Bayrağın üzerindeki kaligrafik Sülüs yazısıyla yazılmış Arapça yazı, İslam dininde kelime-i şehadet adıyla anılır ve İslami inanç beyanıdır: Arapça: لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh. Bayrağın yeşili İslam'ı, kılıç ise adaleti uygulamadaki katılığı temsil eder.
Suudi Arabistan'ın bayrağı yeşildir ve ortasında beyaz harflerle kelime-i tevhid olan 'La ilahe illallah Muhammed'un Resulullah' yazar.
İslamiyette özel bir anlamı olan kelime-i tevhid bayrağı genellikle siyah zemin üzerine beyaz renkle yazılmış Lâ ilâhe illallah Muhammeden Resulullah ifadesi ile oluşur.
Suudi Arabistan bayrağı zeminde tek bir renkten meydana gelmektedir. Bu renk de koyu yeşildir. Bayrakta kullanılan bu koyu yeşil renk İslam dinin temsil etmektedir. Ayrıca Suudi hanedanının rengi olarak da bu renk kabul edilmektedir.
Vehhâbilik'in kurucusu Muhammed b. Abdülvehhâb'ın fikirleri, Arap yarımadasında yaşayan toplumlar tarafından iyi bilinen, müşterek bir kültürdür. Vehhâbilik, yeni bir toplum ve yeni bir devletin teşekkülünü sağlamış ve günümüzde Suudi Arabistan Krallığı olarak bilinen devlet ortaya çıkmıştır.
İlgili 32 soru bulundu
Din. Resmi olarak bütün Suudi Arabistan vatandaşları Müslüman kabul edilir ve Suudi Arabistan sakinlerinin neredeyse tamamı kendini Müslüman olarak tanımlamaktadır. Nüfusun %75 ila %90'ı İslam'ın Sünni mezhebine mensup iken %10 ila %25'i İslam'ın Şii mezhebine mensuptur.
Suudi rejiminin resmi mezhebi sayılan Vehhabiliğin, Bin Selman'ın yakın gelecekteki muhtemel krallığında nasıl bir akıbetle karşılaşacağı sorusu, gündemin önemli bir mevzusu.
lā ʾilāha ʾillā-llāh, muhammadun rasūlu-llāh. Bayrağın yeşili İslam'ı, kılıç ise adaleti uygulamadaki katılığı temsil eder.
Ülkede toplam 105 şehir bulunuyor. En önemli şehirleri arasında Müslümanlar için kutsal olan Mekke ve Medine yer almaktadır. 1.200 kilometrekarelik alana sahip Mekke'nin diğer adı Mekke-i Mükerreme'dir.
'Allahu Ekber' yazısı bayrağın ortasına beyaz şerit üzerine yeşil renkte ve Kufi harfleriyle stilize edilmiştir ve Irak halkını temsil etmektedir.
İMAN - AHLAK - ADALET anlamını taşır. ve rivayetlere görede İslamın üç kıtada yayılışını temsil eder. Osmanlı bu bayrağı benimseyip, kullanıp bu üç kıtaya da hükmetmiştir.
Kürdistan bayrağı (Kürtçe: Alaya Kurdistanê, ئاڵای کوردستان, ya da Ala Rengîn), Kürdistan'ı temsil eden bayrak. Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin resmi bayrağı olarak kanunlaşmıştır. Kürtler tarafından ulusal bayrak kabul edilmektedir. Ala rengîn, Kürt bayrağı.
Falda ve Tabakta Ters Hilal Çıkması Anlamı
Özellikle bu müjdeli haberin evlilik üzerinden bir bebek anlamı taşıdığını söylemek mümkündür. Huzurlu ve mutlu bir aile hayatı ile beraber maddi açıdan sorunları geride bırakmak biçiminde delalet eder.
Üst şeritte Arapça Allahu Ekber ("Tanrı en büyüktür") yazısını; orta şerit (şimdi beyaz, bayraktan tamamen çıkarılmış kırmızı) kelime-i şehadeti içerir.
Riyad (Arapça: الرياض, Er-Riyaz; "bahçeler"), Suudi Arabistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir aynı zamanda Riyad Bölgesi'nin merkezi olup Arap Yarımadası'nın ortasında yer almaktadır ve 6 milyon nüfusa sahiptir.
Cuma günleri haftalık tatildir. Çalışma ofisine bilgi vererek Cuma yerine başka bir gün tatil yapılabilir. Resmi kurumlar Perşembe günü de kapalıdır.
Suudi Arabistan'daki Türkler, Orta Doğu'da bulunan Suudi Arabistan'da yaklaşık 100.000 Türkiye vatandaşı bulunmaktadır.
23 Eylül 1932 tarihinde Kral Abdülaziz tarafından kurulan Suudi Arabistan'ın idare şekli monarşidir. El Suud hanedanı tarafından yönetilmektedir.
Hilal sözcüğü "Seherin oğlu Hilal, Parlak Yıldız" (Helel Ben Shachar-İbr.) sözcüklerinden gelir.
Suriye Arap Cumhuriyeti bayrağı üç renkten, kırmızı, beyaz ve siyah ve her biri beş açılı iki yeşil yıldızdan oluşur. Bayrak, genişliğinin uzunluğunun üçte ikisine denk dikdörtgen şeklindedir. Aynı boyutlarda ve bayrakla aynı uzunlukta üç dikdörtgene bölünmüştür. Üstteki kırmızı, ortadaki beyaz ve alttaki siyahtır.
Suudi Arabistan'ı kuran ve mutlak monarşi ile 1932 yılından bu yana yöneten Suud Hanedanı'ın kökeni ilk Suudi Devleti emiri Muhammed bin Suud'a kadar dayanır.
Muhammed bin Abdülvehhâb kendi düşüncelerini Kur'an ve Hadislerde olmayan her şeyin reddi, esas İslam'a dönüş olarak tanımlar. Abdülvehhâb'ın etkilendiği İbn Teymiyye ve Ahmed bin Hanbel gibi İslam alimlerinin düşüncelerinin ve şirk olarak görülen şeylere karşı duruşlarının etkisi Vehhabîlik akımında baskındır.
18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Dört mezhebi ret etmemekle birlikte dört mezhep imamının itikadını kabul eden bir ehli sünnet akımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri