Harfler ise kup olarak adlandırılan göğüs büyüklüğünü belirler. En küçük kup A'dır. Kup büyüklüğü göğüs çevresi ve göğüs altı çevresi arasındaki farkı verir. Örneğin, 94 cm ve 79 cm = 15 cm.
Beden ve göğüs ölçüsü eşit oranda büyükse: B CUP. (Örneğin; Göğüs 90, beden ölçüsü 85 olduğunda "90 B" sütyen verilir.) Beden ölçüsünün göğüs ölçüsünden 1 beden darsa: C CUP. (Örneğin; Göğüs 90, beden ölçüsü 85 olduğunda "85 C" sütyen verilir.)
Sütyen ölçülerinin A, B veya C gibi harflerle belirtilen kısmı ise doğrudan meme büyüklüğünün derecesini gösterir; “kup” veya “kap” ölçüsü olarak bilinir. A en küçük meme hacmini işaret ederken, E en büyük meme hacmini belirtir.
A Cup en küçük, DD ve E Cup ise en büyük göğüsleri ifade eder. Standart beden B Cup'dır, ürün üzerinde Cup belirtilmemişse B dir. Örneğin 80B ile 80C sütyenlerde beden ölçüsü (sırt genişliği) aynıdır fakat göğüs büyüklüğü C cup sütyende biraz daha büyüktür.
Peki, sütyende harfler ne anlama gelir? 85B, 75D gibi ölçü birimleriyle karşımıza çıkan sütyen bedenlerindeki harfler ise sütyenin kap boyutunu belirtmek için kullanılır. A, B, C ve D harflerini sütyenlerde görmek mümkündür. Bu harfler içerisinde A en küçük kap, D ise en büyük kap olarak bilinmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Çapraz bedeni alabilirsin süslü 70c=75b=80a. 75a küçük 75c göğüs kısmından büyük olur çünkü a,b,c kup ölçüsü.
3. Sırt olcusuyle birlikte cup büyür. 75a ve 70b capraz bedenlerdir yani aynı meme ölçüsüne denk gelir.
Göğüslerin altından mezurayı geçirerek ilk ölçüm yapılır. Ölçülen değere 5 eklenir. Örnek olarak eğer mezura ölçümünde göğüslerin altı 70 cm çıktıysa buna 5 eklenir 75 değeri bulunur. Bu ölçüm sütyen bedenini verir.
A, en küçük kap bedeni olup bant boyuna göre farklı değerler alabilir. Sırasıyla büyükten küçüğe doğru A, B, C, D şeklinde ilerler. D beden en büyük kap değeridir ve göğüs ölçüsü büyüdükçe, bazı markalarda DD, DDD şeklinde bazı markalarda ise E (DD) ve F (DDD) şeklinde belirlenir.
Beden ölçüsünün göğüs ölçüsünden 1 beden dar olduğu hallerde C CUP olarak adlandırılır. (Örneğin; Göğüs 80, beden ölçüsü 75 olduğunda “75 C CUP” sütyen verilir.)
100 beden bir sütyende, A kap sahip olunabilecek en küçük kap ölçüsüdür. 70 bedende A kap 82-84 cm, 75 bedende A kap 87-89 cm, 80 bedende A kap 91-93 cm, 85 bedende A kap 97-99 cm, 90 bedende A kap 102-104 cm, 95 bedende A kap 107-109 cm, 100 bedende A kap 112-114 cm, 105 bedende A kap 117-119 cm göğüs çevresi ölçüsünü ...
Göründüğü kadar karmaşık değildir. A, B, C, D gibi harfler kap boyutlarını temsil eder. 32, 34, 36, 38 gibi sayılar ise size bant boyutunu söyler – bu, sütyenin vücudunuzun etrafında dolaşan kısmıdır. Başka bir deyişle, 34A, göğüslerinizin bir kap olduğu ve sütyeninizin 34 inç civarında olduğu anlamına gelir.
75 C , Vücudun ince zayıf ama göğüslerin iri demek.. C cup göğüsler beden olarak büyük sayılır..
Ardından, göğüslerinizin en dolgun olduğu noktayı bulun ve bu noktadan göğüs çevresini ölçün. Bu iki ölçüm arasındaki fark, cup ölçünüzü belirler. Örneğin, 1-2 cm fark A cup, 3-4 cm fark B cup, 5-6 cm fark C cup olarak kabul edilir. Sütyen ölçünüzü belirledikten sonra, doğru beden ölçüsünü bulmanız önemlidir.
Bunlar öncelikle göğüs altı ölçümü ile başlayarak sağlanır. Bunun üzerine 5 cm eklemek suretiyle belirlenir. Bu belirlemenin ardından ise ortaya çıkan ölçüye bağlı olarak A ve B ile C göğüs beden büyüklüğüne uygun sütyenler alınarak kullanılır.
Bunun için göğüs çevresi bedeninin bir büyüğünü, kup bedeninin ise bir küçüğünü seçin ya da tam tersi. Örnek olarak: 80B bedeninin çapraz ölçüleri 85A ve 75C'dir.
Beden ölçüsünün göğüs ölçüsünden 1 beden darsa: C CUP. (Örneğin; Göğüs 90, beden ölçüsü 85 olduğunda "85 C" sütyen verilir.) Beden ölçüsünün göğüs ölçüsünden 2 beden dar olduğu durumlar da D CUP. (Örneğin; Göğüs 90, beden ölçüsü 80 olduğunda "80 D " sütyen verilir.)
Sonuç olarak 85c ortalamanın üzerinde yani büyüktür.
Örneğin 85 B beden denediğinizde sutyen kabı büyük geldiyse 85 A bedeni denenmelidir. b- Kabın küçük olması durumunda da örneğin 85 B beden denediyseniz 85C beden denenmelidir.
Süngerli veya destekli sütyenler, dış bir katman oluşturmaları sebebiyle göğüslerin ölçüsünü birkaç santim daha genişletir. Bu durumdan kaçınmak için tercih edeceğiniz süngersiz sütyenler, fazlalık payı ortadan kaldırarak ve göğsünüzü ve çevresini tamamen toparlayarak daha küçük görünmesini sağlayacaktır.
*Satın aldığınız sütyenin orta kısmı göğüs kafesinize oturmalıdır. *Göğüsleriniz sütyeniniz üzerinden taşma yapmamalıdır. *Sütyeninizin balenleri göğsünüzde batma hissi vermemelidir. *Sütyeninizin askıları omuzlarınız üzerinde ağırlık oluşturacak kadar dar, omuzlarınızdan düşecek kadar da geniş ayarlı olmamalıdır.
Günümüzde sütyen ölçüleri eski dönemlerdeki gibi tek tip olarak tanımlanmıyor. Şu an cup ölçüsü ile üretilen sütyenler A, B, C ve D cup şeklinde sınıflandırılıyor. Harflerin yanı sıra sayıların da kullanıldığı sütyen ölçülerinde önemli olan mezura ile ölçüm sonrasında hangi sonucun alındığıdır.
Göğüs kafesi çevresi 75-80 vb veya inç ölçüsüyle 32-34 vb şeklinde giderken aynı zamanda A, B, C, D, E, F gibi cup büyüklükleri vardır. Yani örneğin 80 beden bir sütyenin 80A, 80B, 80C gibi değişik cup bedeni olan alt tipleri vardır. Aslında ideal olanı budur.
Türk kadınlarının çoğu 75, 80, 85 olarak giden tek ölçülü sutyenler kullanıyor oysa “cup” ölçüsüne göre üretilmiş sutyen seçmek, doğru sutyen kullanımında önemli bir adım. Göğüs kafesinin çevresi 75 santimetre olan her kadın, 75 beden sutyen giyer.
Örnek bayanımızın göğüs kafesi çevresi 75 cm, meme çevresi ise 90 cm olsun. 90'dan 75'i çıkardığımızda sonuç 15'dir. 15'in “cup” tabelasında karşılık geldiği harf ise “B” harfidir. Bu sebeple örnek bayanımızın sütyen ölçüsü “75B'dir. Bu arada “cup”; kap veya kase büyüklüğü olarak çevrilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri