a ısmarlamakla yetinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniasya.com.tr

Dua ile ömür uzar mı?

Fakat, ecel hasıl olmadan önce, sadaka, dua ve amel-i salih ile, ömür uzar. Zira Fâtır sûresinde meâlen; (Herkesin ömrü ve ömürlerin kısalması hep yazılıdır) buyurulmaktadır' dedi.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Beddua Eden kendine döner mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı, dinimizde beddua etmenin yerinin olmadığını belirtirken ''Beddua eden kişi haksız ve yersiz bir beddua ediyorsa bu bedduası döner kendisini vurur'' dedi. İslam peygamberin beddua etmediğine dikkat çekilen fetvada Hz. Muhammed (sav)''in ''Ben lanetçi olarak gönderilmedim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Beddua eden kişiye geri döner mi?

Hadisi Nasıl Anlamalıyız? Lânet, kendisine gökyüzünde ve yeryüzünde yer bulamaz, lânet edilen kişiye gider, eğer gerçekten o lânete layık biri ise, onda kalır, değilse onu dileyene, yani lânet edene döner. Lânetçinin lâneti, kendisi hakkında geçerlilik kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Allah belanı versin demek beddua mı?

Nitekim Ceza Genel Kurulunun 03.07.2001 gün ve 132-155 sayılı kararında da; "Allah belasını versin" sözünün Tanrısal ceza dileme ve beddua anlamında olup tahkir ve tezyif içerdiğinden söz edilemeyeceğine işaret edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

Beddua ettikten sonra tövbe edilir mi?

Söylediğim söze pişman olursam ne yapmam lazım? Haklı ya da haksız yere yapılacak beddua veya söylenen kötü sözlere pişman olmak Allah'tan bağışlanmayı talep etmek demektir. Biz buna tövbe etmek diyoruz. Tövbe etmenin şartları vardır ve o şartlara uygun tövbe edilirse tövbe makbul olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Kuranda Allah neden beddua ediyor?

İnsanlar kendi aralarında beddua gibi kınama ifadelerini kullanmaktadırlar. Allah'da kullarının anlayacağı şekilde, hata yapan bir kulunun hatasına vurgu yapmak ve diğer kullarına bildirmek için, hatanın derecesine göre şiddetli ifadeler kullanmaktadır. Bu şekilde kullarını o hatalara karşı uyarmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Bir insanın ahını almanın günahı nedir?

Peygamber Efendimiz (S.A.S.) bir hadis-i şerifinde: “Kim birinin kalbini kırıp onu ağlatırsa, o kişinin bedduasından sakınsın. Çünkü gözyaşları yere düşmeden ne dilerse o olur” buyurmaktadır. Üç günlük dünyada mazlum ahı almaktan kendimizi korumalıyız. Dünya hayatı fani, ebedi hayat ise bakidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Beddua etmek kul hakkı mı?

Haksız yere mâsum birine beddua etmek o kişiye zulmetmek olduğu gibi tâbi ki hakkına da girmektir. Ayrıca yaptığı bedduanın kendisine dönmesi mevzubahis olur. Ebu'd-Derdâ (r.anh), Rasûlullah (s.a.v.)'in şöyle buyurduğunu söylemiştir: "Kul bir şeye lânet ettiği zaman o lanet semaya yükselir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islam-tr.org

Annenin bedduası kabul olur mu?

Eğer haksız iseler, anne ve baba da olsa bedduaları kabul olmaz. Ancak anne baba haksız da olsa çocukların onlara isyan etmesi ve onları rencide etmesi doğru değildir. Onların her türlü helal isteklerine uymak gerekir. Ancak haram isteklerine uyulmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Beddua etmenin hükmü nedir?

İnsanın, kendisi veya başkaları aleyhinde "Allah kahretsin, Allah belâsını versin" gibi ifadelerle yaptığı dualara denir. Bütün bunlardan sonra diyebiliriz ki Müslüman, günahkâr da olsalar, Müslümanlara beddua etmekten sakınmalı, fakat gerektiğinde açıkça din düşmanlığı yapanlara beddua ve lanet edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Hz. Muhammed neye benzer?

Hadislerden gelen bilgilere göre Muhammed'in şemaili şöyledir: Boyu ne çok uzun ne de çok kısaydı, kırmızıya çalan duru parlak beyaz tenli, yuvarlak ve ayın ondördü ışık saçan parlak yüzlü, gözleri iri ve simsiyah, kirpikleri uzun ve sık idi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Beddua yasak mı?

Beddua niteliğindeki kelimeler.

Örneğin, “Allah senin belanı versin”, “Allah senin canını alsın”, “ Allah seni bildiği gibi yapsın”, ” Yarını göremezsin inşallah” şeklindeki sözler beddua niteliğinde sözler olup hakaret suçunu oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Peygamberimiz bela okumuş mudur?

Bununla beraber, Peygamber Efendimiz (s.a.s. )'in zaman zaman Allah düşmanlarına beddua ettiği de olmuştur. Bi'r-i Mâûne'de yetmiş İslâm davetçisini şehît eden Kilab kabîlesine Resulullah (s.a.s.) bir ay süre ile beddua ve lânet etmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Peygamber Efendimiz bir çocuğa beddua etti mi?

Tefsirlerde yer aldığına göre, bu anne ve babanın daha sonra bir kız çocukları dünyaya gelir ve bu kız da bir peygamberle evlenerek başka bir peygambere anne olur. İşte Resul-i Ekrem Efendimiz (asm) da bu çocuğun ileride yapabileceği kötülüklere mâni olmak için, istikbali görerek çocuğa böyle bir bedduada bulunmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlarisale.com

Beddua ne anlama gelir?

(Çağrıcı, 1992: V, 297) Bir kimsenin başına kötü şeylerin gelmesi için yapılan duaya beddua denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT