Her gün 1 bardak süte eklediğiniz bir diş sarımsak astım sorunununa oldukça iyi gelecektir. Bir günde 3 bardak içilen sarımsaklı süt zaturre hastalığının geçmesine yardımcı olur. Vücudunuzdan toksinleri atmak için sarımsak oldukça faydalı bir besin kaynağı. Sütle karıştığında ise bu faydalar iki katına çıkıyor.
Sarımsaklı süt kalp ve damar sağlığı için birebirdir. Pıhtı oluşumunu engeller ve kötü LDL kolesterolünü azaltır. Bu karışım eğer az yağlı süt ile yapılırsa daha etkili olur.
Sarımsakları iri parçalar halinde sütün içine doğrayın. Ardından orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmaya başlayın. Sarımsaklı süt kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir kenarda soğutun. Sarımsaklı süt ılındıktan sonra tüketebilirsiniz.
Bunun için, sarımsak sütü mümkün olduğunca sıcak ve tercihen gece yatmadan önce tüketilmelidir. Sarımsaklı süt kadın ve erkeklerde doğurganlığı artırır. Kilo vermek için bir diyet ve egzersiz rutini uygulamayı planlıyorsanız, sarımsak sütü amacınıza ulaşmanız için oldukça destekleyici bir içecek olabilir.
Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler. 3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için.
İlgili 35 soru bulundu
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
Bal ve zencefil karıştırılıp bu karışımdan dolu dolu bir tatlı kaşığı bir bardak süte eklenir. Sabah akşam bir bardak içilir. Süte eklemeden tüketmek isterseniz daha etkili oluyor. Onun da 1 tatlı kaşığı yatmadan ve zencefil tadını alarak tüketilmesi gerekiyor.
Sarımsağı çiğ halde yutmak, yağının mikroorganizmalar üzerinde etki göstererek antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Sarımsağın bu antiseptik işlevi, grip ve nezle gibi soğuk havaya bağlı olarak meydana gelen hastalıkların önüne geçer.
Sarımsaklı süt kaç gün içilmeli? Bunun için, sarımsak sütünü üç dört saat kadar bekletin ve bu şekilde on gün üst üste, boş mideye için. Bu içecek kötü LDL kolesterolü azaltır ve pıhtı oluşumunu durdurur, bu nedenle kalp sağlığı çok daha iyi olur.
Süt ve sarımsak birlikte tüketildiğinde kötü kolesterolü düşürerek kolesterolün dengelenmesini sağlar. Ayrıca pıhtı oluşumunu engelleyerek kötü kolesterolü azaltır.
Birkaç diş sarımsağı suda kaynatıp içmek, grip hastalığının tedavisinde etkilidir. Terletici etkisi ile ateşin düşürülmesine ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Süt ve sarımsak birlikte tüketildiklerinde kuru öksürük, astım, zatürre ve akciğer sorunları ve diğer solunum sistemi hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir.
Soğuk algınlığının belirtisi olan öksürük, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliyor. Hava yollarınız balgam ya da tahriş edici maddeler tarafından tıkandığında, vücudunuz onları dışarı atmaya çalışarak öksürerek tepki verir. Öksürüğü durdurmak için sarımsaklı süt içmeyi deneyebilirsiniz.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Süt ile mukus arasında bir bağlantı olduğu bilgisine sahip olanlar daha fazla tıkanma şikayetinde bulunmuş, ama burun salgılarında herhangi bir artış kaydedilmemişti. Süt içenlerin mukus salgısında bir artış olmamıştı. Yani süt ürünleri ile mukus salgısı arasında doğrudan bir bağa işaret eden güçlü veriler bulunmuyor.
5 -6 diş doğal olduğuna inandığımız sarımsağı iyice ezin ve macun haline getirin. Ardından üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyun. Biraz dinlendirin. Bu aşamaların ardından, karışımızın kullanım için hazır olacaktır.
- Bu iki besinde kanın pıhtılaşmasını önler. Özellikle tromboz ve varislerin oluşumunu engeller. İçerdikleri sülfür maddesi vücuttaki kan akışını dengeler. - Kalp sağlığını kötü etkileyen yüksek tansiyon rahatsızlığı içinde kan akışının dengede olması gerekir.
Sütün mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırdığı da bilinen faydaları arasındadır. İshalin geçmesinde de etkili olmaktadır. Vücutta oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.
Sarımsak içeriğinde bulundurduğu quercetin adlı madde sayesinde akciğerlerde meydana gelen iltihapları önlemede bununla birlikte de bronşite oldukça iyi gelmektedir.
Bol su içmek başta olmak üzere bol sıvı içilmesi gerekir. Bunların dışında; boğaz spreyleri ve pastiller de gıcıklanma hissini hafifletir. Aynı zamanda bitkisel çaylar ve kürler ile de tedavi edilebilir. Örneğin; gargara yöntemi, adaçayı, bal ve tarçın karışımı, zencefil ve bal yöntemi ile tedavi edilebilir.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş, burundaki sekresyonları incelterek öksürüğün hafiflemesine katkı sağlar. Sıcak duş hem soğuk algınlığı hem de alerjilerden kaynaklanan öksürükte etkili olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri