Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Tencereye 3 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı ve 1 dolu yemek kaşığı unu çırpıcıyla sürekli karıştırarak ekliyoruz. 2 su bardağı suyu da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. Suyu süzülen haşlanmış buğdayı da ekleyip çırpıcıyla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
İlgili 32 soru bulundu
Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz. Sütünü ekledikten sonra çorbayı yalnızca bir taşım kaynatmanız yeterli olacaktır. Gereğinden fazla kaynatırsanız süt kesilebilir. Sütün kesilme ihtimalini düşürmek için tuzunu da çorbanın altını kapattıktan sonra ekleyin.
Çorbanın kesilmesinin başlıca sebeplerinden biri malzemelerin taze olmayışı olabiliyor. Yoğurt ekşimişse, un bozulmuşsa, kullandığınız yumurta taze değilse böyle durumlar yaşamanız siz ne kadar dikkat ederseniz edin olacaktır. İkinci aşama ise malzemeleri düzgün karıştırmadan içerisine eklemeye çalışmak.
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz.
Çorbaları yüksek ateşte pişiriyorsunuz
Zira çorba ateşte yavaş yavaş pişerken içindeki malzemeler birbiriyle daha uzun sürede özleşir ve lezzetin tamamının içinde kalmasını sağlar. Aksi takdirde lezzetsiz bir çorba elde edersiniz.
Soğuk sütü ekleyebilirsiniz, dilerseniz çorbayı aldıktan sonra sütü ekleyip karıştırıp servis edebilirsiniz.
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Bu çorbada en önemli nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Yoğurt ısınıp biraz kaynayacak gibi olacağı zaman üzerine kettılda kaynattığımız suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Pirinçleri güzelce yıkayıp tencereye alıyor ve karıştırıyoruz. Artık karıştırmaya gerek yok. Orta ateşte pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar çorba pişsin.
Ancak terbiye yaparken terbiyesi kesilebiliyor ya da içerisinde yumurta olmadan da terbiye yapılabiliyor. Süt ya da yoğurtla hazırlayabileceğiniz enfes terbiyeler hazırlayabilirsiniz.
Çorbanın tadı ve kıvamını ise terbiye destekler. Çorba terbiyesi çeşitli şekillerde yapılabilir. Yapılışı: Porselen bir kasede yumurta sarısıyla süt çırpılır, üzerine sıcak çorbadan bir kaşık ilave edilerek tekrar karıştırılır ve hepsi çorbaya ilave edilir.
Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın. Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin. Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır. Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Parçalanan etler, tavuk suyunun içine konur. Un, yumurta sarısı, limon suyu ve biraz suyla çırpılır. Tavuk suyunun içine ilave edilerek, kaynayana dek pişirilir. Piştikten sonra tabaklara alınır.
Nişasta içerikli malzemeler kadar doğrudan nişasta ya da un eklemek de çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yoludur. Özellikle el blender'ınız yoksa, unu tereyağında ya da yağda kavurup elde edeceğiniz meyaneyi çorbaya ekleyerek koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Yumurta beyazı çorbaya konur mu? Yumurta tat ve kokusu olmaması için beyazı kullanılmaz. Un ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırılır.
Kremanın kesilmemesi için ne yapmalı? Püf Noktası: Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz.
İçindeki pirinçle oldukça besleyici olan yumurtasız yoğurt çorbası, üstünde ve içindeki nane ile de öğünler için harika bir başlangıç oluyor. Yumurta alerjisi olana ya da yumurta kokuyor diyenlere muhteşem bir alternatif. En güzel sofralarınızın, içinizi ferahlatan çorbası olmak için sizi bekliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri