Çamaşır makinesinde sutyen yıkanır mı? Sutyen ve külot gibi hassas kumaşlara sahip iç çamaşırlarının uzun ömürlü olması için uygun şartlarda yıkanması gerekiyor. Sutyenler genellikle makinede yıkanabilse de bazı özel kumaşların elde yıkanmasında fayda var.
Eğer sütyenin etiketinde veya talimatlarında makinede yıkamaya uygun olduğu belirtiliyorsa, hassas programda, soğuk su ve hafif bir deterjan kullanarak makinede yıkayabilirsiniz. Ancak, elde yıkama genellikle daha güvenli bir seçenek olarak kabul edilir ve sütyenin ömrünü uzatabilir.
İç çamaşırlarının düzenli aralıklarla yıkanması, hijyen standartlarının korunması açısından oldukça önemlidir. Ancak sütyenlerin diğer kıyafetlerle birlikte direkt olarak çamaşır makinelerinde yıkanması, istenmeyen sonuçlar yaratacaktır.
İç çamaşırı yıkama- bunlar uymanız gereken özel özellikler
Sütyenler genellikle çamaşır makinesinde - 30-40°C yeterli- yıkanmalı.
İlgili 31 soru bulundu
Elde sütyen yıkama, sütyenlerin ömrünü uzatır ve şekillerinin korunmasına yardımcı olur. Elde yıkamak için, ılık su kullanın ve sabun veya özel deterjanlar kullanarak nazikçe yıkayın. Sütyeni yıkarken ovalamak veya sıkmak yerine, hafifçe bastırarak yıkayın.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
Balenli ve balensiz sütyenlerde çok fazla lastik detayı bulunduğundan yüksek sıcaklıklarda yıkama yapılmaz. Eğer 40 derecenin üzerinde bir su sıcaklığı tercih edilirse sütyenlerin lastiklerinde gevşemeler meydana gelebilir. Ayrıca çamaşır makinesinde yıkanacak balenli sütyenlerde mutlaka koruma kullanılmalıdır.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Sütyen markalarının vermiş oldukları yıkama talimatına göre çamaşır makinesinde istenilen değerler sağlandıktan sonra sütyenlerinizi gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz. Sütyenlerinizi makinede yıkarken mutlaka sütyen yıkama topu, sütyen yıkama kabı yada sütyen yıkama filesi kullanınız.
Kullandığınız beden ölçüsünde aldığınız silikon ürün, size özgür kullanım sunar. Temizleme zamanı geldiğinde makineye kesinlikle atmamanız gerekmektedir. Elde, ılık suda ve sabunla temizlenmelidir. Kurumaya bıraktığınız ürün, kendi kendini yenileyecektir.
Sutyen yıkama topu
Sutyen yıkama topunu kullanmadan önce sutyeni küçük topun etrafına dolayın ve daha sonra büyük topun içine koyun. Topun kilidini kapatın ve makineye yerleştirin. Sutyen yıkama topuna birden fazla sutyen koymamaya özen gösterin.
Sütyen yıkama topu, kıyafetinizin yıkama sırasında şeklini korumasına yardımcı olan ve zarar görmesini engelleyen küçük toplardır. Sütyen koruyucu yıkama topu eşyanızın yıkama sırasında şekillerinin bozulmasını önleyerek sütyenlerin ergonomik yapısının korunmasına yardımcı olur.
Sütyeninizin kopçasını kapatarak küçük kafesin üzerine geçirin. -Sütyen askılarını küçük kafesin içine doğru itin. Küçük kafesi, büyük kafesin içine yerleştirin ve kapatın. -Sütyeniniz artık çamaşır makinesinde kullanıma hazırdır.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Sütyenle yatmak omurga aksını bozuyor
Sütyen ile yatmak ayrıca omurga aksımızın bozulmasına hem de uzun süre kronik travmaya bağlı olarak iç organlarımızda oluşan doku hasarına bağlı kanser hücrelerini tetiklemeye kadar vardıran süreci başlatabilmektedir.
Sporcu sütyeni kullanımı gerek esneme hareketlerinde gerekse zorlu antrenmanlarda göğsün korumasını sağlarken zarar görmesini de engeller. Asıcı bağları koruyacağı için zaman içerisinde göğüs sarkması oluşumunu en aza indirir ve göğüs ile sırt ağrısı şikayetlerini de ortadan kaldırır.
Normal çamaşır deterjanlarının yerine şampuan ya da doğal sabunların kullanımı sütyen temizliği sırasında tercih edilmelidir. Aynı zamanda şampuan veya doğal sabunla sütyen yıkarken, ürüne çok bastırmadan yumuşak hareketlerle silinmesi tavsiye edilmektedir.
Biri büyük biri küçük 2 kafesten oluşur ve sütyenin şeklini tam olarak muhafaza etmenizi sağlar.
Sütyen topuna sütyeni yerleştirdikten sonra ekstra deterjan eklemeyin ve aparatı kilitli pozisyona getirin. Çamaşır makinesini kullanmadan önce dolu olmasına özen gösterin. Sadece sütyen topunu makineye atarak çalıştırmayın. Çamaşırların bulunduğu dolu makinede yıkama yaparsanız daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Tek Yapmanız Gereken Çamaşır Yıkama Topu´ Nu Yıkanacak Çamaşırlarınızın İçine Atmak; Çamaşır Yıkama Topu Piyasadaki Bütün Deterjanlar Gibi Çamaşırlarınızın Yıkanmasını Sağlar, Renklilerle Beyazları Korur. Ancak Deterjanların Aksine, Çamaşır Yıkama Topu Zararlı Fosfat Ya Da Kimyasal Bileşenler İçermez.
Durulama esnasında beyaz sabunla son bir kez yıkayabilirsiniz. Aslında gerçek anlamda kirli olmayan çamaşırlar direkt olarak sıcağa yakın ılık su ve beyaz sabun ile yıkayabilirsiniz.
Ürün, memeye yapıştırılıp yukarı çekerek meme üstüne doğru yapıştırılarak kullanılır. Böylece daha dik ve dolgun görünüm sağlar. Göğüs Orta apartı ile göğüs aralığı istenilen ölçüde ayarlanır. Uzun süreli kullanım için uygun değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri