Amoy Pirinç Sirkesi, yapışkan pirinçle yapılan bir sirkedir. Sushi yapımında kullanabilirsiniz. Uzak Doğu mutfağında sıklıkla tüketilen bu sirke çeşidi pirincin fermantasyon halinden yapılmıştır.
Pirinç sirkesi, beyaz sirke ya da tuz ve sirke kullanarak pirincinizi tatlandırın. Yukarıdaki pirinç miktarına göre 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi kullanabilirsiniz.
2 Küçük bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç sirkesini, şeker ve tuz ile çırparak karıştırın. Tüm şeker eriyene dek çırpmayı sürdürün. Hazırladığınız suşi sirkesini bir kenarda bekletin.
Pirinç sirkesi, halk arasında “Beyaz sirke” adıyla tanınsa da beyaz sirke, “Sirke ruhu” olarak bilinen şeker pancarı veya mısır nişastasından üretilen sirke türüdür.
Alternatif tarif: 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya Aceto Balsamico Bianco sirkesine 15 g şeker ve 2 g tuz ilave edilir, şeker ve tuz sirkenin içinde eriyene kadar ısıtılıp soğutulduktan sonra pilava ilave edilerek karıştırılır. Nefis suşi pilavınız kullanıma hazırdır!
İlgili 18 soru bulundu
Suşide pirinç sirkesi yerine ne kullanılabilir? 1. Beyaz Şarap Sirkesi. Beyaz şarap sirkesi, herhangi bir tarifte pirinç sirkesi için en iyi alternatifiniz olacak.
Pirinç Sirkesi Yapılışı:
Ayıklanan pirinçler yıkanıp su içinde üç gün bekletilir. Ardından süzülen pirinçler cam kavanoz içine alınır. Kaynatılıp soğutulan su, kavanoza eklenir ve kavanoza iki adet nohut konulur. Üzeri bir bez ile kapatılarak 15 gün karanlık bir ortamda bekletildikten sonra süzülür.
Sorunun cevabına gelecek olursak; hayır suşi için pirinç sirkesi dışında başka bir sirke kullanmak istenen sonucu vermeyecektir, pirinç sirkesinin kendine has değişik bir aroması vardır.
Pirinç sirkesi, pirinçten elde edilen bir çeşit sirkedir. Çin ve Japon yemeklerinde tercih edilen bu sirke özellikle sushi yapımında kullanılır. Sushi yemeğinin ana malzemelerinden biri olan pirinç sirkesi, hem gıda alanında hem de sağlık alanında birçok faydaya sahip olması nedeniyle gündemdedir.
Beyaz ve elma sirkesi arasında fark, renklerinden ibaret değildir. Elma sirkesinde yaklaşık %5 -6 düzeyinde asetik asit bulunur ve ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 oranında asetik asit içeriyor ve tahıl fermantasyonu sürecinde ortaya çıkar.
Sirkenin cilt beyazlattığı doğrudur ancak cildi beyazlatan sirke üzüm sirkesi değildir. Cilt beyazlatmak isteyen kişilerin elma sirkesi kullanması gereklidir.
Yemeğe hafif bir asidite ve tatlılık veren mirin, bir çeşit tatlı pirinç sirkesidir. Tat olarak sakeyi andırır ancak şeker oranı daha düşüktür. Tuzlu yemeklere eklendiğinde tat dengesi sağlar. Asya mutfağında yer alan pek çok tarifte mirin sirkesini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
3. Eti marine etme
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz.
Elma sirkesi, bakteriler de dahil olmak üzere bazı mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olur.
Tencereye tereyağını alın, kızdırın. Bulguru, yeşil mercimeği, tuzunu ve sıcak et suyunu ekleyip, bir karıştırdıktan sonra kaynayınca kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pilavı bir karıştırın, üzerini bir bezle kaplayın ve kapağı kapatın.
ODUN SİRKESİ ODUNDAN ELDE EDİLEN DOĞAL BİR ÖZDÜR, ZEHİR VE GÜBRE DEĞİLDİR.. Odun sirkesi, bitkiler tarafından doğrudan alınan az miktarda besin içerir. Ayrıca, antibakteri ve antelmintik etkiye sahip çok az element içerir. Ne bir gübre ne de kimyasaldır.
Odun sirkesi, lignoselülozik biyokütleden odun kömürü üretiminde ortaya çıkan dumanın uygun bir ortamda soğutulmasıyla üretilir.
Hazmı kolaylaştırmak için salatalarda da kullanabileceğiniz gül sirkesini diğer tüm kullanılabilecek yiyeceklerinizde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Gül sirkesi diş etlerini güçlendirmekte etkilidir. Ateş düşürmeye yardımcı olur. Zayıflama konusunda birebir etki göstermektedir.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Beyaz sirke genel olarak içilebilen bir sirke değildir. Fakat salatalar üzerinde sos olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra yemeklerde de tercih edilmemektedir. Daha çok et ürünlerinde sos şeklinde tüketilebilir.
Sirke ve limon suyu, benzer bir asidik kaliteye sahip olduklarından, birçok tarifte birbirinin yerine kullanılabilir.
1. Beyaz Şarap Sirkesi. Beyaz şarap sirkesi, herhangi bir tarifte pirinç sirkesi için en iyi alternatifiniz olacak. Pirinç sirkesi kadar tatlı olmasa da, genel tatlılık ve asit dengesi, pirinç sirkesine benzer bir genel lezzet profili sunar.
Sushi Pirinci Nedir? Sushi pirinci, sushi yapımında kullanılan üst kalite bir pirinç çeşididir. Düşük şekerli ve glutensiz bir pirinç türü olan sushi pirinci, sağlıklı besin değerleriyle öne çıkar. B grubu vitaminler açısından zengin bir içeriğe sahip olan sushi pirinci aynı zamanda yüksek minerallidir.
Hafif ekşi, hafif tatlı bir tadı olan pirinç sirkesi çoğunlukla Doğu Asya ve Güneydoğu Asya mutfağında kullanılır. Salamura yapımında, salata üzerine veya turşu yapımında kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri