Sütaş Çiftliği'nin taptaze sütlerinden, Sütaş ustalığı ve uzmanlığı ile özel süzme tekniği (ultrafiltrasyon yöntemi) adı verilen üretim teknolojisiyle üretilen Sütaş Süzme, sütün içindeki kaliteli proteinleri, kalsiyum ve diğer kıymetli mineralleri koruyarak yüksek besin değeri sunar.
Süzme peynir üretiminde; konsantre edilmiş peynir sütü ambalajlara doldurulur ve ambalajların içide mayalanır. Mayalama sonunda inkübasyon işlemine geçilir. İnkübasyonu biten süzme peynir tuzlama ve kapak kapatması yapılarak soğuk hava deposuna alınır.
Süzme peynir, genellikle sütün çeşitli tekniklerle yoğunlaştırılan sütün içine maya eklenip tuzlanması ve ardından bir süre olgunlaştırılması ile üretilmektedir.
Yumuşak bir yapısı olan süzme peynir dilimlenebildiği gibi sürülmesi de mümkündür. Ayrıca hem yumuşak yapısı hem de nötr tadı ile yaşlı ve çocuklar da dahil geniş bir tüketici kitlesine hitap eder. İçindekiler: Pastörize inek sütü, peynir mayası, peynir kültürü, tuz.
Kuru maddedeki süt yağı oranı en az %25'tir. Katkı maddesi içermez. Yarım Yağlı Taze Beyaz Peynir.
İlgili 23 soru bulundu
Pastörize inek sütü, peynir kültürü, peynir mayası, sofra tuzu. Kuru maddedeki süt yağı oranı en az %45'tir. Katkı maddesi içermez.
Sütaş Beyaz Peynir, sadece süt, peynir mayası, peynir kültürü ve sofra tuzu içerir. Hiçbir katkı maddesi içermez. Sütaş Çiftliğinin taptaze sütleri tüm analizleri yapıldıktan sonra pastörize edilir. Yani 12 saniyede hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutur.
Sütaş Çiftliği'nin taptaze sütlerinden, Sütaş ustalığı ve uzmanlığı ile özel süzme tekniği (ultrafiltrasyon yöntemi) adı verilen üretim teknolojisiyle üretilen Sütaş Süzme, sütün içindeki kaliteli proteinleri, kalsiyum ve diğer kıymetli mineralleri koruyarak yüksek besin değeri sunar.
Top Peynirde Muratbey açık ara lider!
Tüketicilere en sevdikleri top peynir markası sorulduğunda Muratbey'in yüzde 36,8'le zirvede yer aldığını görüyoruz. Muratbey'i yüzde 17,2'yle Ekici takip ederken üçüncülük markasız peynirlerin oluyor.
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
Beyaz peynirle süzme peynir aynı mı? [9] Süzme peynirin içerdiği su miktarı yüksek olduğundan beyaz peynire göre yağ içeriği daha düşüktür ve süzme peynirin içerdiği tuz miktarı da beyaz peynire oranla daha düşük olabilmektedir.
Beyaz peynire göre su oranı daha az olan yoğun kıvamlı süzme peynir kalori ve besin değerleri açısından diyet menülerinde tercih edilebilir. Ara öğünlerde de salatalarla ya da yağsız söğüş yanında da tüketilebileceği gibi protein değerleri sayesinde günlük et ihtiyacı süzme peynir tüketimine göre düşürülebilir.
Süzme peynir yıkanır mı? Beyaz peynir ve Burgu dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar. Peynirler derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir.
[9] Süzme peynirin içerdiği su miktarı yüksek olduğundan beyaz peynire göre yağ içeriği daha düşüktür ve süzme peynirin içerdiği tuz miktarı da beyaz peynire oranla daha düşük olabilmektedir.
Geleneksel olarak labne üretimi, tam yağlı yoğurttan istenilen katı kıvama gelene kadar süzülmesiyle elde edilmektedir. Bu süzme işlemi evlerde ince bir bez yardımıyla yapılmaktadır. Bu yüzden evlerde labne yapımı yaygın durumdadır.
Süzme peynir yağ oranı da oldukça az olduğu için formunu korumak isteyenler için idealdir.
Peynir birçok vitamin bakımından zengin olduğundan bahsetmiştik. A,C,D,E ve K vitaminleri bulundurarak insan vücudundaki ihtiyaçları karşılar. Bunun dışında B12 ve B6 vitaminleri de içerdiği için organizmaların sağlığı için faydalıdır. Peynir beyinden kemik sağlığına kadar insan vücuduna birçok faydası mevcuttur.
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir. Kısmen veya tamamen yağı alınmış yahut içine manda sütü karıştırılmış sütle yapılan kelle peynirleri hem renksiz, hem sert, hem de lezzetsiz ve ekşimtırak olur.
Peynirin olgunlaştırılmadan tüketilmesi ise sağlık açısından birçok soruna sebep olmaktadır. Bu sebeple olgunlaştırılmamış peynir tüketiminden kaçınılmalı ve sağlık açısından olgunlaştırılmış peynir tüketilmelidir.
Peynir, dünyanın hemen hemen her yerinde, değişik tür sütlerden yapılan bir süt ürünüdür. Peynir, genel olarak, sütün pıhtılaştırılması, pıhtıdan peyniraltı suyunun ayrılması, daha sonra da pıhtının değişik şekillerde işlenmesiyle elde edilmektedir.
Süzme peynir içerisinde: Pastörize inek sütü, peynir kültürü, peynir mayası, tuz bulunur.
Beş kilo sütten bir kilo peynir elde edilir. Kısmen veya tamamen yağı alınmış yahut içine manda sütü karıştırılmış sütle yapılan kelle peynirleri hem renksiz, hem sert, hem de lezzetsiz ve ekşimtırak olur.
Kahvaltı sofralarının sevilerek tüketilen besinlerinden biri olan süzme peynir kendine özgü tadıyla ağızlarda erir.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri