İçeriğinde bol miktarda A,B,C vitaminleri ile fosfor, magnezyum, demir, potasyum ve manganez gibi mineralleri içeren süt mısır zengin bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor. Protein, doymamış yağ ve sodyum açısından da zengin olan süt mısır vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kaynaklar için ideal bir lezzet.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir.
İlgili 20 soru bulundu
Bunun yanında bu özelliği yardımıyla kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırarak dışkının dışarı atılmasını kolaylaştırır ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Mısır kabızlık, hemoroid sorunları ve kolon kanserini önleme noktasında sağlığımıza ciddi anlamda katkıda bulunabilir.
Mısır, B12 Vitamini bakımından zengindir, folik asit ve demir vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
– Kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gereken bir yiyecektir. – Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
Süt mısırın bilinen en büyük zararlarından birisi aşırı tüketilmesi halinde ishale neden olması. İshal gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız hazmedilmesi zor bir besin olan süt mısırı aşırı miktarlarda tüketmekten kaçınmanız gerekiyor. 1 koçan haşlanmış mısır yaklaşık olarak 2 dilim ekmeğe denk geliyor.
Haşlanmış mısır tüketimi, kan şekerini yükseltmektedir. Bu sebeple haşlanmış mısırın fazla tüketimi diyabet hastalarına oldukça rahatsızlık verebilmektedir.
Bazı çalışmalara göre yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren gıdalar yüksek tansiyon ile ilişkilidir. Yüksek fruktozlu mısır şurubu günümüzde hazır tatlılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Diyabet hastaları üzerinde yapılan çalışmalarda da şekerli besinlerin tansiyonu arttırdığına dair kanıtlar elde edilmiştir.
Süt mısırı mevsiminde taze ve doğru pişirme tekniği kullanarak bireylerin rahatlıkla tüketileceği bir gıda maddesidir. Ancak süt mısırın soslu olarak tüketilmesi ve fazla tuzlu tüketilmesi kilo alımına sebep olabilmektedir.
Mısır, içerisinde bol miktarda potasyum ve ayrıca kalsiyum, demir, protein, sodyum, B 6 ve B 12 vitaminlerini içermektedir.
Mısır anasonu, gastrite iyi gelen doğal bir asit karşıtı yiyecektir. Mide mukus zarındaki asit ve asit fazlalığını gidermeye yardımcı olur ve rahatlama sağlar. Hazımsızlık, mide bulantısı ve şişkinliğe iyi gelir.
İçeriğinde bol miktarda bulunan lif kaynağı sayesinde sizi zinde tutar. Doğal bir iltihap sökücüdür. İdrar yolunda meydana gelen enfeksiyonları temizler. Kansızlık problemine iyi gelir.
Seçtiğiniz mısırların taneleri iri ve dolgunsa aynı zamanda üzerlerine baskı uyguladığınızda hemen parçalanıyorsa mısır taze ve süt mısırdır. Eğer mısırlar buruşuk ve sert taneli ise almayın. Bu tarz mısırlar hem geç pişer hem de çok lezzetli olmaz.
Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Maalesef doktorlarımız insanlara bir taraftan kan sulandırıcı verirken diğer taraftan beslenme piramidinde mısır, mısırözü yağı önerebiliyor. Biz inanın kan pıhtılaştırmak için bire bir olan mısırı yiyenleri anlamakta zorluk çekiyoruz. Sanıyorum zeytinin ve ev turşusunun yararını bilmeyen artık kalmadı.
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
Mısır lif içeriği fazla bir gıda olduğundan hemoroit ve kabızlık sorunlarına da iyi gelmektedir. Anemi riskini azaltır ve büyüme konusunda yardımcıdır. Kalbi destekler, kalp hastalıklarını önler. Günlük enerji miktarının artmasına yardımcı olur.
Bazı besinler B12 vitamini açısından zengindir. Başta ciğer olmak üzere kırmızı et, balık (özellikle uskumru), süt, peynir, yoğurt, kefir, yumurta (özellikle yumurta sarısı), midye-istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri, beyin böbrek gibi sakatat türleri bol miktarda B12 vitamini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri