Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
1 adet haşlanmış mısır kaç kalori? 1 koçan (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 orta bardak (100 gr) haşlanmış mısır 96 kcal. 1 büyük bardak (200 gr) haşlanmış mısır 192 kcal.
Haşlanmış Mısır Kilo Yapar mı? Gerekli ölçüsü kaçmadan doğru şekilde karşılandığı takdirde, haşlanmış mısır herhangi bir biçimde kilo aldırmaz.
Sağlıklı yöntemlerle pişirildiğinde ve ölçüsü kaçırılmadığı müddet diyette mısır tüketmenin kilo aldırıcı bir etkisinin olmadığı gibi zayıflamaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Bol lifli yapısı nedeniyle aç hissettirmeyen mısır, diyet listelerinde ara öğün yerine geçebilir.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
İlgili 37 soru bulundu
Mısır püskülü ödem attırır mı, evet attırır; ancak en çok da bu sebeple aşırı miktarlarda kullanmaktan kaçınmalı, doktorunuz aksini belirtmediği sürece, günde 2-3 bardağı geçmeyecek şekilde içmelisiniz.
Haşlanmış Mısır Besin ve Kalori Değerleri
Ortalama büyüklükteki bir koçan mısır; 3.41 gr protein, 123 mg potasyum, 20.98 gr karbonhidrat, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif içerdiği bilinmektedir. Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir. Ortalama büyüklükteki yaklaşık 100 gram haşlanmış bir mısır 96 kaloridir.
Lif yönünden zengin bir gevreğin tüketilmesi kilo yönetimi için daha faydalı olabilir. Örneğin tahıllı gevrekler daha uzun süre tok kalınmasına ve iştahın azaltılmasına yardımcı olur.
- Yüksek lif içeriğinden ötürü aynı zamanda formda ve fit kalmaya yardımcı olur. - İyi bir sindirim sistemi sağlığına katkı sağlar. - B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluk ile mücadele etmeye destek verir. - Mısır suyu; yüksek doymamış yağ içeriğiyle, kötü kolesterolle savaşır.
Bir türlü yağ yakımının başlamadığı bedenler için mısır suyu önerilir. Çünkü bu su sayesinde metabolizma canlanmaktadır. Yağ yakımı başladığında hem vücut arınır hem de sindirim problemleri iyileşir. Eğer haşlanmış mısır suyunu tüketmeye başlarsanız vücudunuzun arındığını birkaç gün içinde görebilirsiniz.
– Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Sindirim sistemi için faydalıdır: Mısır lif açısından oldukça zengindir. Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Mısırı salatalarınıza eklemek isterseniz 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır kullanabilirsiniz. Yani porsiyon kontrolü yaptığınız sürece aslında diyette hiçbir besin yasak değildir.
1 kase kısır kaç kalori sorunuza da 178 kalori yanıtını vereceğiz. Büyük bir kase dolusu kısır ise 357 kalori olacaktır.
100 gramlık bir mısır içerisinde %75 oranında karbonhidrat, oranında protein ve oranında yağ bulunur.
Diyette Yenir Mi? Patlamış mısır kalorisi yüksek bir atıştırmalıktır. Tabii tuz ve yağ oranı yüksek tutulduğunda sağlıksız olacaktır. Diyet beslenmeye göre hazırlanan patlamış mısırlar, hafif bir ara öğün tercihi olabilir.
Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kepek ekmeği, vücutta depolanmadan dışarı atılır. Bu sayede kilo almanıza neden olmaz. 1 dilim kepek ekmeği 54 kaloridir. Magnezyum, potasyum ve selenyum bakımından oldukça zengin olan keten tohumlu ekmek yüksek oranda lif içerir.
- Vücutta alınan enerjinin yağa dönüşmesi için 24 saat süreye ihtiyaç vardır, bu da dolu dolu 1 gün demektir. - Ertesi gün yapılması gerekenleri uygularsanız 1 gram bile almazsınız. - Bu süreyi aştığınızda yediğiniz yiyeceklerdeki fazla kaloriler, yağ depolarına yönelir.
DOĞRUSU: Ödem içecekleri zayıflatmaz. Zayıflamak her ne kadar tartıda azalma ile ölçülse de aslında burada hedeflenen yağ kaybı olmalıdır.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri