Susmak kabullenmek değil bir cevaptır anlayabilene.
zaten cevap verirken kullanabileceğiniz sözcükler de yoktur kimi zaman. zaman zaman da bilinçli olarak, isteyerek susarsınız karşınızdakinin aklı yeterliyse anlar; aklı yeterli değilse zaten uğraşmaya değmez. bazen de susmak başlı başına cevaptır. karşıdakinin doldurmasına fırsat verir sessizlik.
Hakan Mengüç - Edebim el vermez edepsizlik edene, susmak ne güzel cevap, edebi elden gidene. - Yunus Emre | Facebook.
“Konuşmak mı susmak mı?” Bunun ölçüsünü Hz. Peygamber gayet güzel özetlemiş: “Ya hayırlı konuş ya da sus!” Hayırsız konuşacaksak veya hayırlı konuşsak bile konuşmamız kötü sonuçlar doğuracaksa susmak daha hayırlıdır. Böyle durumlarda susmak büyük fazilettir.
Susmak aklın süsü ve cehaletin örtüsüdür. Tatlı dilli ve cömert elli olmalıdır! Sükut, âlimin ziyneti, cahilin aybına perdedir. İbadet on kısımdır, dokuzu susmak, biri de kötü arkadaştan uzak durmaktır.
İlgili 43 soru bulundu
3- İbadetlerde susmanın vacip olduğu durumlar arasında, sabah, akşam ve yatsı gibi sesli (cehrî) kılınan namazlarda imamın arkasında, cum'a namazında imam hutbeye başladığı andan itibaren ve Kur'an okunurken sükût etmek vaciptir.
Susmak da bir ifade biçimidir çoğu zaman. O da duyguları, düşünceleri ifade etmenin başka bir biçimidir. Kelime anlamı olarak baktığımız zaman; konuşmasını kesmek, kaçınmak, tepki göstermemek gibi anlamları vardır. İlgilenmemenin en iyi işaretidir susmak ve susulur…
Susmak aslında en büyük erdemdir. Çok konuşup boş konuşmak yerine kimileri az ve öz konuşur. Susmak, aslında karşınızdaki her kim olursa olsun onlara verdiğiniz en güzel cevaptır. Edebim el vermez edebsizlik edene , susmak en güzel cevaptır .
Birlikte susmak ise birbirini 'dilsiz idrâk etmek' anlamına gelir ki, bu nitelikteki bir idrâk de o kişileri 'dost' kılar...
Bazen susmak gerekir, duymak için. Şemsi Tebrizi | Özlü sözler, Ilham veren alıntılar, Ilham veren sözler.
Susmak aslında en büyük erdemdir. Çok konuşup boş konuşmak yerine kimileri az ve öz konuşur. Susmak, aslında karşınızdaki her kim olursa olsun onlara verdiğiniz en güzel cevaptır. Edebim el vermez edebsizlik edene , susmak en güzel cevaptır .
Söz gümüşse sükut altındır atasözü, konuşmak her ne kadar güzel olsa da, bazen doğru zamanda susmasını bilmek daha önemlidir anlamına gelmektedir.
Bazen susmak en iyi cevaptır Şiiri - Melike Yurtsever.
Bazen susmak gerekir, duymak için. Şemsi Tebrizi | Özlü sözler, Ilham veren alıntılar, Ilham veren sözler.
“Ya susmak, ya da suskunluktan daha kıymetli bir söz söylemek gerekir” demiş Pisagor. Bazen susmak yenilmek ya da vazgeçmek anlamına gelmez aksine; dik durmak, teslim olmamak ve kelimelerin yalancı beyazına aldanmaksızın, zorlamadan/ zorlanmadan sabretmek yahut vakti zamanını beklemek anlamına gelir.
SUSMAK MANANIN DERİNLİĞİNDENDİR
Bazen sükût etmek, konuşmak gibi oluyor hayatımızda. Karşımızdakine mesajı iletmek adına bir araç görevi görüyor. Söylenen birçok sözden çok daha fazlasını vermek, bazen de çok daha fazlasını almak gibi oluyor.
tepkisiz kalmak , söylenilen şey karşısında yazık anlamıyor artık bir şey demem daha da anlamsız olur düşüncesiyle hareket edip susmayı tercih etmek , daha fazla üstüne düşüp olayın saçma sapan bir hal almasını önleyerek doğru olanı yapmak .
[1] Bir durumun nasıl sonuç doğuracağı, işin başında belli olur: Başkasına kötülük edenin başına kötü işler gelir; inlemekten kendini alamayacak kadar ağır olan hasta ölür.
Söz gümüşse sükut altındır atasözü, sessizliğin konuşmaktan daha değerli olduğu anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda insanların söylediği sözler önemli gibi görünse bile aslında bir şey söylememeleri daha da büyük bir önem taşımaktadır. Söz gümüşse sükut altındır atasözü cümlelerde sıklıkla kullanılmaktadır.
[1] Konuşmak güzel, yararlı bir şey olabilir. Ama susmak ondan daha iyidir.
Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman Sükut etmek kelimesinin anlamı, 'susmak veya sessizlik' şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle sessizlik istenen bazı yerlerde bunun gerçekleşmesi için sükut kelimesi kullanılır.
Susma, konuşmama, söz söylememe, sessizlik anlamına gelir.
Herhangi bir sözü dikkatli bir şekilde düşünüp, ölçüp biçerek buna göre söylemek gerekir. Bu anlamı üzerinden boğaz dokuz boğumdur atasözünü farklı yerlerde amaca uygun kullanabilirsiniz. Herhangi bir hata yapmamak için, söylenecek cümleyi dikkatli bir şekilde düşünüp ona göre ağızdan çıkarmak gerektiğini anlatır.
[1] Kusurunu anlayıp özür dileyen ve büyüklüğünüze sığınan kişi affedilmelidir.
İyilik Eden İyilik Bulur Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Çevresi tarafından iyi olarak bilinen ve tanıdığı tanımadığı herkese iyilik yapma çabasında olan bir kişi günü geldiğinde mutlaka iyiliklerle karşılaşacaktır. Kısacası bu sözün manası iyilik yapan insanlar karşılığını da yine iyilik olarak alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri