Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Konunun uzmanlarından Lana Hogue'nün aklımızı karıştıran bu soruya verdiği cevap “evet”. Kumaş üretim uzmanı olan Hogue, özellikle tene direkt temas eden kıyafetleri mutlaka giymeden önce yıkamamız gerektiğini söylüyor.
Bu gibi kumaşları elde yıkarken kullanılan suyun soğuk veya ılık olması, deterjanın ise ağartıcı içermemesi gerekiyor. Makinede sutyen yıkama yanlış uygulamalara müsait olduğu için istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin sutyenleri diğer kıyafetlerle birlikte yıkadığınızda tekrar kullanılamaz hale getirebilirsiniz.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
İlgili 18 soru bulundu
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
En azından gece yatarken bedeninizden biraz daha büyük olan sütyenleri tercih edebilirsiniz. Ancak emin olun ki yatmadan önce sütyeninizi çıkarmak, sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca sütyen takmamak göğüslerinizin büyümesini de sağlar.
Sütyenler genellikle çamaşır makinesinde - 30-40°C yeterli- yıkanmalı. Fakat sütyenleri çamaşır makinesi kazanına koruma olmadan koymayınız: Balenli sütyenler için, özel çamaşır filesi, tel askıların gevşemesini ve çamaşır makinesini ya da diğer çamaşır ürünlerini zarara uğratmasını engeller.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.
Sutyen: Bir sutyen en fazla 3 ay kullanılmalıdır.
Çünkü sutyenler 3 ay sonra destekleme özelliğini kaybeder ve bu yüzden göğüslerde şekil bozukluklarına sebep olabilir.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Toparlayıcı sütyenler memeleri toparlayarak güzel bir form verir. Meme küçülten sütyenler minimizer adıyla anılırlar. Bazı toparlayıcı sütyenler ayni zamanda meme küçülten yani minimizer özelliğindedir ancak her minimizer sütyen aynı zamanda bir toparlayıcı sütyendir.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Ergenlik evreleri: Kızınızdaki fiziksel değişiklikler
12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
Külot ve slip gibi çamaşırlar, kumaşa bağlı olarak pamuklu veya sentetik programlarında yıkanmaya uygundur. Ürünlerin kumaşına uygun olan iç çamaşırı leke çıkarıcılar sayesinde istenen programda yeterli hijyen ve temizlik elde edilebilir.
Sutyenleri yıkarken kaliteli deterjanlar kullanın. Ağartıcı ve alkol içermeyen deterjanlar kullanın. Eğer elimizdeki deterjanların sutyenler için uygun olmadığını düşünüyorsanız, bir miktar bebek şampuanı kullanabilirsiniz.
Sütyen Koruyucu Yıkama Topu, özellikle süngerli yapıda olan sütyenlerin ve diğer hassas çamaşırların çamaşır makinesinde yıkanması için uygundur. Sütyenleri ve diğer hassas çamaşırları çamaşır makinesinde bozulmadan yıkamanızı sağlar. İç çamaşırınızı daha uzun ömürlü kullanmanızı sağlar.
Ten rengi olma özelliği ile kıyafetin altında belli olmaz. Hassas bir yapıya sahip olduğu için sabunla, ılık suda, dairesel hareketlerle yıkamalısınız.
Biri büyük biri küçük 2 kafesten oluşur ve sütyenin şeklini tam olarak muhafaza etmenizi sağlar.
Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Sütyen Takmak Göğsü Küçültür mü? Konuyla ilgili merak edilen sorular arasında sütyen takmanın göğüs küçültme etkisinin olup olmadığı da yer alıyor. Özellikle gelişim çağındaki bireylerde dar ve korsaj etkisi bulunan sütyenlerin takılması göğüslerin büyümesini engelliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri