Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Suşi yemek caiz midir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Suşi yemek caiz midir?

Peygamber'in, “Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir” ifadesine dayanarak, deniz ürünlerinin yenilmesi hususunda oldukça geniş bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Mâlikî ve Hanbelî âlimlere göre, deniz hayvanları prensip olarak helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Çiğ balık yemek günah mıdır?

Söz konusu yemekte, balık türleri veya deniz ürünleri çiğ ya da pişmiş olarak kullanılabilmektedir. Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Sushi dinen caiz mi?

Tıbben hiçbir sakıncası yoksa 'yenebilir, mubahtır' deriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniakit.com.tr

Kokoreç yemek haram mıdır?

Eti yenen hayvanların işkembe, karaciğer, dalak gibi sakatatlarının yenmesi caizdir. Bunlardan ve diğer helal olan yiyeceklerden yapılan kokoreç de helaldir, yenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

Altın ile bir şey yemek içmek haram mı?

Cevap: Kadın ve erkeğin altın ve gümüş kap ile yemesi, içmesi, her türlü kullanması tahrimen mekruhtur. Altın ve gümüş kaşık, saat, kalem, abdest ibriği, bıçak, sandalye ve benzeri şeyleri kullanmaları da böyledir. Bunları kendi bedeni için kullanmayıp, başka yerde kullanmaları caiz olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

83-Hanefî mezhebine göre “suşi (sushi) yemek” câiz midir?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Gümüş bardak haram mı?

Bu ve benzeri nedenlerle İslâm Dini, altından ve gümüşten imal edilen kap, çatal, kaşık, bardak ve benzeri eşyanın günlük işlerde kullanılmasını haram kılmıştır. Günlük işlerde kullanmamak şartıyla evde süs eşyası -aşırı olmamak kaydıyla- bulundurmak mubahtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Altından eşya haram mı?

1. Altın ve gümüşten eşyalar ve kaplar edinmek, bunların içinden yiyip içmek dinimizde yasaklanmıştır. 2. Altın ve gümüşten yapılmış eşyalar kullanmak, kibrin, kendini beğenmenin ve başkalarından üstün görmenin alâmeti sayılır ki, bunların hepsi dinimizde haram kılınmış davranışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: islamveihsan.com

Midye eti helal mi?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, bir soruya verdiği yanıtta midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı, midye, karides, kalamar, yengeç, ıstakoz gibi deniz hayvanlarının 'helal olmadığını' belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Midye haramı helal mi?

Diyanet, Kur'an'da Maide Suresi'nde denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğunun ifade edildiğini bildirdi. Ancak İslamiyet'te Hanefi mezhebinde midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlılarını yemenin helal olmadığını aktardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Midye yemek günah mı neden?

Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir. Hanefi mezhebi, zikredilen naslarda helal olduğu belirtilen 'deniz hayvanları' ifadesiyle balık türünün kastedildiği, dolayısıyla balık sınıfına girmeyen midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz hayvanlarının helal olmadığı görüşünü benimsemiştir."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Sushi ile alkol içilir mi?

Suşi ile birlikte düşük alkollü biralar tavsiye edilir. Normalde yurtdışında Japon menşeli pirinç biraları servis edilir. Ancak çiğ balığın tadını aynı oranda tamamlayan bir başka bir türü de Witbier ya da Weissbier. Turunç aroması sushideki tuzu ön plana çıkartırken kremamsı ve tereyağımsı aromaları da kesip yok eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birasever.com

Pastırma çiğ yemek caiz mi?

Et veya yumurta gibi bazı gıda maddelerini çiğ olarak yemenin, dinen sakıncası yoktur. Bu şekilde etin zararlarından dolayı yenmemesi daha güzeldir. Hatta "Tıbbi bazı zararları olduğu için caiz değildir." diyen âlimlerimiz de vardır. Ancak çiğ köfte, pastırma veya sucuk yemekte mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Sushi çiğ balık mı?

Suşi, (Japonca: すし, 寿司, 鮨), genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kendi kanını içmek haram mı?

Eti yenen hayvan bile olsa, canlı veya ölü hayvanın vücudundan akıp ayrılmış olan kan haramdır. En'âm sûresinin 145. âyetindeki “akıtılmışkan” ifadesinden anlaşıldığına göre kan mutlak olarak haram olmayıp, sadece hayvanın bedeninden akıp ayrılan haramdır. Bedende et içinde kalan kan ise et hükmündedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuran.diyanet.gov.tr

Hangi balıklar haramdır?

Buna göre, daima suda yaşayan, suda barınan hayvanlardan her çeşit balık eti yenebilir. Kalkan balığı, sazan balığı, yunus balığı, yılan balığı bu kabildendir. Fakat, diğer su hayvanları caiz değildir. Midye, istiridye, istakoz ve yengeç gibi hayvanların yenilmesi helal olarak kabul edilmemektedir, haram sayılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Kuranda balık haram mı?

Kur'an-ı Kerim'de, denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğu bildirilmiştir (Mâide, 5/96; Fâtır, 35/12). Hz. Peygamber de (s.a.s.), 'Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir”'(Ebû Dâvud, Tahâret 41) buyurmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Salyangoz caiz mi?

Balık suretinde olmak şartıyla, daima suda yaşayıp karada yaşaması mümkün olmayan hayvanların hepsi mubahtır. Diğerleri mubah değildir. Binaenaleyh, su aygırı ve deniz aslanı gibi hayvanlar balık suretinde olmadıkları için haramdır. Midye, istiridye, istakoz ve salyangoz da haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yengeç yemek neden haram?

Hanefi mezhebine göre yengeç, midye gibi canlılar balık türüne girmediği için yenmesi haramdır hayvanlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Hangi deniz ürünleri haram?

Diyanet'ten 'yengeç, ıstakoz, karides, kalamar, midye, kurbağa yemek helal değildir' fetvası - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Böcek yemek haram mıdır?

Kirpi yenir mi? Yaratılışı bakımından iğrenç olan birtakım hayvanların etleri de haramdır, yenmez: Fare, yaban faresi, akrep, yılan, kene, kurbağa, kara ve deniz kaplumbağası, arı, kara sinek, sivrisinek, köstebek, kirpi, bit, pire gibi böcekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Ahtapot eti yemek haram mıdır?

Balık dışındaki denizde yaşayan canlılar, Hanefî âlimleri tarafından helal kabul edilmemiştir. Mezhep alimleri ise Mâide Suresinin 96. ayetindeki "deniz avı" ifadesinin geniş kapsamlı olduğunu ve bu hadisi şerife dayanarak, ahtapot gibi deniz ürünlerinin yenilmesi konusunda hem fikir olmuşlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Timsah eti yenir mi?

Timsah eti, özellikle Asya ve Avustralya da tüketilir. En çok tüketilen timsah ise, Avustralya tuzlu su timsahıdır. 7 metreye kadar büyüyebilen bu timsahlar, balıklar ve kaplumbağalar ile beslenir. Avustralyalılar timsah etinin iştah açıcı olduğunu ve diğer etlerle benzemediğini söylemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Define aramak caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, mevzuata aykırı define aramanın kamusal ve bireysel haklara tecavüz anlamına geleceği için caiz olmadığına hükmetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kvmgm.ktb.gov.tr

Saat kullanmak caiz mi?

Lüks, gösteriş ve israfa düşülmedikçe çelik, demir veya metal saat takmakta bir sakınca yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Çöpe atılan bir şeyi almak caiz mi?

Sual: Çöpe atılan kullanılmış eşyaları alıp kullanmak caiz mi, kul hakkı olur mu? Çöpe atılan şey kıymetli bile olsa, zenginlerin de onu alıp kullanması caizdir, kul hakkı falan geçmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ehlisunnetbuyukleri.com
Önceki makale
Tavuğa şeker konur mu?
Sonraki makale
5 aylık bebek hangi meyve yer?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT