Susurluk Tostu iki ekmek dilimi arasına peynir ve/veya sucuk konarak tost makinesinde gevretilip kızartılarak ve dışına yağ sürülerek yapılır. Susurluk Tostu kendine özgü lezzetini kullanılan tost makinesinin özelliği ile ekmeğinden, dana sucuğu ve/veya çok az tuzlu kelle peynirinden almaktadır.
Susurluk Tostunu Meşhur Eden Tat
Susurluk Tostunun tadı mihaliç az tuzlu kelle peyniri ya da mihaliç tost peynirinden gelir. Balıkesir'e özgü geleneksel bir tadı olan peynir, kaşar peynirini andırsa da kıvam ve tat olarak ondan ayrılır. Yapılışının geleneksel olmasıyla birlikte sadece kaliteli sütten yapılabilir.
Özel olarak hazırlanan ekmeği ve peyniri sayesinde, bilinen diğer tostlardan farkını ortaya koymuştur. Balıkesir'in Susurluk ilçesinde meşhur olup ününü neredeyse tüm ülkeye yaymış olan Susurluk tostu, çalışanların ve öğrencilerin öğle molalarının vazgeçilmez birer yemeği haline gelmiştir.
Tost makinesini ısıtın ve iki dilim tost ekmeğini tost makinesine yerleştirin. Tost ekmeklerinin 2 dakika kadar ısıttıktan sonra üzerine tereyağı sürün. Dilimlenmiş Mihaliç peynirlerini tost ekmeğinin üzerine yerleştirin. Peynirli tost ekmeğinin üzerini diğer ekmek ile kapatın ve tostun üzeri kızarana kadar pişirin.
Eski Yunanlar tost benzeri keklerini pişirmek için tost makinesine benzer bir alet kullanırlardı. İlk tost makinesi ise Hollanda ve Almanya'da 1300'lerde ortaya çıkmıştır. Bu zamanda insanlar iki uzun demir platformu birleştirip arasında ekmek kızartıyor veya tostlarını yapıyorlardı.
İlgili 39 soru bulundu
Susurluk Tostu iki ekmek dilimi arasına peynir ve/veya sucuk konarak tost makinesinde gevretilip kızartılarak ve dışına yağ sürülerek yapılır. Susurluk Tostu kendine özgü lezzetini kullanılan tost makinesinin özelliği ile ekmeğinden, dana sucuğu ve/veya çok az tuzlu kelle peynirinden almaktadır.
Yengen. Hikayeye göre; yeni tanıştığı kız arkadaşını devamlı gittiği büfeye götüren adam, arkadaşının siparişini verirken yengen diyerek malzemelerin bol konulması işin kaş göz işareti yapmış. Siparişi alan kişi yemekleri getirdiğinde buyurun yengen diyerek servis etmiş. Sandviçin ismi bundan sonra yengen olarak kalmış ...
Susurluk'u Susurluk yapan ise meşhur tostu ve ayranıdır. Ünü ülke geneline yayılan bu meşhur ikiliyi duymayan yoktur diye düşünüyoruz. Başta Susurluk Tostu ve Susurluk Ayranı olmak üzere, bölgenin tüm lezzetlerini sizler için sıraladık.
Ayvalık tostu, tadını ekmeğinden ve bu da yapımında kullanılan özel undan almaktadır. Bozulmaya karşı dayanıksız olan bu ekmek buzdolabında muhafaza edilmelidir. Genellikle sosis, sucuk, kaşar, turşu, mayonez, ketçap malzemeli karışık olarak yapılır. Malzemesinin bol olması belirgin özelliklerindendir.
Kaşarlı ya da yöresel sucukla karışık olarak servis edilen ve özel kalıplı şeker katkısız üretilen glutensiz ekmekle üretilen tostun üzerine, biber ve domates salçasının tuz ve zeytinyağı karışımı salça sürülüp kekik ekilmek suretiyle hazırlanan tostun efsane lezzeti kimilerine göre yeryüzünün en güzel tostudur.
Yörsan Susurluk Ayran 1 L - Migros.
Bir dilim ekmeğin üzerine sırayla sucuk, domates, maydanozlu soğan, tuz, ketçap mayonez konup diğer dilim ekmekle kapatılır. Fazla bastırmadan biraz daha tost makinesinde ezilir.
çanakkale dolaylarında tost istediğiniz zaman tam olarak bu malzemelerle gelir. domatesi bol memleket olduğundan alışmışız tabii her şeye domates ve salça katmaya. istanbul'a ilk geldiğimde bu yüzden tost yiyemedim bi süre, salçasız tost çok eksik bi şey gibi geliyodu. ketçap falan da tutmuyo yerini.
Yengen ya da karışık tost, ekmek dilimleri arasında birden fazla iç malzeme çeşidi konulan tost türüdür. Ekmeklerin arasına genellikle kaşar, sucuk ve domates dilimleri konularak yapılır. Turşu, mayonez, ketçap vb de eklenebilir.
Amerika'nın ünlü muenster peyniri de tosta yakışan bir başka peynir cinsi. Bizde genellikle ucuz olsun diye taze kaşar kullanılır. Karakteri olmayan bu peyniri ne kahvaltıda ne de tostun arasında severim. Tosta en yakışan peynir bence eski Trakya kaşarıdır.
Susurluk ayranı, Balıkesir'in Susurluk ilçesine özgü, yapımı ve tadı klasik ayrana göre farklılık gösteren Türk mutfağına ait bir çeşit yöresel ayran. 1950'li yıllarda meşhur olmaya başlamıştır.
Ordu Tostu; bu amaçla özel olarak üretilen iki tost ekmeğinin arasına, sucuğun ezme halinde 1-2 mm kalınlığında ince bir katman halinde sürülmesi ve dışına tereyağı sürülerek tost makinasında kızartılması şeklinde üretilir.
Ordu Tostu Nasıl Hazırlanır? Tost ekmeği arasına tost sucuğu ve-veya dilimlenmiş kaşar peyniri koyulduktan sonra tost ekmeğinin her iki tarafına margarin sürülerek tost makinasında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
Yengen (Tost) Tarifi Nasıl Yapılır? Sucuğu kaşarı domates dilimliyoruz, ekmeğimizi ortadan bölerek kaşarı sucuğu ve domatesi sırayla koyarak üzerine ketçap ve mayonezi sıkıyoruz ve tost makinasına koyuyoruz, yaklaşık 4_5 dakika kadar sonra tost makinesinden alıyoruz. Afiyet olsun.
Yıllar sonra 1960 yılında karayolunun Susurluktan geçmesiyle ilçe aktifleşir. İlçenin dışında yaşayan Şükrü Bey ve eşi de karayolundan geçen araçlara manda yoğurdundan yaptıkları soğuk ve köpüklü ayranları satmaya başlar ve bu işe öncülük ederler.Böylece Susurluk Ayranının ünü yayılmış olur.
Balıkesir mutfağının vazgeçilmezlerinden höşmerim, tirit ve peynirli patlıcanın oldukça popüler olduğu Susurluk'ta dünya mutfaklarından yemekler servis edilmektedir.
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Tost 45 tl olmuş ve 1 siyah 1 yeşil zeytin .
İçerik. İki dilim tost ekmeği arasında dolgun kaşar peyniri ile hazırlanan her öğünün vazgeçilmez seçeneklerinden biri.
4. Şıllık tatlısı Çok eski bir Güneydoğu Anadolu yemeği olan bu tatlının asıl adı 'Şileki'. Kürtçe'de ıslak, sulu gibi anlamlara gelen Şileki kelimesi, 90'lı yılların başında bazı köşe yazarlarının deformasyonu sayesinde bugünlere Şıllık olarak gelmiş.
Kaya toast, şeker, yumurta, hindistan cevizi sütü ve pandan aromasıyla yapılan geleneksel bir serpme olan kaya ile doldurulmuş iki dilim kızarmış ekmekten oluşan popüler bir Malezya ve Singapur kahvaltısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri