Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir. Ancak hazırlanmasında alkol içerikli sos ve malzemelerin kullanıldığı suşiyi yemek caiz değildir” fetvası çıkmış...
Çiğ et, çiğ köfte, çiğ pastırma gibi şeylerin haram olduğuna dair herhangi bir delil bulunmamaktadır. Bunlar pis de değildir. O halde bunları çiğ de, tam pişmemiş de yemek caizdir.
Eti yenen hayvanların işkembe, karaciğer, dalak gibi sakatatlarının yenmesi caizdir. Bunlardan ve diğer helal olan yiyeceklerden yapılan kokoreç de helaldir, yenilebilir.
Değerli kardeşimiz, Zararlı değilse, yenmesinde sakınca yoktur.
Suşi, (Japonca: すし, 寿司, 鮨), genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.
İlgili 41 soru bulundu
Kızarmış somon, krem peynir ve salatalıkla hazırlanan Philadelphia roll, doyurucu bir sushi türüdür. Tadımı hafif, verdiği lezzet bol olduğu için ilk defa deneyenlere tavsiye edilir.
Japonya'da, insanlar, waribashi (ayrılmış yemek çubuğu) diye adlandırdıkları tek-kullanımlık yemek çubuklarını kullanırlar. İnsanlar kullanmadan önce onu ikiye ayırır. Ayrıca Japonlar yemek çubuklarına Hashi de derler. Hashi Japonca'da köprü anlamındadır.
Birçok çeşidi, özel sosları ve farklı tarifleri mevcuttur. Bütün içecek ve yiyeceklerde olduğu gibi, Noodle gibi yiyeceklerde de esas olan içeriğine giren maddelerdir. İçinde dini açıdan sakıncalı şeyler yoksa hem yenilmesi helaldir, hem de üzerinde bunlar varken kılınan namaz geçerlidir.
Kişi israf ediyorsa, bu haramdır. Ancak aşırı yemek yiyorsa, doyduktan sonra da yemek yemeye devam ediyorsa bu mekruhtur.
Domuzdan başka olarak boğazlanıp kanları akıtılan bütün hayvanların deri, ciğer, yürek, dalak ve damarları ile etleri arasında kalıp akmayan kanları temizdir. Buna göre kemiklerde bulunan ilikleri yemek de caizdir.
Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.
Diyanet, Kur'an'da Maide Suresi'nde denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğunun ifade edildiğini bildirdi. Ancak İslamiyet'te Hanefi mezhebinde midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlılarını yemenin helal olmadığını aktardı.
Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir. Hanefi mezhebi, zikredilen naslarda helal olduğu belirtilen 'deniz hayvanları' ifadesiyle balık türünün kastedildiği, dolayısıyla balık sınıfına girmeyen midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz hayvanlarının helal olmadığı görüşünü benimsemiştir."
Eti yenen hayvan bile olsa, canlı veya ölü hayvanın vücudundan akıp ayrılmış olan kan haramdır. En'âm sûresinin 145. âyetindeki “akıtılmışkan” ifadesinden anlaşıldığına göre kan mutlak olarak haram olmayıp, sadece hayvanın bedeninden akıp ayrılan haramdır. Bedende et içinde kalan kan ise et hükmündedir.
Et veya yumurta gibi bazı gıda maddelerini çiğ olarak yemenin, dinen sakıncası yoktur. Bu şekilde etin zararlarından dolayı yenmemesi daha güzeldir. Hatta "Tıbbi bazı zararları olduğu için caiz değildir." diyen âlimlerimiz de vardır. Ancak çiğ köfte, pastırma veya sucuk yemekte mahzur yoktur.
Helal et fermente sucuk; islam inancına göre kesilmiş 'helal' özelliği taşıyan etten üretilen sucuğa verilen isimdir. İslam inancının yaygın olmadığı bölgelerde sucuk 'helal' özelliği taşımayan etten üretilmediğinden dolayı sucuk da helal özelliğinde değildir.
Yapsak çok sevabı var, yapmasak günahı yok. Bir insan benim saçım, kaşım olmasa da olur demeyeceği gibi sünnetleri de yapmamamız gerekir gibi bir iddia da bulunmamalıdır. Özetlersek, farz ve vacip kısımlar mutlaka yapılması gereken sünnetlerdir. Nafile ve adap kısımlar ise yaparsak çok sevabı var.
Sıcak yemeğe üflenince yemeğin haram olması söz konusu değildir. Yemeğe üflemek yalnızca yemek adabına ve Peygamberimizin tavsiyesine uymamak olur. Yemeğe üflememek Peygamberimizin bir emri değil tavsiyesidir.
Sağ eliyle yerdi. Sol eliyle yiyenleri ikaz ederdi. Ortaya konulmuş yemeğin, kendi önüne gelen kısmından yerdi. Yemek yerken sağa, sola dayanmaz, yaslanarak yenilmemesini tavsiye ederdi.
Ürünlerimiz HELAL koşullarına uygun olarak üretilmektedir.
Havyar da bir balık yumurtası olarak helaldir. Dolayısıyla afiyetle yenebilir.
Çünkü hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak için birçok firma şeker, tuz ve kimyasal bileşenler kullanıyor. NOODLE KISIR YAPAR MI? Noodle'ın kısırlık yaptığına dair henüz net bir araştırma yok.
Çin halkının çok büyük bir kısmı sefalet içinde olduğu için ayakta ve ellerinde ise küçük parçalar haline getirdikleri yiyecekleri (yokluktan dolayı az yemek ve yemeklerini küçük parçalara ayırma gereği duymuşlardır) çubuklarla azar azar yemeye başlamışlardır.
Leke ve koku sorunu yok, yıkanarak kullanılabiliyor.
YANINDA NE İÇİLİR? Suşi yerken yanında ne içildiği konusunda herhangi bir kural yok ama farklı çay ve Japon içkilerinden birini seçebilirsiniz. En çok tercih edilenler; yaseminli çay, yeşil çay, beyaz şarap ve sake'dir. Geleneksel Japon içkisi sake'nin ana maddesi pirinçtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri