Süt ve yoğurda pekmez katılarak tatlandırmanın, kalori değerlerini biraz arttırma dışında sağlık açısından bir sakıncası yoktur. Bazı bireyle sütü tek başına içmek yerine biraz tatlandırarak içmeyi tercih ederler.
Pekmez, demir içeriği yönünden oldukça zengindir. Pekmez türleri arasından keçiboynuzu ve dut pekmezi 6 aydan sonra beslenme düzeninde bulundurulabilir. Bebeklere pekmez verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise süt ile birlikte verilmemesidir. Çünkü süt ile verilen pekmez vücut tarafından iyi emilmez.
Pekmezli süt, kalori oranını arttıracağından kilo alımına neden olabilir. Pekmezin iştah açıcı özelliğinin bulunması da kilo alımına sebep olur.
SÜT, TAHİN VE PEKMEZ KARIŞIMININ TARİFİ
1 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı tahini, 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmezi karıştırın. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz süt, tahin ve pekmez karışımı, kanser başta olmak üzere tam 40 hastalıktan koruyor.
"1 bardak süte 1 tatlı kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmezi karıştırarak elde edeceğiniz bu içecek sizi tam 40 hastalıktan koruyacaktır" diyen Doç.
İlgili 30 soru bulundu
Pekmezli süt kemik güçlendirici ve kan şekerini düzenleyici içeceklerden biridir. Kalsiyum bakımından zengin olan sütün içerisine katılan pekmez, vücudun demir ihtiyacını karşılayan besinlerden biridir. Kansızlık problemleri yaşayan kişiler düzenli pekmezli süt tüketerek bu sorunların önüne geçmektedir.
Pekmezli süt, kemikleri güçlendirir ve kan şekerini düzenler. Vücudun demir ihtiyacını karşılar. Düzenli tüketildiği takdirde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kalp atışlarını düzenleyerek kalp ritim bozukluğunu önler.
Pekmezli sütün sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Düzenli tüketim sonucunda kişilerde kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Kalp atışlarını düzenleyerek kalp ritim bozukluğunu önler. Kalp sıkışmaları gibi problemler için tedavi oluşturmaktadır.
Her Derde Deva Tatlı Şurup: Pekmez
Soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrıları gibi rahatsızlıklarda gırtlak kısmını yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi bulunan pekmez besin değeri bakımından çılgın bir enerji kaynağı ve kanser düşmanıdır.
Kalp ve damar hastalıklarından koruyucu etkileri yüksektir. Öksürüğe ve özellikle bronşite iyi gelen bir şifa kaynağıdır. Çocuklar için genellikle sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilmesi önerilirken, yetişkinler için ise sabah-akşam bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
Gece yatmadan önce pekmez içildiği takdirde vücut direnci artacaktır. Bağışıklığı da güçlendiren pekmez kilo verilmesine yardımcı olacaktır. İltihabı da söken pekmez genellikle kan basıncını dengelemesi ile bilinir. Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır.
Yapılan araştırmalarda yatmadan önce içilen sütten alınan kalsiyumun kemik erimesini önlediği kanıtlanmıştır. 2. Sütte bulunan bolca kalsiyum, uykuya dalmakta zorlananlar için sihirli bir iksir görevi görmektedir. Yatmadan önce süt içerek uykuya kolayca dalar daha iyi dinlenmiş olarak uyanmanızı garantilemiş olursunuz.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir. Birkaç hafta düzenli tüketildiğinde özellikle kilo almakta zorlanan kişilere kilo aldıran pekmezin tüketildiği miktar çok önemlidir.
Pekmez çeşitleri, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Ancak uzmanlar kalsiyum ve demir yüklü besin maddelerinin birlikte tüketilmesi durumunda vücuda bir katkı sağlamadan vücuttan atıldığını söylüyor. Bu durumda demir yüklü pekmezle kalsiyum deposu yoğurt bir araya geldiğinde vücuda hiçbir fayda sağlamıyor.
Gece Uyumadan Önce Süt İçmenin Faydaları
Kalsiyum ve mineral açısından zengin bir besin olan süt, en doğal haliyle evimizde konuk olmaya devam ediyor. Uzmanlara göre 1 yaşından sonra ölçülü, 2 yaşından sonra düzenli olarak süt içen çocukların kas ve kemik gelişimi oldukça sağlıklı şekilde ilerliyor.
Keçiboynuzu pekmezi: Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Tereyağlı pekmez öksürük ve balgam söktürücü denilince akla ilk gelen bitkisel reçetelerdendir.
Eğer tatlı yeme isteğinizi bastırmaya ihtiyaç duyarsanız pekmez ve limon suyunu içme suyuna karıştırmadan, doğrudan tüketebilirsiniz. 2 yemek kaşığı pekmezin içine yarım limonun suyunu karıştırıp tüketmeniz yeterli.
Sağlıklı yetişkin kişilerin pekmezi her sabah 1 veya 2 çorba kaşığı içmesi yeterlidir. Çeşitli rahatsızlıklarda kullanımı ise genellikle kür halinde olmaktadır. Örneğin; kansızlık sorunu yaşayanlarda 2 yemek kaşığı sabah kahvaltıdan önce, 1 yemek kaşığı akşam yemeğinden önce olarak kullanılmaktadır.
Örneğin sütün içine meyve karıştırmak bir yöntem olabilir. Ayrıca çocuklar bisküvi ve mısır gevreği ile süte bayılırlar. Süte şeker karıştırılması tercih edilmiyor. Ancak başka türlü tüketmek mümkün olmuyorsa süte az miktarda şeker eklenebilir.
Tahin genelde kış aylarında üşümeyi engellediği ve soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıklardan koruduğu için tüketilir. Geleneksek olarak pekmezle karıştırılarak tüketilen tahini süte de karıştırabilirsiniz. Tatlandırmak için pekmez ya da bal kullanabilirsiniz.
Pekmezli yoğurt kalsiyum açısından en zengin olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan pekmez ise kan ve demir oranının yükselmesini sağlar. Kemik gelişimi için önerilen pekmezli yoğurt aynı zamanda günlük enerji ihtiyacının da karşılanmasına destek sağlar.
Bala ya da süte alerjiniz yoksa her gün 1 bardak ballı sütü gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Tatlı isteğini bastıran bu içecek aynı zamanda vücut ve zihin sağlığınız için de oldukça faydalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri