Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin uyarılıp yayılma ve kalınlaşma olasılığı çok yüksektir.
Ayva tüyleri jilet gibi yöntemlerle alınmamalı. Bunun nedeni; ayva tüylerinin jilet, tüy dökücü krem gibi yöntemlerle alınması tüylerinizin kalınlaşmasına ve çoğalmasına olanak tanıyabilir.
Hirsutizm olarak adlandırılan hormonal bozukluk; yüzde ve vücutta aşırı tüy çıkmasına sebep olmaktadır. Hirsutizm, kadınlardaki androjen hormonunun fazla salgılanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Hirsutizm sorunu yaşayan kadınlarda, vücuttaki ayva tüylerin yerinde sert ve koyu renkli tüyler çıkmaktadır.
Size Buz Lazer epilasyon yaptırmanızı öneririz, Buz Lazer epilasyon ayva tüylerinde tetiklenme yapmaz ve ayva tüyleri gibi ince tüylerde de etkilidir.
Günümüzde ayva tüyleri için tercih edilen en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Buz Lazer, diğer lazer yöntemlerinin göremediği daha ince ve açık renk tüyleri de görebilmektedir. Bu yüzden yüz için en uygun epilasyon yöntemidir.
İlgili 36 soru bulundu
Derimizde ayva tüyü olarak bilinen ince, açık renkli ve deriye yatık şekilde bulunan kıllara vellüs tüyleri denilmektedir. Bu anormal bir durum değildir. Bu tüyler özellikle favori bölgesinde bulunurlar. Ergenlik ile birlikte doğal olarak kıllanma olur, birkaç yıl boyunca ilerler ve sonrasında sabit kalır.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir. Patentli soğutma sistemi sayesinde ağrısız bir lazer epilasyona olanak tanır.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin tetiklenmemesi için de uygun dalga boyuna sahip cihazlar kullanılmalıdır.
Lanugo, bebeklerdeki ayva tüyü olarak da bilinen tüylerdir. Lanugo tüyleri hamilelikte başlar ve doğumdan en geç 4 ay sonrasına kadar tamamen dökülür.
Vellus tüyleri
terminal kılların aksine vellus tüylerinin köklerinde yağ bezesi yoktur. Terminal kıllar gibi Vellus kıllarıda vucut tüylerindendir. Gelişimi doğumla birlikte başlayan Vellus tüyleri kişinin ergenlik döneminin başladığı süreyede kadar renk ve yapı olarak değişmezler.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
Yüzünüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız seçeceğiniz en etkili yöntem lazer epilasyon olacaktır. Yüze lazer epilasyon, kısa sürer, büyük bir acı ve ağrıya neden olmaz. Uygulama öncesinde yüz bölgesindeki tüyler kısaltılır, uygulama bölgesine jel sürülür ve uygulamaya başlanır.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz. Fakat soruda belirttiğin gibi jilet veya benzeri bir aletle yüzeyden kesim yapıldığında kıl kesildiği kısımdan büyümeye devam eder. Bu da bizlerde kalınlaştığı yönünde bir göz yanılgısı oluşturur.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Günümüzde tüylerden kurtulmak adına en yaygın kullanılan yöntemler, ağda ve epilasyondur. Ağda, tüyleri yapışkan malzemelerle almayı hedeflerken epilasyon ise epilatör yardımıyla kökünden çekmeyi hedefler.
Cildimizde bulunan çok ince ve açık renkli tüylerdir. Renkleri sarı veya beyaza yakındır. Kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşturmazlar.
Lazer epilasyonun temel prensibi budur. Bu prensipten yola çıkarak ortalama 8 seans yerine, 3-4 seans lazer epilasyon yaptırarak tüylerinizi inceltebilirsiniz. Ortalama 3-4 seans sonra jiletin kalınlaştırdığı tüylerde incelme sağlamış olursunuz. Buz Lazer, tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir.
Doğru yapılan keşifler sayesinde ince, ayva tüylerden kurtulmak mümkündür. Ağda, sir, cımbız, tüy dökücü tüyü kökünden çeker, kırar.
Kişinin vücudunda bulunan kıl yapısına göre değişiklik gösterse de genel olarak 5-6 seansta vücuttaki istenmeyen kıllardan kurtulmak olanaklı hale gelmektedir.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Cımbız, bu konuda başvurabileceğiniz en basit yöntemlerden bir tanesi olabilir fakat daha sonrasında tekrar uzayabileceğini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Eğer söz ettiğimizden daha yoğun kıllanma yaşıyorsanız altında yatan herhangi bir sağlık sorununa karşı doktora muayene olmanızı tavsiye ederiz.
Yanak, çene, kaş ve dudak çevresinde bulunan kılların alınması için farklı araçlar kullanılabilir. Ağda bantları, epilasyon, lazer, tüy dökücü krem, ip, yakma, ağartma ya da elektroliz bu yöntemler olarak listelenebilir. Yüze ağda yaparken alerjinizin olup olmadığını bilmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri