Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Susuz mısır olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Susuz mısır olur mu?

Susuz mısır üretimi, çok yağış alan bölgelerde nadiren yapılabiliyor. Ülkemizde susuz tanelik mısır yetiştiriciliği Karadeniz'de gerçekleştiriliyor. Topraktaki faydalı su oranı %50'nin altına düştüğünde tarlanın sulanması gerekiyor. Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Mısır susuz yetişir mi?

Sulama:Susuz mısır tarımı asla düşünülmemelidir. Yetişme sürelerinin belirli dönemlerinde mutlak suretle su ihtiyacı karşılanmalıdır. Bu ihtiyaç, Adapazarı, Orta ve Doğu Karadeniz gibi yağışı bol olan bölgelerimizde doğrudan yağmurlarla karşılanabildiğinden, bu bölgelerimizde mısır sulaması pek gerekmeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Mısır kaç gün susuz kalabilir?

Bunun için mısırın ekili olduğu toprağın daima nemli tutulması gerekir. Eğer Karadeniz Bölgesi gibi düzenli yağış alan bir bölgede yetiştiricilik yapılıyorsa ideal nem oranı doğal olarak sağlanır. Yağışın yetersiz kaldığı alanlarda veya dönemlerde ise 1-2 günde bir mutlaka mısır sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Mısır çok su ister mi?

Mısır Kaç Günde Bir Sulanır? Daha önce de vurguladığımız üzere mısır suyu seven bir bitkidir ve tohumdan ürün vermeye uzayan süreçte daima nemli bir toprağa ihtiyaç duyar. Mısır kaç günde bir sulanır sorusunun yanıtı, mısırın yetiştiği iklime göre değişiklik gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Mısır her gün sulanır mı?

Mısır, yetiştirildiği iklim bölgesine göre 3 günde bir veya haftada bir sulanabilir. Bölgenin yağış koşullarının yeterli olduğu durumlarda ise ekstra sulama yapmaya gerek olmayabilir. Ancak toprağın nem oranının periyodik olarak kontrol edilmesi, sulama programı oluşturmak için etkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

SUSUZ TARIM MI OLUR DEMEYİN DİNLEDİKTEN SONRA HAK VERECEKSİN...

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mısır en çok neyi sever?

TOPRAK İSTEĞİ

Ancak, mısır bitkisi en iyi gelişmeyi ve en yüksek verimi organik madde ve bitki besin maddelerince zengin, drenajı ve havalanması iyi olan derin, sıcak, tınlı topraklarda gösterir. Aşırı asit ve aşırı alkali topraklar mısır yetiştiriciliği için uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Mısır'a kaç günde bir su verilir?

Mısır bitkisi, su ihtiyacına göre yaklaşık 2 günde bir sulanmalı ve en fazla 7-8 gün aralıklarla sulama yapılmalıdır. Bununla birlikte, hava koşulları, toprak yapısı ve su kaynağı kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak, sulama programı ayarlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.rivulis.com

Mısır yağmurlama ile sulanır mı?

Diğer bir sulama yöntemi olan yağmurlama sulamada ise tarım alanı üzerine belirli aralıklarla yağmurlama başlıkları yerleştirilerek basınç altında püskürtülen su toprağa infiltre olur. Damlama sulama ile mısır yetiştiriciliğinde ise sulama suyu yavaş ve damlalar halinde bitki köküne devamlı olarak uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cropscience.bayer.com.tr

Mısır kaç su ister?

Yıllara göre mısır gelişim döneminde 3-4 kez sulanmakta olup su tüketimi 569-670mm ve sulama suyu gereksinimi ise 358-437mm arasında değişmektedir. Mısırın gelişme dönemindeki su tüketimi 637mm, sulama suyu gereksinimi ise 386mm ve ortalama günlük su tüketimi 4.2mm'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

1 dönüm Mısıra kaç ton su gider?

Çiftçi üretimden para kazanmamaktadır. Para kazanabilmesi için bilinçli sulama ile verimin buğdayda en az 700 kg/da, mısırda 2 ton/dekara, ayçiçeğinde 600 kg/dekara, pancarda 9 ton/dekara ulaşılması gerekmektedir. Bu rakamların üzerine de çıkılabilir. Türkiye'de tarımın verimliliğini sınırlayan faktör su ve sulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Mısır kaç ayda kurur?

Mısır örneklerinin, kuruma eğrisi incelendiğinde kuruma süreleri doğal ortamda günes altında taneli olarak kurutmada ortalama olarak 55 gün sürerken gölgede kurutmada ortalama olarak 65 gün olarak tespit edilmistir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikerisim.nku.edu.tr

Mısırda sulama ne zaman kesilir?

Sadullah Dinkul Sadullah Bey, danenin süt çizgisi %30'a ulaştığında yani süt kısmı daha az olduğunda son sulamayı yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

1 dönüm araziden ne kadar mısır çıkar?

Toprak isteği bakımından derin yapılı, tın, mili tın ve killi tın topraklarda iyi bir kök gelişmesi göstererek bir dekarlık alanda (1000 m2) yüksek dane verimi (1400-1800 kg) almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: babaeskitb.org.tr

Mısır kaç derece soğuğa dayanır?

Sıcaklığın 30 dereceyi aşmasıyla önce gelişimde yavaşlama ve ardından çimlerde ölüm gözlemlenir. Bununla birlikte sıcaklık 9 derecenin de altına düşmemelidir. Mısır üretimi için en ideal sıcaklık aralığı, 24 ile 32 derece arasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Mısır yılda kaç kez sulanır?

Sulama suyunun mevcudiyetine bağlı olarak çiftçi, mısır yetiştirme mevsimi boyunca 3 ila 9 (veya hafif topraklar için 11'e kadar) sulama seansı uygulayabilir. Toprağın su içeriğini iyileştirmek ve tohumların çimlenmesine yardımcı olmak için ekimden önce veya hemen sonra ilk sulamanın uygulanması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Mısır neden kurur?

Kurutmanın amacı; Tahıl üretim verimliliğini arttırmak, ekim alanlarından daha fazla yararlanmak, hasat sonrasında yüksek nem oranına sahip tahılın bozulmadan uzun süre saklanabilmesi için, küf ve çürümeden meydana gelen kayıplarla, zararlı böceklerin etkilerini azaltmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abptds.com

Mısır güneşi sever mi?

Sıcağı, güneşi seviyor. O harika tatlı, türlü şekilde değerlendirebileceğiniz mısırlarını da yazın veriyor. Ama hasat almak için işe bahar aylarında başlamak gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sineksekiz.com

1 dönüme ne kadar su verilir?

Örneğin 12 L/s veya 43.2 m3/ saat gibi. dondan son don tarihine kadar geçen periyottur. kilogram (litre) olarak verilen sudur. Bir m2 alana 67 mm su vermek için 67 kg, bir dekara ise 67.000 kg (67m3) su vermek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mku.edu.tr

En verimli mısır tohumu hangisi?

Silajlık Mısır Tohumu

Güçlü ve sağlıklı kök – gövde yapısı sayesinde hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans göstererek verimli sonuçlar sunar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edafik.com

Mısır'a kaç kilo gübre atılır?

Gübreleme ; Mısır ekilecek toprakta organik madde seviyesi iyi olmalıdır. Ekimle birlikte dekara 50 kg. 15-15-15 kompoze gübre verilmelidir. Birinci çapayla birlikte dekara 20 kg. üre verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Mısırın olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Mısır bitkisi hasat zamanı geldiğinde bitkinin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengileşir. Danelik ürün için mısırda hasat zamanının geldiği koçan kavuzlarının kuruyup, danenin sertleşip normal görünen rengini alması, danenin sömeğe bağlandığı yerde siyah noktanın oluşması ile anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dekalb.com.tr

Danelik mısır kaç günde hasat edilir?

Havaların sıcak veya yağışlı gitmesine ve çeşidin erkenciliğine bağlı olarak çiçeklenmeden 45 ile 55 gün sonra hasat olumuna gelir. Hasat olumuna geldiğinde bitkilerin sap, yaprak ve tablaları tamamen kuruyup kahverengine dönüşür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imecemobil.com.tr

Mısır ara çapası ne zaman yapılır?

Mısırda ilk çapalama bitki boyunun 12–15 cm olduğu dönemde, ikinci çapalama ise bitki boyunun 30–35 cm olduğu dönemde yapılmalıdır. Mısırda sıra arası ve sıra üzeri çapalanmalıdır. Sıra üzeri çapalamanın daha kolay olması amacıyla sıra aralarının sıra arası çapalama makineleri ile çapalanması faydalı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Mısır'a şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Mısır taban gübresi hangisi?

çok zengin ise 20-20-0 kompoze veya DAP gübresi de Taban Gübre olarak kullanılabilir. Mısır bitkisinin azot ihtiyacının fazla olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33 N amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT