Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), c. Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi, Olarak hesaplanır.
Normal tayinlerde memur asıl görevli olduğu yer ile atandığı yer arasındaki mesafeye bağlı olarak her bir Km için gündeliğin %5'i oranında yapılan ödemedir. Eş durumunda da bu ödeme %5 oranında tam olarak yapılmaktadır, ancak istisnası mevcuttur.
Sabit Unsur Kişinin Kendisi için Yevmiyenin 20 katı, eşi ve çoçuğu için 10 katıdır. Değişken Unsur sadece ilgili kişi için doldurulacaktır. Yevmiye Kişinin kendisi , varsa eşi ve çocukları için 1 günlük olarak verilir.
taksi ücretleri ödenebilir mi? ödenmesi mümkün bulunmakta olup, görev süresince ikametgah ile görev yeri arasında kullanılan nakil vasıtalarının giderlerinin öden- mesine imkan bulunmamaktadır.
EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
Yani önceki görev yerleri de atandıkları yeni görev yerleri de farklı olan öğretmen eşlerin her ikisine de tam yolluk ödenir.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Sürekli görev yolluğu memur ve hizmetlilere eski memuriyet mahallinden yeni görev mahallerine kadar kendilerine ve aynı zamanda aile fertlerine ait ev eşyalarının fiilen taşıtılması ve diğer zorunlu giderlerine karşılık olarak verilmektedir.
Gelir Vergisi Kanunu'nun 24. maddesinin 1. bendinde yer alan hükme göre, Harcırah Kanununa tabi kurumlar tarafından harcırah veya yolluk olarak yapılan ödemeler gelir vergisinden istisna edilmiştir.
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Yurtiçi Sürekli Görev Harcırahı;
Bu tanıma göre, kanun gereği ödenmesi gereken yol masrafı, gündelik, aile masrafı ve yer değiştirme masraflarından biri, birkaçı veya tamamından oluşan ödemelere harcırah adı verilir.
Yani bir yılda birden fazla sürekli görev yolluğu alınmasına hukuki bir engel bulunmamaktadır.
Yurt İçi Gündelikler
Mükerrer 32416 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu eki “H Cetveli”nde tespit edilmiş olup; en yüksek derece Devlet memuru için yurt içi gündelik miktarı 480,00 TL olarak belirlenmiştir.
01.01.2024-31.12.2024 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 465,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 435,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 420,00.
Yurt içinde sürekli bir göreve naklen atanan personelin yeni memuriyet mahalline fiilen evini ve aile fertlerini taşımaması halinde sürekli görev yolluğunun ödenip ödenemeyeceği hakkında. 1-6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU Tarifler: Madde 3 – (Değişik: 11/12/1981-2562/1 md.)
Devlet memurlarının bulundukları yerden başka bir yere naklen atamalarının gerçekleştirilmesinde yolluk ücreti söz konusudur. Ancak ilk defa atamalarda yolluk ödemesi yapılmamaktadır.
Sonuç olarak; Ödeme emri olmayan kamu alacaklarında geriye dönük talep süresi 5(beş) yıldır. Eğer ödeme emri varsa ve alacak tahsil edilmemiş ise 5 yıl bitiminden sonra mahkeme kararı ile alınabilmektedir.
– Gündelik verilecek 180 günün de; – İlk 90 günü için tam, takipeden 90 günü için 2/3 oranında ödenir. Yurtdışında; – İlk 180 gün tam ve takipeden günler için 2/3 oranında ödenir.
Yurtiçinde verilecek gündelikler her yıl Bütçe Kanununun H-Cetvelinde yayımlanır. 01.01.2024-31.12.2024 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 465,00 TL. Ek göstergesi 6400 (dahil) – 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 435,00 TL.
Harcırah Kanunu'nun 34. maddesine göre, yurt dışı gündeliklerin miktarı, gidilecek ülke, memur ve hizmetlilerin aylık veya ücret tutarları ile görevin mahiyetine göre mali yıl itibari ile Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenmektedir.
Yolluk tutarları, yapılan seyahatin mesafesi, konaklama, yemek ve ulaşım gibi masraf kalemlerine göre değişiklik gösterir. Ayrıca, yolluklar belli aralıklarla ödenmektedir. Ödenme süresi ise yapılan seyahatin süresine göre belirlenmektedir.
Gündelik ücretiniz ek göstergeniz veya aylık/kadro derecenize göre belirlenmektedir. Ek gösterge derecenize göre hak ettiğiniz tutar, aylık/kadro derecenize göre ödenecek tutardan yüksek ise yüksek olan değer hesaplanmaktadır.
YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır.
Bilindiği üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar' ın 4. Maddesi gereğince sözleşmeli personele sürekli görev yolluğu ödenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri