Süt, içerisindeki kalsiyum sayesinde tıpkı insanlar için olduğu gibi bitkiler içinde koruyucu ve besleyicidir. Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yaprak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz.
Domateslerinizi korumak için birinci tercihiniz süt olmalı. Özellikle yağsız süt kullanmalısınız. Bir ölçü yağsız süte 10 ölçü su karıştırarak hazırlayacağınız domatese özel karışımınızı 2 haftada bir kullanmanızı öneririz.
Yoğurt en iyi gübre
Evet yanlış duymadınız, yoğurt kullanabilirsiniz. Tabanına ekleyeceğiniz bir kaşık yoğurt, bitkinizi organik asitlerle zenginleştirmenizi sağlayacak. Bu şekilde de eski canlılığını geri kazanacak.
Süt veya Ayran
Ayrıca günlük olarak evlerde kullanıldığı için bulması ve kullanması kolay ürünlerdir. Sütü gübre olarak kullanmak yerine, boş bir süt kartonu suyla doldurulmalı ve etrafta gezdirilmeli, bu da sütün tortularını suya aktaracaktır. Sütlü su daha sonra orkideleri sulamak için kullanılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Bahçe ve bitkilerinize düzenli olarak yağlı süt verirseniz kene, fidan biti ve yaprak biti gibi böceklerden kurtulabilirsiniz. Bahçe alet ve edevatlarınızı dezenfekte etmek için kimyasal ve pahalı sıvılar kullanmak yerine sütün antiseptik özelliğinden yararlanarak temizleyebilirsiniz.
Orkide bitkileri yaklaşık yüzde elli ila yetmiş nemde yeterli neme ihtiyaç duyar. Doğru nem oranını ayarlamanın yolu bitkinizi altı çakıl taşları ve su ile dolu bir saksıya koymak. Bitkinizi ortalama haftada bir gübrelemek yeterli olacaktır. Orkideler için az gübreleme daha verimlidir.
Çiçek coşturan kuru maya ile de yapılabilir. Kuru maya hemen her evde bulunan bir malzemedir. Evde olmasa bile uygun fiyatıyla marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Hamur işlerinin olmazsa olmazı kuru maya, bitki ve çiçeklerin kısa süre içerisinde canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
8) Sarımsaklı Su
Sarımsaklı suyu, tüm bitkileriniz için kullanın. Sarımsaklı su sayesinde bitkiler böceklenmekten uzak kalacak ve daha canlı şekilde büyüyecektir.
Limon Kabuğu Güçlü Bitkilerin Sırrı
C Vitamini deposu limonun kabuklarını küçük küçük kestikten sonra ağaç yaprakları ile kompost ederek bitkilerinizin toprağına ekleyebilir, böylece bitkinizin daha güçlü ve hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.
Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.
Domatesler, ceviz büyüklüğüne gelene kadar sulama yapılmaz. Ardından gelen büyüme süresince ise gelişimi için sulamaya önem verilmelidir. Yağışlı iklimlerde ekim yapıldıysa iki üç kez sulama yeterli olacaktır. Hasat zamanı ise domateste verim elde edilmesi için kuru ve serin havalar tercih edilmelidir.
Çocuklarınız ve siz güvenle tüketebilirsiniz.
Maden suyu özellikle salon bitkilerinde kullanıldığında çiçeklere fayda sağlar. Fakat önemli bir detay var. Soda değil maden suyu! İki ayda bir sularken çiçeklerine maden suyu koymak, çiçek köklerinize faydalı mineraller ile beslemek konusunda fayda sağlayacaktır.
- İnek sütünün keçi sütünden daha sütünden 5 kat daha fazla vitamin B-12 ve 10 kat daha fazla folik asit içeriyor. - Keçi sütü inek sütünden daha fazla kalsiyum, %25 daha fazla vitamin B-6 içeriyor.
Ben orkidelerim için her sulamada HB-101 kullanıyorum. Çiçekli çiçeksiz fark etmez tüm bitkilerde kullanılır ve bitkinin kök gövde gelişimini destekler, çiçeklenmeye teşvik eder.
ŞEKER. 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.
Kuru maya çiçeklere faydası azot ve potasyum gibi elementler toprakla buluşup bitki gelişimine olumlu katkılar sağlıyor. Bitkilerinizin kök gelişimini hızlandırıyor.
Birçok tek yıllık bitki tohuma kaçtığında solar ve ölür. Bu bitkilerin bütün yaz boyunca çiçek açmalarını sağlamak için başparmak ve işaret parmağınızla onları düzenli bir şekilde ayıklayın, hemen tohum kesesinin üzerindeki çiçek başını budayın. Daha sert gövdeli bitkiler için mutfak veya çiçek makası kullanın.
Yılbaşı çiçeği, kalanşo, orkide, yaprak güzeli, para çiçeği, küpe çiçeği, barış çiçeği gibi istediğiniz tüm bitkilere bu besin takviyesini uygulayabilirsiniz.
Orkidenin bulunduğu ortamda nem oranı %40'ın altına inmemeli ve nem oranı %70'i geçmemelidir. Orkideniz soğukta kalırsa çiçek açmayacaktır, geceleri 10 derecenin altında sıcaklığa maruz kalmamalı gündüz ise 26 dereceyi geçmemesinde fayda vardır. Işık görmeyen orkideniz hiç bir zaman çiçek açmayacaktır!
Eğer sebzeleri haşladıktan sonra kalan suyu da herhangi bir yemek tarifi için kullanmayacaksanız orkideniz için iyi bir besin kaynağı olacaktır. Patatesler kendin yap için mükemmel bir gübredir. Öte yandan patates, çok yüksek bir potasyum konsantrasyonuna ve ayrıca eser miktarda fosfora sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri